C-tytöille Porvoosta mukaan täydet pisteet

10.11.2018

C-tytöt lähtivät lauantain peleihin kilpasarjan piikkipaikalta kohtaamaan sarjan toisena ja kolmantena olevia joukkueita. Pelit tiedettiin toistaiseksi sarjan vaativimmiksi ja Vantaan tytöt vastasivat hyvin tähän haasteeseen.

Ensimmäisessä pelissä SB Vantaata vastaan asettui ÅIF:n joukkue. Vantaan joukkue aloitti maalinteon ajassa 7:32. Lidi antoi hyökkäyspään vaparin sivuun Islalle, joka ei turhia odotellut vaan täräytti pallon heti maalin takanurkkaan. Ansiokkaasti koko lohkon kärkikamppailun puolustanut Vantaan joukkue sai erässä peitettyä hyvin vastustajien vetoja eikä erässä ollut enää tilastomerkintöjä.

Toinen erä alkoi heikosti kun vastustaja pääsi tekemään vastahyökkäyksestä maalin puolittaisesta läpiajosta. Maalia edelsi tilanne vastustajan maalilla, jossa Vantaa pelaajan laukaisema pallo näytti käyvän maalin takaraudassa. C-tyttöjen joukkue kuittasi tämän takaiskun välittömästi vain 30 sekunnin kuluttua. Nelli antoi pallon hienosti Erikalle, jonka syöttö tavoitti maalille rynnänneen Susan. Susan veto painui maaliin veskarin mahan alta ja peli nyt SB Vantaalle 2-1. Tytöt jatkoivat välittömästi myllytystä vastustajan päädyssä. Isla pyöri maalin takana ja syötti pallon Elsalle, joka puolestaan petasi vetopaikan Siirille. Siirin tiukka veto upposi maaliin ajassa 16:18. Vantaa jatkoi maalien tekemistä, kun Ada pysäytti pallon laidassa ja heitti matalan vedon maalille. Aktiivisesti pelannut Erika oli paikalla lyömässä maalivahdista kimmonneen pallon sisään. 4-1 johtomaali Erikalle ajassa 21:25. C-tytöt ratkaisivat pelin käytännössä toisessa erässä tekemällä vielä 5-1 maalin. Saga sai pallon laidassa ja veti kohti maalia. Pallo kimposi maalivahdin torjunnasta maaliin ajassa 23:17. ÅIF päästettiin kaventamaan ajassa 24:32. 5-2 maalissa vastustajan hyökkääjä puikkelehti kahden pelaajamme välistä vetopaikalle ja veti eittämättä hienon maalin lauantain pelit hyvin ja varmasti pelanneen Martsan taakse. Erässä tuomittiin vielä Saralle 2 min rangaistus, joka venyi 4 minuuttiin kun Sara jäähyn päättymisen jälkeen ei käynyt kentällä vaan ujuttautui vaihtoaitioon toimitsijapöydän ohi. Varmasti sääntökirjan mukainen rangaistus, mutta ei ehkä ihan pelin hengen mukainen tuomio. Vantaan tytöt hoitivat molemmat jäähyt jälleen järkevästi liikkuen ja aggressiivisesti puolustaen.

Kolmannessa erässä saatiin aikaiseksi vain yksi tilastomerkintä. Siiri loi älykkäällä liikkeellä paikan hienolle poikittaiselle syötölle. Siirin syöttö tavoitti Elsan luukulta eikä Elsa erehtynyt namupaikasta. 2-6 voittomaali tehtailtiin ajassa 31:27. Lopun pelin Vantaa hyydytti omalla liikkeellään ja tunnin tauon jälkeen oltiin valmiita seuraavaan peliin.

Toisessa pelissä oli vastustajanamme päivän aikaisemman pelinsä voittanut isäntäjoukkue PSS Keltainen. C-tytöt painoivat peliä kyllä jatkuvasti vastustajan päätyyn, mutta maalinteko tuntui hieman takkuavan. Takalukko kuitenkin aukesi, kun Emmi päätti omalta kenttäpuoliskolta aloittamansa pitkän kuljetuksen Sagalle annettuun tarkkaan syöttöön. Maalille parkkeerannut Saga nosti pallon maaliin. 1-0 maalin syntyajaksi merkattiin 4:28. Paikalla ollut runsaslukuinen BiancoNero-kannattajaryhmä sai hetkeksi rytmihäiriöön viittaavia oireita, kun koko ottelun hyvin rynninyt Susa lähetettiin jäähyaitioon. SB Vantaa jatkoi hyvää alivoimapeliään ja kannattajien helpotuksesi tilanteesta selvittiin takaiskuitta.

Toinenkin erä oli Vantaan hallintaa, mutta C-tytöt eivät päässeet kääntämään painostusta maaleiksi. Toinen erä pelattiin ilman tilastomerkintöjä. Kolmannessa erässä jännitys helpotti katsomossa hieman Vantaan siirtyessä ajassa 33:06 2-0 johtoon. Maalissa oli hieno syöttökombo, jossa Elsa jatkoi Siirin syötön Islalle. Isla ei taaskaan aikaillut vaan veti pallon heti ylös kohti maalin kattoa. Eevi sai pakin tontilta maalitilinsä auki, kun kaukaa lähtenyt veto putosi nopeasti aivan maalin taka-alanurkkaan. Eevin ajassa 38:11 tekemään 3-0 maaliin syöttäjäksi Sara. Järkevästi pelannut Vantaa jatkoi hyvää ja tarkkaa puolustamista aivan ottelun loppuun asti. Kauneusvirheeksi muodostui vastustajan tekemä 3-1 kavennus maalin melko tarkkaan 40 minuutin pelaamisen jälkeen. Tätä maalia edelsi puolustajamme yritys lyödä pallo vastustajan ohi kaukalon laidan kautta. Valitettavasti vastustaja pääsi kuitenkin syöttämään keskellä olleelle joukkuekaverilleen, joka toimitti pallon aikailematta Martsan maaliin. Loppulukemat päivän viimeisessä pelissä siis 3-1 ja C-tytöille Porvoon reissusta täydet pisteet.

Kauden ensimmäisestä pelipäivästä ovat kaikki joukkueet nostaneet tasoaan ja sarjan voi vain odottaa tulevan tiukemmaksi. Mukavaa on ollut huomata, että joukkueemme on pystynyt myös nostamaan tasoaan. Tämä päivän esitykset olivat kauden parhaimpia pelejämme kilpasarjassa. Tytöt pelasivat aggressiivisesti mutta järkevästi eivätkä päästäneet vastustajia vetopaikoille. Nora ja Nelli pelasivat tänään parhaat pelinsä keskushyökkääjinä ja Millasta on tulossa luotettava jokaisen pelipaikan pelaaja, jonka voi heittää pakista hyökkääjäksi. Myös Suski ja Wilma tuntuivat tänään ehtivän jokaiseen tilanteeseen. Ehdottomasti mainitsemisen arvoista oli myös se, että Vantaan joukkue ei kärsinyt yhtään takaiskua alivoimalla. Mukavaa oli myös se, että kaikki kentälliset saivat tänään onnistumisia. C-tyttöjen on nyt kuitenkin muistettava se, että kausi on pitkä ja samat -tasoaan nostavat -joukkueet kohdataan vielä kahdesti. Pienikin lipsuminen asenteessa ja vastustaja vie varmasti pisteet.