C-tytöt kohtasivat Mosalla ErVi C-SM:n

08.11.2018

C-tytöt kohtasivat ennen viikonlopun pelejä harjoitusottelussa SM-sarjassa pelaavan ErVi:n joukkueen. Valmennus painotti tytöille keskittymisen tärkeyttä ja tilanteiden pelaamista loppuun asti.

Valitettavasti ottelu periaatteessa hävittiin ensimmäisessä erässä. Elsa joutui jäähylle mailaan lyömisestä jo 40 sekunnin pelin jälkeen. Vastustaja rankaisi jäähystä oikeastaan välittömästi, kun palloa kaivettiin pelin aloittaneen Martsan selän takaa jo ajassa 0:53. Vantaan tytöillä ei ensimmäisessä erässä oikein vauhti ja keskittyminen riittänyt ja vastustajan 2-0 maaliin johtanut tilanne käynnistyi puolustuksen harhasyötöstä. Harhasyötön johdosta vastustaja sai luotua paineen maalillemme ja kun hyökkääjämmekin myöhästyi hieman takakarvauksessaan, painui veto takanurkkaan. Maalin syntyajaksi merkattiin 10:41. Tuloksellisesti heikon erän viimeinen maali oli myöskin ErVi:n tekemä. Vastustajan hyökkääjä pyöri maalin takana väkkäränä suhteellisen pitkän ajan ja tyrkkäsi pallon lopulta tolpannurkalta sisään vieden ErVi:n jo 3-0 johtoon kun erää oli vielä jäljellä 2 minuuttia. Ajassa 13:30 saivat Vantaan tytöt vielä mahdollisuuden pelata ylivoimaa, mutta jotenkin pallo taas poltteli lavassa, eikä tilanteita päästy rakentamaan maltilla.

Toisessa ja kolmannessa erässä nähtiinkin sitten terästäytynyt SB Vantaan joukkue. Ajassa 18:31 antoi Ada hyökkäyspään vaparin sivuun Saralle, joka veti heti ykkösestä matalan vedon maalin takanurkkaan kaventaen tilanteeksi 3-1. C-tytöt tappoivat erässä vielä jäähyn, jonka sai Susa mailaan lyömisestä. Jäähy jatkui vielä kolmannen erän alussa, mutta ei tuottanut vastustajalle tulosta.

Ajassa 40:00 päästivät Vantaan tytöt vastustajan tilanteeseen, jossa pallo pystyttiin syöttämään poikittain maaliin tulleen Helena edestä. Tilannetta edelsi hieman pehmeä pelaaminen omassa laidassa, joka johti pallonmenetykseen ja vastustajan tekemään maaliin. Vantaa kavensi numeroiksi 4-2 kun Elsa punnersi pallon itselleen ja syötti pallon Islalle puolittaiseen läpiajoon. Isla päätti tilanteen maaliin ajassa 42.16. C-tytöt antoivat vielä turhaan Erville maalin vain sekunti ennen erän loppua ja lopputulokseksi kirjattiin 5-2.

Tästä pelistä opittiin jälleen se, että hereillä pitää olla heti pelin alussa. Myös tuomarilinjaan täytyy pystyä sopeutumaan, jotta emme rasita itseämme turhilla alivoimilla. Puolustuksessa täytyy syötöt saada perille varmasti ja välttää tilanteita jossa pelaamme itsemme turhaan ahtaaseen paikkaan ja menetämme pallon. Hyvää päivän pelissä oli toisen ja kolmannen erän pirteä pelaaminen joka toivottavasti siirtyy myös viikonlopun tärkeisiin peleihin. Mukavaa oli myös katsoa D-tytöistä mukaan tulleen Erikan ennakkoluulotonta peliä. Valmennus peluutti erilaisia ketjukoostumuksia ja osa pelaajista pelasi hieman poikkeavilla paikoilla, mutta pelaajat hoitivat kaikesta huolimatta hommansa kunnialla.

Tästä on hyvä ponnistaa lauantain peleihin. Kuten valmennus painottikin, tulee näissä peleissä voittaa 1v1 tilanteet ja pitää vauhtia yllä.

Lopuksi vielä kiitokset ErVi:lle hyvästä vastuksesta sekä mahdollisuudesta pelata harjoitusottelu.