Naisille voitto kotiin rankkareilla

06.11.2018

Ennen vieraskiertuetta Myyrmäkeen saapui lauantaina vieraaksi Hatsina Mikkelistä. Ottelua ennen kopissa pohdittiin pelaajien kesken, miten SB Vantaa pelaa. Rima asetettiin joukkueelle tutulla tyylillä korkealle ja teemoiksi muodostuivat: Rakkaudella röyhkeän rohkeasti, aktiivinen ja toista tukien viisikkona.

Ensimmäinen erä oli odottelevaa ja vastustaja pääsi välillä liiankin helposti hyökkäysalueelle. Heini Vanne oli varma maalillaan ja torjui kaikki sinne asti päätyneet pallot. Ensimmäisen erän puolen välin jälkeen vastustaja sai rangaistuksen mailaan lyönnistä ja alkukauden apinaa niskassa kantanut ylivoima pääsi testiin. Pallo ei päätynyt ylivoimalla maaliin vieläkään, joten erätauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisen erän alussa Bea Karling joutui kaksiminuuttiselle mailan painamisesta. Jäähyä ollessa enää seitsemän sekuntia jäljellä Hatsina onnistuu maalinteossa tarkalla yläkulman vedolla. Valmennus reagoi tilanteeseen ja herättelee joukkuetta tehden muutoksia. Kauniin päivetyksen saanut Fiia Niemi otetaan mukaan pelaavaan kokoonpanoon ja hän kiittää maalaamalla ensimmäisen 1.divarimaalinsa ajassa 32:38. Sini Mikkonen tekee upean esityön maaliin. Erän lopussa Hatsinan pelaajat istuvat vielä pariin otteeseen jäähyllä, mutta ylivoiman apina pysyy tiukasti niskassa. Erätauolle mennään tasatilanteessa 1-1.

Kolmannen erän alussa ylivoimaa on jäljellä vielä noin minuutin verran. Maalinteossa ei harmi kyllä onnistuta vieläkään. Kolmas erä on selkeästi SB Vantaan hallintaa, mutta maalinteossa ei onnistuta millään. Varsinainen peliaika päättyy tasatulokseen, joten edessä oli viiden minuutin jatkoaika. Jatkoaika on pelillisesti suhteellisen sekavaa puolin ja toisin. Kumpikaan joukkue ei pääse mainittaville maalintekopaikoille.

Maalitonta jatkoaikaa seuraa rankkarikisa. SB Vantaalta rankkareissa onnistuvat Bea Karling ja Wilma Leimuvaara. Molemmat onnistuvat maalinteossa tarkalla vedolla. Rankkarikisan kuningatar on ehdottomasti Heini Vanne. Heini torjuu tutulla rauhallisella tyylillään kaikki vastustajan yritykset. Samalla hänelle napsahtaa seuraava leivontavuoro.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin vaihdosta mukaan nostettu Fiia Niemi, joka saa pallon lisäksi kotiinviemiseksi suklaata.