C-tytöille Tiger Sportilta täydet sarjapisteet

21.10.2018

Kauden toisena sarjapelipäivänä C-tytöt kohtasivat Tiikereiden sekä SB-Pron joukkueet. Tiger Sportille päästiin sisälle myöhässä, koska hallin henkilökunta saapui sekaannuksen vuoksi paikalle vasta vartin ennen ensimmäisen pelin alkua.  Tämä saattoi näkyä Vantaan ensimmäisessä pelissä terävyyden pienenä puutteena.

SB Vantaan tytöt kohtasivat ensimmäiseksi Tiikereiden joukkueen ja maalien teon aloittivat C-tytöt. Ensimmäinen tilastomerkintä saatiin aikaiseksi kun Emmi sai Eeviltä syötön laidassa ja pelasi pallon itselleen laidan kautta edelleen kohti maalia.Etunurkkaan suuntautunut laukaus meni maaliin, tässä ajassa 4.10 syntyneessä maalissa Saga häiritsi hyvin maalivahtia. 2-0 maali tehtiin ajassa 9.26 Elsan toimesta maalinedustalla olleesta ruuhkasta. Tähän maaliin merkattiin syöttäjäksi Isla. Kun pää oli saatu auki, tekivät Vantaan tytöt vielä erään kolmannenkin maaliin. Sara sai omalla puolella kenttää syötön Siniltä ja nousi härskisti maalille asti laittaen pallon etunurkasta sisään.

Toisessa ja kolmannessa erässä C-tyttöjen keskittyminen ei ollut parasta mahdollista ja vaihdotkin tehtiin hieman hidasvauhtisesti aiheuttaen pari turhaa vaaratilannetta. Ajassa 19.12 Vantaan pakki hävisi juoksukilpailun 1 v 1 tilanteessa vastustajalle, joka nosti pallon koko päivän hyvin pelanneen Helena edestä ylös. SB Vantaa kuittasi kavennuksen, kun erää oli pelattu runsas viisi minuuttia. Tässä maalissa Elsa antoi aivan loistavavan poikittaisen syötön Siirille, joka ei aikaillut yhtään vaan täräytti pallon heti maaliin. Takkuinen toinen erä päättyi siis 4-1 lukemiin.

Kolmannessa erässä Vantaan tytöt jättivät monesti vastustajan pelaajan aivan yksin Helenan maalin edustalle. Pahimmillaan Helena joutui torjumaan palloja kahden vastustajan lapatessa palloja kohti maalia ilman Vantaan puolustajien häirintää. Onneksi Elsa ja Siiri toistivat aikaisemman kuvionsa ajassa 32.45. Tällä kertaa Siirin veto meni aivan yläpeltiin vieden joukkueemme 5-1 johtoon.  Seuraavan maalin tekikin sitten vastustaja tilanteesta, jossa SB Vantaalla oli vastustajan päädyssä vapari. Jotenkin tilanne pelattiin niin, että vastustaja sai luotua nopeasti hieman heikon puolustamisemme kautta maalitilanteen. Hieman turhaan syntynyt tilanne johti kavennusmaaliin ajassa 36.22. Reilu neljä minuuttia vastustajan kavennuksesta ja C-tytöt siirtyivät 6-2 johtoon. Energisesti pelannut Susa veti Sagan syötöstä pallon aivan maalin taka-alanurkkaan. Pelin viimeisen maalin veti vastustajan pelaaja kieltämättä hienolla vedolla alanurkkaan. Lopputulokseksi siis 6-3.

SB Vantaan kokenut ja kyyninen Ultra-kannattajaryhmä ennakoi seuraavasta pelistä vaikeaa edellisen pelin esityksen perusteella. Valmennus painotti tähän peliin vastustajien vetojen peittämistä. Eritoten muistutettiin pelaajia kämmenpuolen vetojen peittämisestä.

SB-Pro pelissä Vantaan pelaajat olivat selvästi paremmin keskittyneitä ja toteuttivat valmennuksen ohjeita. Ensimmäistä erää oli pelattu vain 57 sekuntia kun Sini sai pallon laidan viereen Islan syötöstä ja tempaisi matalan kaukovedon maaliin. Toisessa maalissa Elsa kaivoi pallon itselleen maalin takaa ja syötti maalille rynnänneelle Siirille. Siirin matala veto painui maaliin maalivahdin osittaisesta torjunnasta. 2-0 maalin syntyaika oli 5.23. Vastustajan pelin ainoa maali syntyi jokseenkin kiusallisesti, kun pallo otti vastustajan vedosta omasta pelaajastamme pienen kimmokkeen, joka pomppasi tässäkin pelissä hyvin torjuneen Helenan taakse. 2-1 kavennus merkittiin sähköiseen pöytäkirjaan ajassa 8.14.

Toisessa erässä SB Vantaan tytöt ratkaisivat pelin. Ajassa 19.18 Nora punnersi pallon maalille ja Saga suti pallon sisään lähietäisyydeltä vieden Vantaan 3-1 johtoon. 4-1 maali tehtiin ajassa 27.42 Sinin hienosta etuviistoon annetusta vaparista, jonka Elsa veti suoraan syötöstä maaliin. Kolmannessa erässä C-tytöt tekivät vielä kaksi maalia. 5-1 maalissa Siiri antoi laitaa pitkin pitkän syötön Islalle. Islan välitön siirto keskelle tavoitti oikeassa paikassa olleen Elsan, joka veti pallon heti maaliin. Illan viimeisen pelin viimeinen maali oli sitten Islan maali. Syöttäjänä Islan matalalla vedolla tehdyssä maalissa oli vahvasti esiintynyt Elsa. Loppunumerot 6-1 Vantaan C-tytöille.

SB Vantaan osalta hienoa viikonlopun peleissä oli täysi pistepotti. Hyvää oli myöskin SB-Pro pelin tempo ja virheiden vähyys verrattuna edelliseen peliin. Molemmissa peleissä annettiin kuitenkin avauksia yllättävän usein suoraan vastustajille. Kun pallo on riistetty ja lähdetään hyökkäämään, on oltava erityisen tarkka syöttöjen laadun kanssa. Huolimaton syöttö tässä vaiheessa johtaa usein pahaan vastahyökkäykseen. Kilpasarjassa kohdataan kaikki vastustajat kolme kertaa. Syksyn muuttuessa talveksi saavat monet joukkueet pelinsä kohdalleen ja edessä on paljon tiukkoja pelejä. Sarjataulukkoa ja menneitä pelejä on turha tuijottaa, tämänkin johdosta valmennus painotti jokaiseen peliin keskittymisen tärkeyttä pelin jälkeisessä palaverissa.

Sunnuntain turnauspäivä oli SB Vantaan vastuuturnaus. Iso kiitos kaikille toimitsijatehtäviä hoitaneille henkilöille!