P09 Tiikereiden taistelut Tupla Cupissa 22.9-23.9.18

24.09.2018

Ennen varsinaisten sarjapelien alkua Tiikerit kävivät mittauttamassa syys kuntoa kaksi päiväisessä haastajasarjan turnauksessa Areena Center Ruskeasuolla. Ennen ensimmäistä peliä poikiin istutettiin tsemppi meininkiä ja asennetta pelaamiseen. Teknillisistä kuvioista tärkeämpänä oli edelleen oman pään tarkka puolustaminen.

Esport Oilers Flash- SB Vantaa Tiikerit 8-2

Alkuverryttelyssä oli havaittavissa levottomuutta, mikä näkyikin ensimmäisessä ottelussa. Vastustaja iski rytinällä ensimmäisessä erässä. Oma pää vuoti kuin suuri reikäinen siivilä ja vastustaja laittoi palloja verkkoon surutta. Myöskään hyökkäyspäässä ei vielä löytynyt sitä luovuutta jota pojilta löytyy. Ensimmäinen erä selvästi Oilersille. Toiseen erään valmennus yritti takoa tärkeitä teesejä poikien päähän ja muutettiin myös hieman kenttien koostumusta. Onneksi pojat alkoivat herätä unesta pikkuhiljaa ja puolustus alkoi toimimaan paljon paremmin. Valitettavasti ensimmäisen erän maalit olivat kuitenkin liikaa ja kun maalivahtipelikin oli ailahtelevaa niin Oilers julistettiin ottelun voittajaksi 8-2

SB Vantaa Tiikerit – KooVee 4-4

Toisen pelin vastustajaksi oli saapunut KooVee Tampereelta. Tässä pelissä mausteena oli, että voitolla pääsisi mitalipeleihin ja se selvästi aiheutti poikien ilmeissä sitä nälkää jota valmennus oli toivonut.

Nyt Tiikereiden ilme oli kentällä aivan erilainen kuin ensimmäisessä pelissä. Palloista taisteltiin loppuun asti ja omaa päätyä varjeltiin kynsin hampain. Peli eteni tasaisena ja vähämaalisena. Hyökkäyspäässä missattiin muutama todella hyvä maalintekopaikka, koska yritettiin itse väkisin puskea eteenpäin eikä nähty pelikaveria vapaissa paikoissa. Jännittävä peli päättyi vastustajan erän loppu puolella tekemän tasoituksen myötä taslukemiin 4-4. Koska peli päättyi tasalukemiin, jatko pelit määräytyivät maalieron perusteella. Harmillisesti tällä kertaa maaliero oli vastustajalle myönteinen 1 maalin turvin ja näin ollen Tiikereiden pelit jatkuivat sijoituksista 5-7.

KorsKa Kobrat- SB Vantaa Tiikerit 2-3 rl

2018092223_tiikerit_korska01.jpg Toinen turnauspäivä alkoi aamupäivän sijoitusotteluilla KorsKa Kobrat joukkuetta vastaan. Hyvien yö unien säestyksellä ja poikien hyvän vireen johdosta pelistä tuli turnauksen parasta antia. Puolustuspeli sujui mainiosti ja syötötkin napsuivat kohdilleen. Maalivahtikin oli saanut itselleen muuri vaihteen päälle. Peli oli todella tasaista vääntöä ja tilanteita syntyi tasaiseen tahtiin molempiin päätyihin. Taukotilanteeksi taottiin lukemat Tiikerit 2 – KorsKa 1. Toisessa erässä sama tasainen peli jatkui ja erän loppupuolella pienen nukahduksen vuoksi vastustaja pääsi tekemään erän ainokaisen ja samalla tasoituksen 2-2 mikä jäikin varsinaisen peliajan tulokseksi. Turnauksen sääntöjen mukaan sijoitusotteluissa oli ratkaistava voittaja ja näin ollen vuorossa oli rangaistuslaukaisukilpailu kolme vetäjää/joukkue.

Valtteri maalilla otti loistavia koppeja ja kolmen ensimmäisen vetäjän jälkeen ei ollut yllätys, että tilanne oli tasan 1-1, joten tarvittiin lisäkierroksia. Neljännet vetäjät eivät saaneet ratkottua peliä ja viidentenä viivalle astui Jonas, jonka komea alakulmakuti ratkaisi ottelun ja ansaitun ensimmäisen voiton Tiikereille!!

SB Vantaa Tiikerit- Nokian KrP 4-14

Viimeisen pelin tavoitteena oli saavuttaa turnauksessa 5. tila, kun vastassa oli Nokian KrP. Pitkä odottelu aiheutti tutuksi tulleen vireen laskun, mikä näkyi heti pelin alussa.

Jos jokin tai mahdollisesti kaikki menee pieleen niin tässä ottelussa niin kävi. Tosin voidaan sanoa, että vastustaja oli pari napsua taidokkaampi. Tiikerit eivät pysyneet millään nokialaisten vauhdissa vaan peli oli nopeasti lyöty pakettiin vieraiden takoessa maaleja tasaiseen tahtiin. Tylyt loppulukemat 4-14 ja TUPLA-cupin 6 sija.

Tässä turnauksessa nähtiin sekä hienoja onnistumisia että karvaita epäonnistumisia. Päät pystyyn ja uusia pelejä kohti.