C-tytöt aloittivat TFT turnauksen kahdella voitolla ja tappiolla

21.04.2018

C-tytöt kohtasivat TFT turnauksen  ensimmäisenä päivänä Steelersin kilpajoukkueen , SB Vaasan sekä Josban. Uusien joukkueiden kohtaaminen olikin juuri sitä mitä turnaukselta haettiin.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin Steelersin kilpajoukkue ja Vantaa aloitti maaliteon jo parin minuutin pelaamisen jälkeen. Tiia teki SB Vantaa paidassa ensimmäisen turnausmaalinsa aivan maalin nurkalta vieden Vantaan 1-0 johtoon. Maaliin ei syöttäjiä. C-tyttöjen seuraava maali syntyi toisessa erässä, kun peliä oli pelattu vain 25 sekuntia. Saga syötti maalin takaa Emmille (Nappari), joka malttoi veivata maalivahdin maihin ja vetää pallon maaliin. Ajassa 17:20 antoi Isla loistavan ja tarkan syötön Elsan lapaan. Elsa veti pallon suoraan syötöstä maaliin vieden C-tytöt jo 3-0 johtoon. Vantaa sai tämän jälkeen jäähyn väärästä vaihdosta. Jäähy syntyi, kun puolustajamme avasi peliä keskelle vaihtoruuhkaa. Vantaan tytöt tappoivat kuitenkin jäähyn kunnialla. Erän ja ottelun viimeinen tilastoitava tapahtuma oli 4-0 maali vain 35 sekuntia ennen pelin päättymistä. Emmi (Nappari) kaivoi pallon kaukalon nurkasta vastustajalta itselleen ja syötti pallon takaviistoon vetosektorille hienosti nousseelle Lidille. Lidin veto painui kohti takayläpesää. Ottelusta pisteet Vantaalle siis maalein 4-0.

Toisessa ottelusta kohdattiin pitkähkön odottelun jälkeen SB Vaasan joukkue. Tässä pelissä Vantaa aloitti jälleen maalin teon jo pelin alussa (toisessa vaihdossa). Saga juoksi voimalla itsensä laidasta läpi ja heitti parin metrin päässä Vaasan veskarista hienon rystysyötön poikittain maalille rynnistäneelle Emmille (Nappari), joka ohjasi läheltä pallon maaliin vieden Vantaan 1-0 johtoon. Erässä Vantaa sai vielä yhden ylivoiman, kun Emmiä (Nappari) rikottiin. Vantaa pyöritti ylivoimaa rauhallisesti, mutta maaliin asti palloa ei erikoiskentällisellä saatu. Toisessa erässä saatiin sitten lisää tilastoitavia tapahtumia.

Vantaalle tuomittiin jäähy noin 5 min pelaamisen jälkeen, rikettä edelsi puolustajan ryntääminen itsensä pois pelitilanteesta, joka johti jäähyyn syntyneeseen tilanteeseen. Vantaan tytöt kuitenkin tappoivat turnauksen toisen jäähynsä mallikkaasti. Vantaan 2-0 johtomaali syntyi Saran hyvästä syötönkatkosta ja noususta, joka päättyi oikein hyvään ylänurkkaan suuntautuneeseen vetoon ajassa 22:16. Nopeasti maalin jälkeen järjesti Vantaa parin vaihdon ajaksi kunnon painostuksen vastustajan malille, jossa nähtiin Emmin tolpasta tolppaan päätynyt veto sekä pari hyvää Vaasan veskarin torjuntaa. Painostus tuotti kuitenkin lopulta tulosta Jullen tehdessä pelin loppulukemiksi 3-0 matalalla vedolla. Maaliin merkittiin syöttäjäksi Saga.

Illan viimeisessä ottelussa kohdattiin myös tappioitta ollut Joensuulainen Josban joukkue. Panoksena pelissä oli lohkon voitto, kummatkin joukkueet olivat jo varmistaneet paikkansa jatkopeleissä ja kuuden parhaan joukossa. Nihkeässä ja tukahduttavassa halli-ilmassa pelatusta kamppailusta tuli tiukka vääntö. C-tytöt aloittivat pelin vahvasti siirtymällä 1-0 johtoon vain 30 sekunnin pelaamisen jälkeen. Peliä avattiin hyvin laitaan levittäneelle Elsalle, jolta etuviistoon lähtenyt syöttö tavoitti vetopaikalla olleen Islan. Islan nopea suora veto painui maalin takanurkkaan.  Vastustaja pääsi tasoittamaan pelin ajassa 2:33, kun hyökkääjä päästettiin vapaasti lähelle Martsan maalia hyvälle vetopaikalle. Laadukas veto painui sisään Martsan olkapään yli maalin kattoon.

Ajassa 3:55 päästettiin vastustaja 2-1 johtoon. Tilanteessa puolustajamme ei mennyt kiinni riittävän nopeasti lähimpään vetopaikassa olleeseen vastustajaan joka murtautui läpi laidasta. Ajassa 6:37 sai Ada työnnettyä pallon keskeltä läpiajoon päässeelle Tiialle, jonka veto painui maaliin Josban maalivahdin torjunnasta verkkoon ja peli oli nyt hienosti tasan 2-2. Hieman kiusallisesti päästi Vantaa vastustajan 3-2 johtoon vain 45 sekuntia ennen erän päättymistä. Koko tilanne olisi rehellisesti voitu välttää vain huomioimalla jäljellä ollut aika ja pitämällä palloa omalla joukkueella. Vastustajan maalia edelsi oma pallonmenetys. Toisessa erässä tuomittiin Siirille mailaan lyömisestä jäähy, jonka vastustaja pääsi hyödyntämään. Ylivoimaalin syntyi ajassa 17:56, tilanteessa vastustajan hyökkääjä pääsi tunkeutumaan maalin takaa liian helposti maalille ja vetämään pallon jalkatorjuntaa yrittäneen Martsan jalan alta maaliin. Peli siis nyt vastustajalle 4-2. Tämän jälkeen C-tytöt tappoivat vielä Nellin jäähyn. Peli meni vielä jännittäväksi, kun Sara sai hyvän nousunsa jälkeen aikaiseksi loistavan poikittaisen syötön Islalle. Isla toimi kuten pitikin eli veti poikittaisliikkeessä olevan pallon suoraan syötöstä maaliin kaventaen pelin lukemiin 4-3. Josba kesti Vantaan loppurynnistyksen ja rikkoi viimeisen minuutin pelin niin tehokkaasti, että Vantaa ei saanut vedetty Martsaa pois maalilta. Peli siis vastustajalle 4-3. Tappion lisäksi jäi joukkuetta askarruttamaan Lidin nilkkavamma, joka voi mahdollisesti pitää Lidin syrjässä huomisista peleistä.

C-Tyttöjen taistelutahto ja asenne olivat ensimmäisenä turnauspäivänä kohdallaan. Kaikki tytöt täyttivät paikkansa loistavasti ja valmennus pystyikin kierrättämään kahdessa ensimmäisessä pelissä huilivuoroja. Kolmannessa pelissä alkoi Vantaan tyttöjen jaloissa painaa ottelutahti ja tämä johti pieniin virheisiin, joista laadukas vastustaja rankaisi hyvällä prosentilla. Huomioitavaa on kuitenkin se, että kaikissa peleissä syötöissä oli järkeä ja joukkueemme loi hyviä syöttökuvioita. Kaikki kolme tänään pelannutta malivahtiamme hoitivat tonttinsa jälleen moitteettomasti. Tästä on hyvä jatkaa huomisen aamun peliin, jossa taistellaan paikasta neljän parhaan joukossa.