Sunnuntain taistelu: Hatsina - SB Vantaa naiset

11.02.2018

Viime sunnuntaina SB Vantaan naiset suuntasivat Mikkeliin, jossa vastassa oli Hatsinan lisäksi perinteiseen tapaan kunnon talvi. Peliä edeltävä ulkoilu suoritettiinkin aurinkoisessa pakkassäässä, seurauksena hieman leikkisä laskiaistunnelma. Pelin alkaessa ei enää leikitty ja ensimmäisen erän alkupuolella pallo saatiin hetkellisesti jo Hatsinan maalin sisäpuolelle, mutta tuomareilta jäi tämä viivan ylitys havaitsematta. Vantaan maalisarake jäi siis nollille, mutta vastustaja kuittasi erän loppupuolella tilanteeksi 1-0.

Välisuihkun jälkeen vantaalaiset iskivät tasoituksen heti toisen erän alkuun. Riemu jäi lyhyeksi, sillä loppuerä meni sitten Hatsinan komennossa, ainakin maalien suhteen. Kolmen maalin myötä toiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 4-1.

Tällä kertaa erätauko meni SB Vantaan koppikompleksissa melkein jo saunomisen puolelle, mutta se tuntui tehoavan. Vieraiden taisteluilme oli aivan eri luokkaa kuin aiemmin ja kolmas erä meni vahvasti vantaalaisten tahdissa. Jenni Rautanen ja Heli Haapasalmi pyöräyttelivät vuorotahtiin maaleja toistensa syötöistä eikä vastustajan yksi lisämaali erän puolivälissä hidastanut tahtia. Erän loppu taisteltiin kuudella kenttäpelaajalla ja puolisentoista minuuttia ennen summeria syntyi helpottava tasoitusmaali Katri Ojalan tarkalla kaukolaukauksella. Ilo paistoi vantaalaisten kasvoilta ja samalla peli-ilolla lähdettiin jatkoajalle.

Pelin ratkaisu nähtiinkin heti jatkoajan ekassa vaihdossa, kun Jenni Rautanen täydensi hattutemppunsa. Jännittävien vaiheiden jälkeen tärkeät pisteet saatiin siis mukaan Vantaalle. Voittajajoukkueesta ottelun parhaana palkittiin Katri Ojala. Katri sai evästä kotimatkalle ja onpa pukukopissakin näkynyt monenmoisia eväitä lähiaikoina!