Otteluraportti - Tiistain trilleristä jatkoaikavoitto

18.01.2018

SB VANTAA - LOISKE KINGS 8-7ja.  (1-1, 2-2, 4-4, 1-0)
Tilastot

Miesten edustusjoukkueen vieraaksi tiistai-iltana Myyrmäen Urheilutalolle saapui lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuva Loiske Kings, kahden laadukkaan ryhmän kohtaaminen tarjosi jälleen hienon pelin ja jännitystä koko rahan edestä. Vieraiden komean päätösminuuttien kirin myötä ratkaisua haettiin lopulta jatkoajalta, jossa illan sankariksi nousi lopulta Lasse Lundström pelin toisella osumallaan.

Pelin avauserä oli äärimmäisen tarkkaa ja kyttäilevää peliä, illan avausosumasta vastasi vieraiden vaarallinen ykköskentällinen ja Saku Sintonen ajassa 6:04. Edarin tasoitusosuman värkkäili muutama minuutti myöhemmin väkevässä vireessä jyräävä kakkosvitja vahvan päätypaineen päätteeksi, maalintekijänä Leevi Auranen Samuli Raumannin esityöstä.

Ottelun toiseen erään peli hieman aukesi puolin ja toisin, silti seuraavaa maalia saatiin odottaa erän toiselle puolikkaalle, kunnes ajassa 32:20 Lasse Lundström tälläsi Lari Sorsan syötöstä Edarin ensimmäistä kertaa pelissä johtoon. Edarin ykkönen jatkoi maalien merkeissä myös seuraavassa vaihdossaan, tällä kertaa osumasta vastasi Chris Starck, syöttöpiste jälleen Sorsan nimiin. Edarilegenda Ari Huopalainen iski kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa kavennuksen terävän pelinkäännön päätteeksi ja kun Loiske Kings osui vielä erän viimeisellä minuutilla, lähdettiin toisellekin erätauolle tasalukemissa numeroiden ollessa taululla 3-3.

Päätöserän alkuun otti SB Vantaa komennon vahvemmin itselleen ja karkasi jälleen kahden maalin päähän vieraista, kun Samuli Raumanni ja Teemu Sorvari onnistuivat erän ensimmäisellä vitosella. Vieraiden ylivoima onnistui kuitenkin ajassa 44:56 pelin toisella ylivoimallaan kaventaen lukemiksi 5-4, mutta tämän jälkeen oli jälleen Edarin vuoro, kun Raumanni pelin toisellaan ja Sampo Kiviharju läpiajostaan veivät vantaalaisjoukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle. Vierasjoukkueen aikalisä ajassa 56:13 ja kokeneet sotaratsut Loiske Kingsin riveissä kaiken muuttaa kuitenkin voi, espoolaisryhmä otti maalivahdin pois ja löi ykkösmiehensä kehiin, joka toikin toivotun tuloksen. Salibandyliigassakin aikoinaan dominoinut Sami Strömsten osoitti jälleen suuruutensa ja latoi kolme maalia Edarin verkkoon tuoden vieraat jälleen tasoihin ja vieden pelin SB Vantaan osalta ensimmäistä kertaa tällä kaudella jatkoajalle.

Loiske Kings oli jo jatkoajan alussa lähellä täyttä pistepottia luoden muutaman maalipaikan, mutta sankarin saappaisiin astui lopulta Lasse Lundström, joka ampui hienon pelin taas pelanneen Leevi Aurasen syötöstä pallon maalin alakulmaan. Iso osuma takasi valtavan isot kaksi sarjapistettä Edarille ja piti SB Vantaan asemat varsin hyvinä sarjan tasaisessa kärkitaistossa.

Erikoista

Illan jatkoaika oli Edarille kauden ensimmäinen, Loiske Kings on kerännyt jatkoajoista kokemusta tällä kaudella jo neljässä pelissä. Uuden pistelaskusysteemin myötä myös jatkoajalla hävinnyt joukkue palkitaan yhdellä sarjapisteellä.

Muuta

Edarin ottelun tehokkaimmat olivat jälleen Samuli Raumanni (2+1) ja Leevi Auranen (1+2), Loiske Kingsiltä pisteiden muodossa kunnostautui konkariosaston herrat Sami Strömsten (3+1), Saku Sintonen (1+2) ja Tomi Åsten (1+2).

Palkitut

SB Vantaan ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Samuli Raumanni ja Loiske Kingsiltä Ari Huopalainen. Edarin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin jatkoaikamaalin tällännyt Lasse Lundström.