Kolmannen erän nousu takasi pisteen

18.12.2017

HuKu–SB Vantaa 4–3 JA (1–0, 1–0, 1–3, 1–0)

Lauantaina 16.12. naiset pelasivat syyskauden viimeisen ottelunsa. Ilmassa oli joulunajan tunnelmaa niin musiikin kuin pelaajien univormujenkin puolesta: Kun vierasjoukkuetta esiteltiin, astui kentälle 20 vantaalaista tonttulakkeihin sonnustautuneina.

Ottelun ensimmäisessä erässä kotijoukkue HuKu vastasi maalinteosta. Erän ainut maali syntyi ajassa 9:07. Kotijoukkue tehtaili myös seuraavan maalin toisen erän puolivälissä, ajassa 30:04. Toista erää leimasivat vantaalaisten jäähyt, joita jaettiin seitsemän minuutin verran. Naisten alivoimapelaaminen oli kuitenkin onnistunutta, minkä ansiosta ottelun lukemat näyttivät erätauolle lähdettäessä edelleen 2–0.

Kolmanteen erään naiset joutuivat lähtemään alivoima-asemassa, kun edellisen erän viiden minuutin jäähyä oli kärsittävänä vielä reilut kolme minuuttia. Kotijoukkue teki maalin ylivoimalla ajassa 43:13. Myös naiset pääsivät yrittämään maalintekoa ylivoimalla ja onnistuivatkin siinä ajassa 53:01. Vantaalaisten kuparinen rikottiin viimein, kun Jenni Rautanen jakoi poikkisyötön Heli Haapasalmelle, jonka tarkka veto upposi vastustajan maalin taka-alakulmaan.

Ottelun varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla naiset hakivat tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Tämä tuottikin tulosta, kun ajassa 58:43 Jenni Rautanen syötti maalin takaa Katri Ojalalle, joka pienestä kantista laukoi naiset enää maalin päähän kotijoukkueesta. Naiset saivat vielä tämän jälkeen vapaalyönnin hyvältä paikalta. Katri Ojala syötti pallon Jenni Rautaselle, joka ajassa 59:27 laukoi suoraan syötöstä pallon komeasti aivan maalin ylänurkkaan. Näin lukemat olivat tasan 3–3.

Jatkoajalla molemmat joukkueet loivat maalintekotilanteita vuorotellen. Ottelu sai kuitenkin ratkaisunsa, kun kotijoukkue HuKu otti puolustuspään vapaalyöntinsä jälkeen maalivahtinsa pois ja haki voittomaalia viidellä neljää vastaan. Täten ajassa 62:32 kotijoukkue ratkaisi ottelun ja sai toisen pisteen nimiinsä.

Kolmannen erän nouseminen 3–0-tappioasemasta tasoihin takasi kuitenkin sen, että yksi piste matkasi naisten mukana Vantaalle. Seuraavaksi pisteistä taistellaan 13.1. kotiottelun merkeissä Myyrmäen urheilutalolla kello 15.00, kun vieraaksi saapuu Blue Fox.