C-tyttöjen iltapuhteet harkkapelien parissa

16.11.2017

C-tytöillä on pitänyt kiirettä, kun viikonlopun turnauksen jälkeen aloitettiin viikko maanantain fysiikkatreeneillä ja pelattiin harjoituspelit keskiviikkona ja torstaina.

Keskiviikon pelissä kohdattiin C-tyttöjen SM-sarjaa pelaava SB-Pron joukkue. EA:n pienehkö kenttä teki pelistä hieman takkuista, mutta pelissä oli kaikissa erissä hyvä syke päällä. SB-Pro meni johtoon ajassa 5:49 kun vastustajan vauhdista pudottiin laidassa ja tarkka veto painui Marian ohi aivan yläpesään. Ajassa 6:20 peli oli 2-0 kun Vantaan rakensi turhaan kahden pelaajan muurin kentän laidalla tuomitusta vaparista. Vastustajan tarvitsi vain siirtää pallo metrin sivuun, jolloin toisella pakilla oli avoin vetopaikka kohti maaliamme. Tilanteessa olisi riittänyt yhden pelaajan seisovilla jaloilla oleva muuri, kun toinen pelaajistamme olisi peittänyt maalin tehnyttä vetäjää. Sama virhe toistettiin (!) SB-Pron neljännessä maalissa.

Toisessa erässä erän alku osoittautui taas ongelmalliseksi. Pienen nukahduksen jälkeen siirtyi SB-Pro 3-0 johtoon vain 7 sekunnin pelaamisen jälkeen. Vantaan 3-1 kavennuksen väsäsi Isla maalin nurkalle kimmonneesta pallosta, kun peliä oli pelattu 22:59. Maaliin ei syöttäjää. Valitettavasti vastustaja pääsi rokottamaan vielä vaparista kun erää oli jäljellä vain 14 sekuntia. Kuinka ollakaan alkoi kolmaskin erä välittömällä takaiskulla. Vaivaisen 28 sekunnin pelaamisen jälkeen oli pallo Marian (joka pelasi koko pelin hyvin ja eleettömästi torjuen) takana. Maalia edelsi puolustajien sijoittautuminen siten, että molemmat olivat periaatteessa pois maalin keskustasta, joka jätti vastustajan vapaaksi aivan maalin eteen. SB Vantaan kavennus 5-2 syntyi ajassa 31:07 kun Sinin vaparista kimmonnut pallo päätyi Jullelle maalin eteen ja Julle pääsi vetämään pallon läheltä verkon perukoille. Tasaisemman kolmannen erän seuraava tilastotapahtuma oli C-tyttöjen kolmas maali, jonka tekijänä oli Saga. Tilannetta edelsi Vantaan vahva vaihto, jossa luotiin painetta vastustajan päätyyn. Sagan survomaan maaliin ei syöttäjää. Pelin viimeisen 6-3 maalin tekikin sitten vastustaja ajassa 39:44. Maali syntyi aivan maalimme edestä, kun palloa ei saatu purettua riittävän tarmokkaasti.

Torstain peli oli SB Vantaan P05 Sharks joukkuetta vastaan ja ensimmäisestä erästä muodostui C-tytöille opetus laadukkaista vedoista ja syötöistä sekä pelinopeudesta. Erän alku jälleen vaikea, vastustajan aloittaessa maalien teon 19 sekunnin jälkeen. Pojat täryttivät 6 ensimmäisen minuutin aikana viisi maalia. Martsalla ei ollut mitään mahdollisuutta torjua nopeasti ja tarkasti lähteneitä vetoja.

Toisessa erässä C-tytöt rauhoittivat hieman omaa peliään eikä enää puskettu sokeasti vain yhteen suuntaan vaan maltettiin syötellä. 6-0 maali syntyi C-tyttöjen turhasta pallottelusta oman maalin lähistöllä. Tästä rankaistiin välittömästi reilun 23 minuutin pelaamisen jälkeen. Tyttöjen 6-1 kavennus syntyi Ellan matalana ja kovana maalille toimitetusta syötöstä, jonka maskissa ollut Isla ohjasi maaliin vain 20 sekuntia poikien edellisestä maalista. 7-1 maalissa nähtiin jälleen se miksi ei ikinä pidä purkaa palloa maalin nurkalta keskelle kenttää. Suoraan vetosektorille toimitettu purku katkaistiin ja hyödynnettiin välittömästi ja tehokkaasti. 8-1 maalissa vastustaja kierisi helposti nipussa ja melkein sylikkäin olleet kaksi pelaajamme,  ja veti vauhdista pallon aivan Martsan maalin yläpeltiin.

Kolmannessa erässä peli oli jo paljon tasaisempaa, mutta taas palloa kaivettiin maalistamme heti erän alussa. Tällä kertaa pelattu oli vain 33 sekuntia. 10-1 maali syntyi ylivoimalla (liian monta pelaajaa kentällä) ja vasta tämän jälkeen C-tytöt pääsivät kaventamaan pelin. 10-2 maali syntyi Jessican vaparista ja Isla oli jälleen kärppänä kiinni kimmokkeessa ja suti pallon maaliin. 10-3 maalissa hyvin poikien vauhdissa pysynyt Eevi syötti pallon kulmaan Lidille, joka nopeudellaan kiersi vastustajan ja veti pallon hienosti tolpan kautta maaliin. Pelin viimeinen maali oli sekin tyttöjen tekemä. Julle antoi pallon vauhdissa olleelle Elsalle, joka veti hyvän vedon juoksusta maalin tolpan viereen. Loppulukemat siis 10-4.

C-tyttöjen peli sujuu heti paremmin kun palloa maltetaan syötellä myös alas sekä sivuille. Liian usein ainoa syöttö- ja etenemissuunta on suoraan eteenpäin. On myös muistettava se, että palloa on aivan turhaa kuljettaa ruuhkaan tai ahtaaseen paikkaan, se johtaa melkein aina pallonmenetykseen. Varmaa on myös se, että pallo liikkuu syötellen nopeammin kuin yhdenkään pelaajan kuljettamana. Keskiviikon ja torstain peleissä saatiin hyvät opetukset myös pallottomien pelaajien liikkumisesta. Molemmilla vastustajilla pelaajat tekivät paljon juoksuja ristikkäin ja vapaisiin paikkoihin, jonne syötöt napsahtelivat tarkasti.