P09 Panttereiden ja Tiikereiden kolmas turnaus pelattiin 11-12.11.2017 Myllypuron Areena Centerissä

13.11.2017

Panttereiden neljäs turnaus aloitettiin aamupäivällä Esport Arenalla. Muutamien säätöjen säestämänä paikalla oltiin aluksi kahdeksalla kenttäpelaajalla ja maalivahdilla. Poikien kanssa päivän teemaksi päätettiin ottaa ”kolmen suora” ja taistella kaikista peleistä voitto kotiin. Asenne oli siis kunnossa! Positiivista oli myös se, että kaikkiin peleihin löytyi eri maalivahtikokelas.

Ensimmäisenä vastustajana oli SCH Tornadot Hyvinkäältä. Jo viime turnauksessa SCH:n joukkuetta leimasi isokokoisuus ja taitava pallon liikuttelutaito. Vaikka ei ihan sama ryhmä ollutkaan nyt kyseessä, niin pelitapa oli hyvin saman oloinen myös nyt. Peli oli hyvin liikkuvaa ja tilanteita luotiin molempiin päihin lähes tasatahtiin, mutta vastustajan laadukkaammat ratkaisut maalipaikoissa johti taukotulokseen 5-0. Tuloksesta huolimatta elättelimme yhä mahdollisuutta pitää päivän teemasta kiinni, koska maalipaikoille päästiin aivan yhtä usein kuin vastustajakin.

Sääntöjenmukainen viidennen kenttäpelaajan mukaan saaminen herättikin pojat hurjaan kiriin toisessa erässä. Kolme maalia saatiin ensin aikaiseksi miesylivoimalla ja tilanteessa 5-3 palattiin jälleen tasamiehityksiin. Se ei kuitenkaan hyydyttänyt meidän poikien hurmosta, vaan pojat latoivat vielä kolme lisämaalia ja Matias viimeisenä lukkona maalissa pidettiin vastustajan maalisarake puhtaana koko toinen erä. Lähes uskomaton nousu voittoon 5-6 tuloksella ja matka kohti ”kolmen suoran” tavoitetta siis jatkui.

18.11.2017 5 - 6 SCH Tornadot - SB Vantaa P09

Seuraavaan peliin maalinsuulle meni pikakomennuksella apuun hälytetty Valtteri ja vastustajana Oilers Blueflash joukkue. Edellisen pelin hyvä vire jatkui ja pojat pelasi joukkueena hyvin molempiin suuntiin ja maalintekokin onnistui jo avauserässä. Puoliajan johtotulos 4-1 oli myös Valtterin hyvien torjuntojen ansiota. Puolustuspelaaminen meinasi aika-ajoin hieman unohtua, kovasta hyökkäysinnosta ja maalinälästä johtuen.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä ja pojat jaksoivat puurtaa koko joukkueen voimin ottelun loppuun. Maalit menivät erässä tasan 2-2 vastustajan tehdessä niistä kaksi viimeistä, pelin loputtua taululla oli voittolukemat 6-3. Poikien usko tavoitteeseen ja tekemiseen oli edelleen kova.

18.11.2017 3 - 6 Eräviikingit Sininen - SB Vantaa P09

Ennen peliä edessä oli jälleen se pidempi tunnin tauko ja odottelu ei aina ole se helpoin jakso turnauksissa!

Viimeiseen otteluun maalivahtivuoron otti Eetu. Viimeisenä kantona kaskessa oli EräViikinkien Sininen joukkue. Isojen kasvattajaseurojen joukkueisiin tulee vastustajina aina suhtautua hyvinkin nöyrin mielin, mutta ei altavastaajina. Kovalla itseluottamuksella ja koko joukkueen yhteispelillä saatiin ottelu heti hyvin hallintaan. Palloa liikuteltiin hienosti ja kentän tilaa hyväksi käyttäen saatiin aikaan ensimmäiseen erään kolme maalia, Eetun pitäessä maalinsa puhtaana, selvittäen mm. muutaman läpiajon ja oltiin erän päässä ”unelmasta”.

Toinen erä oli tasaista puurtamista päädystä päätyyn ja EräViikingit antoikin hyvän vastuksen ja kehitti pienen kirinkin erään. Meidän pojat olivat kuitenkin päättäneet, että päivän teema toteutetaan ja jokainen toteutti valmennuksen antamia ohjeita esimerkillisesti ja tällä kertaa se riitti 6-2 voittoon viimeisestä pelistä!

18.11.2017 2 - 6 Eräviikingit Sininen - SB Vantaa P09

Kokonaisuutena siis ensimmäinen kolmen voiton suora kilpasarjassa ja mikä parasta, jokainen poika sai tililleen maali- tai syöttöpistekirjauksia ja onnistumisethan ruokkii uusia onnistumisia! Kaikilla oli hymyt korvissa ja myös palaute vanhemmilta oli positiivista ja katsomossakin oli jännitetty kämmenet hiessä! Kiitos joukkueelle ja tukijoukoille hienosta kokemuksesta!

06.04.2024Joukkueiden avoimet harjoitukset käynnissä!
09.03.2024Kesäleirit kesäkuussa, ilmoittaudu nyt!