Otteluraportti - Kolmas erä käänsi pelin kotiin

25.10.2017

SB VANTAA - SCH 9-4  (2-1, 1-3, 6-0)
Tilastot

Miesten edustusjoukkueen vieraaksi viime sunnuntaina saapui jo Suomen Cupissa kohdattu SCH, illan mittelö noudatti Edarille tuttua kaavaa ja pelin ratkaisu saatiin aikaiseksi jälleen kerran vasta kolmannessa erässä.

Sunnuntai-illan avausosumasta vastasi ajassa 11:22 Sami Verkkoperä, joka niittasi näyttävästi pallon ilmasta verkkoon Sami Niskasen esityön jälkeen. SCH nousi tasoihin ajassa 15:12, mutta maalipyssy Sampo Kiviharju vei kotijoukkueen erätaukojohtoon reilu minuutti myöhemmin Toni Koskelan syötöstä.

Jos oli SB Vantaa hivenen uninen pelin avauserässä, hyytyi kotijoukkueen tekeminen vielä entisestään toiseen mennessä ja sekasortoisen kakkoserän ensimmäinen osuma nähtiin vasta ajassa 31:46, kun SCH nousi jälleen tasoihin. Niko Stark runnoi Edarin uudestaan johtoon ajassa 35:17, mutta kun illan vieras onnistui kahdesti erän päätösminuuteilla, lähdettiinkin toiselle erätauolle SCH:n johtaessa lukemin 3-4.

Tämän kauden tyyliä mukaillut kolmas erä tarjosi taas ison muutoksen illan kulkuun, kun SB Vantaa tiivisti peluutustaan ja otti totaalisesti komennon haltuunsa. Tasoitusmaali nähtiin jo 23 sekunnin pelin jälkeen Sampo Kiviharjun toimesta, Sami Niskanen tyylitteli Edarin johtoon vain reilu puoli minuuttia myöhemmin ja ajassa 44:01 Kiviharju hassutteli hattutemppunsa täyteen näyttävän rangaistuslaukauksen päätteeksi. SCH ei erässä montaa kertaa pallolle päässyt ja lopulta SB Vantaa kaunisteli ottelun lukemia Toni Koskelan, Chris Starckin sekä Teemu Sorvarin maaleilla ja kun vieraille tarjoutunut ylivoimamahdollisuuskaan ei tulosta tuottanut, tuuleteltiin Myyrmäen Urheilutalolla kauden toista kotivoittoa lukemissa 9-4.

Kahden ensimmäisen erän kaaos jättää kuitenkin edelleen ison mietinnän paikan kotijoukkueen tekemiseen, väkevä kolmas erä taas oli jälleen osoitus siitä, millä tasolla ryhmä pystyy suoriutumaan oikein kunnolla pelille päästessään.

Erikoista

Edari on jyrännyt sarjapeleissä kolmannet erät itselleen numeroin 18-4, vielä kun tekeminen saadaan pelin alusta asti samalle tasolle, voidaan puhua varsin vakuuttavasta SB Vantaasta.