C-tytöt HämeCupissa

16.09.2017

C-tytöt pelasivat kauden ensimmäiset turnausottelunsa uudessa ikäryhmässään  (= nuorella joukkueellaan) Iittalassa lauantaina Steelersin järjestämässä HämeCup turnauksessa

Alkusarjassa vastaan asettuivat  SM-karsinnoissa ollut Josba, SM-sarjaan itsensä pelannut SB-Pro sekä kilpasarjan joukkue LoSB. Odotettavissa oli siis jo etukäteen C-tyttöjen kannalta haastavia pelejä.

Ensimmäisessä pelissä joukkueemme kohtasi SB-Pron joukkueen. Tässä pelissä nähtiin C-tytöiltä hyvä avauserä. Heti erän alussa Elsa ohjasi maalin edestä Saran hienon pitkä syötön maaliin vain 35 sekunnin pelin jälkeen. Vastustaja pääsi kolmen minuutin jälkeen tasoihin, kun lähietäisyydeltä annettu vapari painui Martsan taakse. Tilannetta auttoi se, että Vantaa rakensi muurinsa heikosti. Ajassa 12.41 Elsa karvasi pallon nurkasta itselleen ja nousi vetosektorille paukauttaen pallon aivan takatolpan juureen, 2-1 Vantaalle. Valitettavasti vastustaja kuittasi erittäin nopeasti maalin, kun pallo kimposi Martsan kypärästä maalin nurkalle,  josta pallo survottiin heti maaliimme. Aikaa johtomaalistamme oli kulunut vain n. 30 sekuntia. Toisessa erässä C-tytöt päästivätkin sitten kaikkiaan neljä maalia. Vastustajan kolmannessa maalissa juostiin pallon perässä ja tuijotettiin pelkästään pelivälinettä sillä seurauksella, että keskellä maalia oli vastustaja vapaana joka veti pallon suoraan syötöstä maliin. Vastustajan neljättä maalia edelsi Martsan (joka pelasi hyvän pelin) parikin torjuntaa joista kimmonnutta palloa ei saatu pois oman maalin nurkalta. 5-2 maalia edelsi heikko jakso jossa vastustajaa ei ahdistettu kunnolla, ja oltiin melkoisessa pyörityksestä. Maali tehtiin jälleen keskelle maaliamme tulleella syötöllä ja suoralla nopealla vedolla. Loppunumeroihin 6-2 päädyttiin kun vastustaja syötti itselleen pallon laidan kautta ohi puolustajamme ja poikittaisen syötön sijasta pamautti pallon maaliin. Vaikka loppunumerot olivatkin mitkä olivat, peli oli päivän pelillisesti paras. Etenkin ottaen huomioon sen, että C-tytöt pelasivat kauden ensimmäisen turnauspelinsä, SB-Prolla pelejä on takana jo huimat 34!

LoSB peli alkoi edellisen pelin kaltaisesti lupaavasti kun Emmi (Nappari) katkaisi vastustajan syötön kesken hyökkäyksen ja toimitti pallon Elsalle jo veti pallon välittömästi maaliin. 1-0 Vantaalle vain 46 sekunnin pelaamisen jälkeen. Valitettavasti joukkueemme syyllistyi jälleen samaan syntiin eli pelaajamme eivät havainnoineet ympäristöään (päät eivät pyörineet) ja vastustaja pääsi siirtämään kentän päädystä kimmonneen pallon takanurkalta vapaasti sisään. Tasoitus 1-1 syntyi ajassa 2.06. Vastustajan 2-1 johtomaali syntyi vaparista aivan maalimme nurkalta, kun erää oli pelattu 5.04. Maali tehtiin luukulta Helenan torjunnasta.  Seuraava vastustajan maali syntyi ajassa 11.19 kun keskelle suuntautunut kuljetus päättyi kääntövetoon, joka ohjattiin Helenan edestä maaliin. Vantaan 4-1 takaiskumaali syntyi takaylänurkkaan suuntautuneella kaukovedolla. Erän lopulla  Vantaa onnistui kaventamaan, kun laitaan pelattu syöttö tavoitti Islan, joka jatkoi Elsalle hyvälle maalintekopaikalle. Tänään kovalla prosentilla viimeistellyt Elsa kavensi pelin 4-2 lukemiin. C-tyttöjen peli ei ollut LoSB:n joukkuetta vastaan oikein uomissaan ja toisessa erässä joukkueemme oli melkoisessa myllyssä ja juoksi lähinnä vastustajan perässä. Pykälän vauhtia lisännyt vastustaja teki kahden minuutin jaksossa 3 maalia ja käytännössä tappoi Vantaan pienenkin mahdollisuuden nousta ottelussa edes tasoihin. C-tytöt saivat erässä kuitenkin aikaiseksi vielä yhden maalin. Kavennus  syntyi, kun Islan pomppiva kääntösyöttö päätyi Elsalle, joka teki ilmasta 7-3 kavennuksen ajassa 24.48.Vastustaja ujutti vielä yhden maalin etunurkasta ja viimeisimmän 9-3 maalin vain 45 sekuntia ennen pelin päättymistä.

Alkusarjan viimeisessä pelissä kohdattiin Josba. Vantaan maalissa pelasi ensimmäisessä virallisessa ottelussaan Maria, joka pelasi koko ottelun vahvasti. C-tytöt saivat koittaa maalia ylivoimalla reilun 9 minuutin pelaamisen jälkeen. Vantaan kannalta ylivoima päättyi alivoimalla päästettyyn maaliin, kun puolustajan veto kimposi ensimmäisenä olleen vastustajan juoksulinjalle. Läpiajo päättyi ylänurkkaan päätyneeseen vetoon ajassa 9.50.  Elsa toi kuitenkin C-tytöt tasoihin ohjaamalla Siirin vedon veskarin torjunnan kautta maaliin reilun 11 minuutin pelin jälkeen.  Valitettavasti Vantaa unohti jälleen keskelle ja lähelle vetosektoriin vastustajan joka veti heti ykkösestä johtomaalin ajassa 14.25. Tänään näitä maaleja tehtiin C-Tytöille runsaasti…. Toisessa erässä Josban 3-1 johtomaali syntyi ajassa 21.10 kun vastustaja jälleen pääsi hiipimään hyökkääjämme selän takaa maalipaikalle. Loppunumerot 4-1 vastustaja tekaisi hienolla ylänurkkaan n. 7 metristä lähteneellä kaukovedolla.

Pitkän päivän viimeisessä sijoituspelissä Vantaa kohtasi Blackbirdsin joukkueen. Maalillamme pelasi tässä pelissä Helena, joka hoiti torjuntavastuunsa erinomaisesti. Vantaan joukkue siirtyi johtoon, kun peliä oli pelattu 1.34. Saga antoi hienon poikittaissyötön keskeltä kenttää juosseen Siirin juoksulinjalle. Siiri päätti läpiajonsa maltilla takanurkkaan päätyneellä vedolla. Vantaa siis 1-0 johtoon. Viikonlopun hienoin Vantaan maali seurasi ajassa 6.04 kun useiden syöttöjen yhdistelmä päätyi Nellin keskeltä ja ylös survomaan maalin. Nappisyötön maaliin antoi kentän nurkasta Siiri. Tässä vaiheessa peli näytti vahvasti Vantaan heiniltä. Valitettavasti C-tytöt sulivat toisessa erässä aivan käsittämättömästi. Heti erän alussa menetti puolustajamme pallon, jonka seurauksena vastustaja pääsi 2 v1 tilanteeseen päättäen nopean vastaiskun 2-1 kavennukseen vain 15 sekuntia erän alkamisesta. Ajassa 3.05 vastustaja tuli tasoihin. Tilannetta edelsi se, että hyökkääjämme karvasivat ylhäällä vain puolittain ja heidät pelattiin helposti pelistä pois muutamalla siirrolla. Kun omassa päässä annettiin vastustajalle tolkuttomasti vapaata tilaa maalin edessä, oli tasoitus epämiellyttävä tosiasia. Joukkueemme pelaajat tekivät toisessa erässä paljon huonoja ratkaisuja ja syyllistyimme huonoihin syöttöihin ja laiskaan juoksemiseen. Ilmassa roikkunut vastustajan 3-2 maali oli tosiasia, kun löysähkön pelailun ja sijottautumisvirheiden jälkeen sai vastustajan pelaaja vedettyä estelemättä rannarin n. 6 metristä Vantaan maaliin. Peliä oli maalin syntyessä pelattu 25.44. Pelin tasoittaminen muuttui vaikeammaksi Saran saatua vielä tönimisestä 2 minuutin jäähyn. Peli lopulta Blackbirdsille 3-2, joka tarkoitti C-tyttöjen jäämistä turnauksessa sijalle 8.

Kauden avauspelien perusteella on vielä turha vetää johtopäätöksiä. C-tytöt tulevat vielä varmasti parantamaan otteitaan, mutta varmaa on se, että löysällä asenteella tulee vaikeuksia jokaisessa ottelussa. Vantaan pelaajien tulee puhua ja ohjata kanssapelaajiaan enemmän, tämä jo siksikin, että (kuten huomattu) kentällä ei tulevalla kaudella ole liikaa tilaa ja aikaa. Oman maalin edustalla on pelattava paljon aggressiivisemmin ja tarkemmin. Pelaajien pitää pyörittää päätään, jotta vastustajat eivät pääse hiipimään vetopaikalle selkien takaa. Näitä maaleja meille tehtiin tänään enemmän kuin tarpeeksi. Oman puolustuspään vaparit eivät voi myöskään olla jatkuvasti omalle joukkueellemme vaarallisia erikoistilanteita…

Se on kuitenkin varmaa, että lopputuloksista huolimatta joukkue katsoo ilolla ja entistä maalinnälkäisempänä kohti alkavia sarjapelejä. Ennen sarjakauden alkua ehditään vielä pelaamaan pari harkkamatsiakin, heti maanantaina M-Teamia vastaan, ja 27.9 Blackbirdsiä vastaan. Sitä ennen laaditaan kuitenkin huomisissa palauttavissa treeneissä mm. joukkueen kauden pelisäännöt.