Urheavalmennus

SB Vantaan vetämät Urhea harjoitukset pyörivät seuraavasti kaudella 2018-19:

  • Ti klo 7:30-8:30 yleisvalmennus, Rajatorpan Kalliosuoja (Rajatorpantie 27)
  • Ke klo 15:00-16:30 yleis- + lajivalmennus, Energia Areena (Rajatorpantie 23)

KENELLE TARKOITETTU?

Kaikki vantaalaiset koulut, joissa on vuosiluokat 7–9, ovat mukana oppilaidensa tavoitteellisen urheiluharrastuksen ja onnistuneen koulunkäynnin yhteensovittamisessa. Harrastuksen ja koulun yhdistämistä koordinoi Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia (Urhea). Sen toiminta on tarkoitettu kaikille vantaalaisille yläkoulun oppilaille, jotka harrastavat urheilua aktiivisesti ja tavoitteellisesti.

Urhea-toiminnan tavoitteena on tukea nuoren kasvua, kehitystä ja jaksamista niin urheilijana kuin oppijanakin. Urhea-toiminta koostuu koulun liikunnanopettajan pitämästä valinnaisainekurssista sekä seurojen pitämistä harjoituksista. Urhea-toimintaan osallistuminen on maksutonta.

ILMOITTAUTUMINEN KAUDELLE 2018-19

2005 syntyneet:

Kaikilla vantaalaisilla kuudennen luokan oppilailla on mahdollisuus ilmoittautua mukaan Urhea-toimintaan täyttämällä urheilijasopimus 1.3.2017 mennessä. Urheilijasopimus on voimassa koko yläkoulun ajan.

Urheilijasopimuksen voi pyytää seuran valmennus- tai juniorivalmennuspäälliköltä, joukkueen omalta valmentajalta/jojolta tai tulostaa itse Urean nettisivuilta

2002-2003 syntyneet:

Nykyisten (7-8-luokkalaisten) Urhea-oppilaiden ei tarvitse tehdä uutta urheilijasopimusta, vaan toiminta jatkuu automaattisesti seuraavalla vuosiluokalla. Nykyisille Urhea-oppilaille tulee helmikuun aikana Wilma-viesti, jossa kerrotaan seuraavan lukuvuoden toiminnasta tarkemmin.

TOIMINNAN SISÄLTÖ 2017-18

Urhea-toimintaan osallistuville tarjotaan viikoittain kaksi urheiluseurojen järjestämää harjoitusta (ti ja ke). Lisäksi Urhea-oppilaat osallistuvat koulussa Urhea-valinnaisainekurssille, jonka opetuksesta vastaa koulun liikunnanopettaja. Urhea-valinnaisainekurssi toteutuu lukuvuonna 2017 - 2018 vuosiluokilla 7 ja 8.

Seurojen järjestämät harjoitukset kaudella 2017-18:

  • Tiistaisin noin klo 7.30 – 8.30
  • Keskiviikkoisin noin klo 15.00 – 16.30

Aamu- ja iltapäiväharjoituksia kertyy syyslukukaudella 15 viikon ajan ja kevätlukukaudella 17 viikon ajan.

Seuraharjoitukset pyritään järjestämään mahdollisimman lähellä oppilaan omaa koulua. Seurojen toteuttama harjoittelu sisältää monipuolisia yleistreenejä ja/tai lajiharjoittelua. Harjoitukset eivät ole seurasidonnaisia, joten lajiharjoituksiin ja yleisharjoituksiin osallistutaan kaikista seuroista. Seuraharjoittelun sisällöissä noudatetaan lajiliitojen urheilijan polun linjauksia.

Seuran järjestämät harjoitukset eivät ole koulun valinnaisainekursseja, vaan niille osallistutaan varsinaisen koulupäivän ulkopuolella. Seuraharjoitukset eivät näy oppilaiden työjärjestyksissä eikä niistä saa todistukseen suoritusmerkintää.

KOULUN JÄRJESTÄMÄ URHEA-VALINNAISAINEKURSSI

Jokainen vantaalainen koulu tarjoaa tuleville 7. luokan oppilaille Urhea-valinnaisainekurssin. Kurssilla harjoitellaan kaikille urheilijoille tärkeitä liikunnallisia perustaitoja liikunnanopettajan johdolla. Kurssi tukee urheilusta innostuneen nuoren kasvua terveeksi urheilijaksi, edistää oppilaan hyvinvointia sekä kannustaa omatoimiseen harjoitteluun. Kurssin sisältö on kuvattu tarkemmin Vantaan kaupungin opetussuunnitelmassa. Kurssin sisällöt pohjaavat Suomen Olympiakomitean suosittelemaan valtakunnalliseen oppimateriaaliin.

  • Urhea-valinnaisainekurssin laajuus on 1 vuosiviikkotunti. Käytännössä se toteutuu joko yhden lukukauden kestävänä (2 oppituntia viikossa) tai koko lukuvuoden kestävänä kurssina (1 oppitunti viikossa).
  • Urhea-valinnaisainekurssi on pakollinen kaikille Urhea-oppilaille, lukuun ottamatta A2-kielen lukijoita, jotka voivat osallistua muuhun Urhea-toimintaan. Urhea-valinnaisainekurssi on myös osa oppilaan valinnaisia kouluopintoja. Kurssi toteutuu oppilaan koulupäivän aikana, ja oppilaat saavat kurssista suoritusmerkinnän. Urhea-valinnaisainekurssi on myös merkitty oppilaan työjärjestykseen.
  • Urhea-valinnaisainekurssin toteutuksesta vastaa liikunnanopettaja. Joissakin kouluissa seuravalmentaja saattaa olla mukana tunneilla.

VAKUUTUSTURVASTA HUOLEHTIMINEN

Koulun vakuutus kattaa koulupäivän aikaisen Urhea-valinnaisainekurssin sekä matkan tiistaisin harjoituksista koululle ja keskiviikkoisin koulusta harjoituksiin. Huoltajan vastuulla on vastata vakuutusturvasta seuraharjoittelun osalta (lisenssi tms.) ja mahdollisista matkakustannuksista sekä vapaa-ajan vakuutusturvasta. 

Miten toimintaan haetaan

Uusille oppilaille hakuohjeet tulevat koulujen kautta (Wilma) alkuvuodesta 2017.

Lisätietoja Urhean nettisivuilta tästä


Ajankohtaista

Oxdog ja Intersport Sello SB Vantaan uudet varusteyhteistyökumppanit (01.08.2016)
SB Vantaa, Oxdog ja Intersport Sello (kauppakeskus Sello, Espoo) ovat tehneet varusteyhteistyöstä kolmikantasopimuksen, jonka tarkoituksena on tarjota laadukkaat..