Naiset - M-Team (3 - 2)

Aika: 2.2.2006 20.30
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: Superykkönen

SB Vantaa kohtasi kauden kuudennessa kotipelissä M-Teamin. Kuudetta kertaa tällä kaudella SB Vantaa myös juhli kotivoittajana, sillä M-Team kaatui jatkoajan lopulla syntyneellä rangaistuslaukausmaalilla 3-2.

Ottelu alkoi täysin SB Vantaan hallinnassa. M-Teamin hyökkäykset ohjattiin laitoihin ja vastustajien ensimmäinen laukaus nähtiin vasta 12 minuutin kohdalla. Tätä ennen SB Vantaa oli jo mennyt 1-0 johtoon. Anu Palmgrén pelasi pallon keskikentälle Saara Maliselle. Tämä nosti pallon kulmaan ja syötti taakse pakin paikalta nousevalle Annamari Raassinalle. Kova rannelaukaus aivan oikeaan ylänurkkaan jätti maalivahti Jonna Loisan vaille torjuntamahdollisuuksia.

Kun M-Team huomasi etteivät laitojen kautta avaukset onnistu, alkoivat he viljelemään kovia poikkisyöttöjä kulmiin. Näistä suurimman osan nappasivat SB Vantaan puolustajat lapaan, mutta Tuija Salmisen ajon eteen ei peitto ehtinyt. Vantaan maalilla Krista Laine torjui Salmisen vedon, mutta pallo jäi pomppimaan maalin edustalle. Kukas muu kuin Synnöve Backman oli ensimmäisenä irtopallossa ja tuikkasi taukolukemiksi 1-1.

Toisessa erässä Vantaa jatkoi pelinhallintaa M-Teamin tyytyessä pallon pyörittelyyn omassa päädyssä ja pitkien kaaripallojen roiskimiseen. Vantaan maalipaikkojen tuhlailu kävi jo lähes komediasta. Maalin edustalta päästiin tyhjään maaliin osumista koittamaan useampaan kertaan, mutta ohi, ohi ja ohi.

Lopulta johtomaali syntyi. Hely Heikkinen, Helena Weissman ja Anne Velin pelasivat ottelun ensimmäistä vaihtoaan ja heti onnistui. Heikkinen syötti poikittain Annamari Raassinalle, joka nousi jälleen laukaisusektoriin. M-Teamin pelaaja sai mailaansa sen verran väliin että Raassinan laukaus epäonnistui ja pallo sinkoutui maalia kohti maata pitkin. Maalin edessä oli kuitenkin armoton maski ja pallo löysi tiensä maaliin saakka. Vaikka toisen erän lopulla oli vielä pari loistavaa maalipaikkaa, mentiin erätauolle "vain" 2-1 johdossa.

SB Vantaan karvauspeli oli läpi ottelun hyvässä paketissa ja M-Teamin ainoa tapa päästä hyökkäysalueelle olivat pitkät kaaripallot. Mikäpä siinä jos taktiikka toimii. Kolmas erä ehti vanheta reilut pari minuuttia kun pallo pomppi katkoa yrittäneen Vantaa-puolustajan ohi ja maalinedushakkuri Tuija Salminen sai lyödä palloa sydämensä kyllyydestä. Ensimmäisen laukauksen Krista Laine torjui, mutta rebound painui verkkoon. Peli 2-2.

Tasoituksen jälkeen kolmas erä oli selvästi edellisiä vauhdikkaampi. Vantaa nosti karvausta jotta M-Team ei pääsisi pelaamaan aikaa. Voittomaalin synty oli lähellä, mutta totuuden nimissä on myönnettävä vastustajien maalivahdin Jonna Loisan olleen todellinen lukko maalillaan.

Voittomaalia ei syntynyt joten ratkaisua haettiin jatkoajalla. Anu Palmgrén sekä Anna Yli-Kojola olivat jo kertaalleen hyvässä maalipaikassa, mutta Palmgrénin laukauksen Loisa torjui, Yli-Kojolan lämäri viuhui yli.

Ratkaisu nähtiin aivan jatkoajan lopulla. Anna Yli-Kojola kanttasi keskikentällä oikeasta laidasta keskustaan. Harhautti M-Teamin Mirva Paukkulan kebabille ja karkasi läpiajoon. Tilanteesta jälkeen jäänyt Paukkula pamautti mailalla Kylliä suoraan lapaan ja tilanteesta rangaistuslaukaus.

Rankkaria suorittamaan spesialistimme Saara Malinen. Suoritus oli yhtä häikäisevä mitä harjoituksissa ollaan totuttu näkemään. Kylmän viileästi harhautukset vasemmalle, oikealle ja rystyllä pallo maalin kattoon. Sata salamaa raikaa ja SB Vantaalle arvokkaat kaksi pistettä.