Trombi-98 - Naiset (2 - 7)

Aika: 22.1.2006 14.00
Paikka: Rantakeidas
Sarja: Superykkönen

Lauantain murskatappion jälkeen sunnuntain otteluun Trombia vastaan kokeiltiin hieman erilaista lähestymistapaa. Paineita ei ainakaan ollut, sillä edellispäivää heikompaa suoritusta olisi vaikea kentällä esittää.

Ottelu oli alusta lähtien hyvin Vantaan hallussa. Peliin lähdettiin kahdella erilailla roolitetulla ketjulla, agrekarvaajat Heikkinen-Weissman-Velin saivat jokaisessa vaihdossa painopisteen Trombin päähän. Passiivisemmin pelanneet Karjala-Palmgrén-Malinen puolestaan katkoivat tehokkaasti syötöt keskikentällä.

Hallinnasta huolimatta ensimmäisen maalin teossa onnistui Trombi. Riitta Lankinen syötti omasta kulmasta suoraan maalin eteen, missä Trombin Sikke Korhonen kiitti ja laukoi pallon ohi Vantaan maalilla pelanneen Krista Laineen.

Kauaa ei tasoitusta tarvinnut kuitenkaan odottaa. Helena Weissman syötti Heidi Fagerströmille, joka nousi ensin oikeaa laitaa pitkin ylös, kanttasi keskelle ja kierron päätteksi laukoi hienon rannarin takaylänurkkaan. Alle kaksi minuuttia Fagerströmin maalista Anu Palmgrén sai poikittaissyötön Annamari Raassinalta ja laukoi suoraan syötöstä 1-2 johtomaalin.

Hallista oli jokin lämpöputki rikki, joten vaihtopenkillä oli vaikea pitää lämpöä päällä. Toiseenkin erään Vantaa lähti kahden ketjun voimin pitäen hyvän vaihtorytmin päällä. Helena Weissmanin agrekarvausketju siirtyi huilaamaan ja Minna Uusipaavalniemen johtama ketju, laidoillaan Anna Yli-Kojola ja Laura Kullaa tulivat mukaan peliin.

Toinen erä alkoikin vauhdilla. Peli ehti vanheta vain 25 sekuntia kun Vantaa juhli jo maalia. Trombin puolustaja syötti suoraan maalin eteen Ulla Karjalan lapaan ja Ulla ei paikasta erehtynyt. Peli 1-3. Trombin puolustus oli toisessa erässä hereillä, eikä Vantaa onnistunut lisämaaleja tekemään. Trombi puolestaan kavensi erälukemiksi 2-3 Anna Korhosen tolpan kautta sisään laukomalla laukauksella.

Hely.jpgKolmanteen erään agrekarvaajat palasivat peliin ja tulosta tuli. Kolmatta erää pelattiin 37 sekuntia kunnes Trombin päädyssä Hely Heikkinen (kuvassa) löysi hienolla syötöllä Anne Velinin maalin edestä. Suoraan syötöstä Velin laukoi tilanteeksi 2-4.

Kolmas erä oli täysin Vantaan näytöstä. Heidi Fagerströmin kaaripallo vapautti Ulla Karjalan läpiajoon. Vaikka syöttö tulikin pitkälle Karjalan eteen, ehti tämä kurottaa mailansa palloon, nostaen sen yli Trombin maalivahdin.

Loistavan maalivireen löytänyt Hely Heikkinen teki ottelun loppuun vielä kaksi maalia. Ensin maalin kulmalta Anne Velinin syötöstä ja sitten Annamari Raassinan poikittaissyötöstä. Pisteet Vantaalle lukemin 2-7. Ilahduttavaa ottelussa oli puolustajien osallistuminen hyökkäykseen. Etenkin Heidi Fagerström ja Annamari Raassina juoksivat toistuvasti ohi Trombi-karvaajien, luoden hyökkääjille loistavia maalintekotilanteita.