Top Team - Naiset (9 - 3)

Aika: 21.1.2006 17.00
Paikka: OKL-Liikuntahalli
Sarja: Superykkönen

Muutaman tunnin matkanteon jälkeen SB Vantaa kohtasi kauden yhdeksännessä sarjaottelussa Top Teamin. Edellinen ottelu myyrmäessä oli päättynyt Vantaan 5-3 voittoon.

Otteluun valmistauduttiin hyvin jo matkan aikana. Kaikki näytti hyvältä kunnes aloitusvihellys soi. Peli ehti vanheta vain 29 sekuntia kun Topittarien pörssikärki Suvi Lamberg laukoi kotijoukkueen johtoon. Vantaa ei päässyt peliin mukaan laisinkaan, tuskin edes koskemaan palloon ensimmäisten minuuttien aikana. Top Team mursi SB Vantaan karvauksen kerta toisensa jälkeen, päästen ylivoimahyökkäyksiin. Vantaa pelasi löysästi katsellen vierestä kotijoukkueen maalitehtailua. Ajassa 5.53 Top Team teki jo kolmannen maalinsa, jolloin Vantaa otti aikalisän.

Aikalisä ei tuottanut toivottua tulosta vaan kotijoukkueen maalikarkelot jatkuivat. Etäisyydet vastustajan pelaajiin olivat aivan käsittämättömän suuret, Top Teamin pelaajat marssivat vuorotellen Vantaan muodon keskelle. Kun tähän lisää maalivahti Mari Kinnusen heikon päivän, oli peli erätauolla jo 5-0. Palloja upposi omiin niin kaaripalloilla kaukaa kuin epäonnistuneilla laukauksilla maata pitkin. Suvi Lambergin 5-0 maali lähes nollakulmasta aivan yläputken alle oli käsittämättömän komea suoritus.

Jo ensimmäisen erän lopulla Vantaan maaliin vaihdettiin Krista Laine. Tällä nolla pysyi lähes toisen erän puoliväliin saakka. Heidi Venäläinen riisti pallon Vantaan puolustajalta, harhautti toisen nakkikiskalle ja pisti pallon kylmän rauhallisesti oikeaan ylänurkkaan. Peli 6-0.

Toisen erän puolivälissä Vantaa teki ketjumuutoksia ja pian tämän jälkeen Hely Heikkinen aloitti Vantaan takaa-ajon tuikkaamalla Anne Velinin laukauksen reboundin sisään. Tämän jälkeen Vantaa pääsi ylivoimalle Titta Koirasen otettua kaksiminuuttisen. Vantaan ylivoima pyöri hetken kunnes pillin jo soitua Anna Yli-Kojola lätkäisi vastustajapelaajaa mailalla ansaiten itselleen 5 minuutin istunnon.

Ulla.jpgTasavoimalla kentällä oli tilaa ja SB Vantaa käytti sen paremmin hyödyksi. Saara Malinen syötti takatolpalle Ulla Karjalalle (kuvassa), joka osui pomppivaan palloon kaventaen tilanteeksi 6-2. Tämä jäi myös tilanteeksi toisen erän jälkeen.

Kolmannen erän alussa Vantaa pääsi heti ylivoimalle. Annamari Raassina syötti keskustasta vasempaan laitaan Ulla Karjalalle, joka laukoi suoraan syötöstä ottelun toisen maalinsa. Takaa-ajo loppui kuitenkin kuin seinään Heidi Venäläisen tehdessä 7-3 osuman vain 18 sekuntia Karjalan maalin jälkeen. Ottelun kaksi viimeistä maalia menivät myös Top Teamin nimiin Venäläisen sekä Suvi Lambergin viimeistellessä hattutemppunsa. Ottelu kotijoukkueelle murskaavasti 9-3.

Tämä oli ensimmäinen peli tällä kaudella missä olimme selkeästi huonompi joukkue. Top Team pelasi hienosti ja pelaajilta löytyi oveluutta ja luovuutta. Omasta pelistämme puuttui sydän täysin, liekö liian huolellinen valmistautuminen lyönyt liikaa paineita. Vaikea uskoa että kyseessä oli sama joukkue joka vieraili lokakuussa myyrmäessä. Tämän ansaitummin Top Team ei olisi voinut pisteitä ottaa, kertoo Vantaan valmentaja Jyrki Paajanen.