KorsKa - Naiset (4 - 2)

Aika: 15.12.2005 19.45
Paikka: Lumo Halli
Sarja: Superykkönen

SB Vantaan naiset hävisivät sarjan kärkikamppailun KorsKalle lukemin 4-2. Ottelu alkoi SB Vantaan hallinnassa ja avausmaali roikkui pitkään ilmassa. Sitä saatiin kuitenkin odotella erän loppupuolelle. Saara Malisen pystysyöttö vapautti Anu Palmgrénin ja Mari Vartiaisen kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Palmgrénin ratkaisu oli laukoa itse ja hyvin laukoikin, pallo aivan tolpan juureen ja SB Vantaa ansaitusti johtoon.

Johtoasema ei kauaa kestänyt. Mari Kinnusen vartioiman SB Vantaan maalin edessä oli hirveä pelaajaruuhka ja ensimmäisenä pallon jalkojen seasta löysi Sinikka Latvala. Syöttö ruuhkan taakse Tuula Puraselle, jonka hyvä laukaus tasoitti pelin.

Toinen erä käynnistyi myös selkeässä SB Vantaan hallinnassa. Etenkin Mari Vartiainen, Anu Palmgrén, Saara Malinen -ketju sai luotua lukuisia hyviä maalipaikkoja. Vantaan 1-2 johtomaali syntyi Riitta Lankisen komealla laukauksella. Vapaalyönti 15 metristä suoralla laukauksella maaliin.

Lankisen maalin jälkeen KorsKa nosti karvaustaan ja SB Vantaa oli ongelmissa avauspelin kanssa. Vaihto vaihdolta pelin hallinta siirtyi yhä tukevammin KorsKalle. Erän puolivälissä Sani Rusilan kiertorannari jäi peittämättä ja KorsKa tasoitti jälleen pelin. Toisen erän loppu oli täydellistä KorsKan hallintaa ja se palkittiin Sinikka Latvalan viedessä kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 38.25.

Läpi kolmannen erän SB Vantaa yritti saada ottelun juonesta kiinni, mutta KorsKa oli yksinkertaisesti parempi. Minna Uusipaavalniemen johtama Vantaan "ykkönen" kirjautti ottelun kolmannen miinuksensa kolmannen erän puolivälissä. Jälleen KorsKa taisteli pallon maalin edessä, kiitti, ja tuikkasi sisään.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa Vantaa yritti kavennusta ilman maalivahtia. Ensimmäisen kerran Mari Kinnunen vedettiin maalilta viisi minuuttia ennen erän loppua. Kiri kuitenkin lässähti kasaan Anna Yli-Kojolan turhauduttua omaan saamattomuuteensa. Vastustajan tönäisy tuomarin vihellyksen jälkeen palkittiin ansaitulla 5 min käytösrangaistuksella.

- Paikkoja oli ratkaista ottelu, mutta pelkät paikat eivät riitä. Meillä oli etsikkoaikamme puolitoista erää, mutta kun ei mene niin ei mene. Kyllin tyhmä jäähy ottelun lopussa kuvastaa hyvin tämän ketjun onnistumista ottelussa. Liekö olleet odotukset hieman liian korkeat. Tällä esityksellä sarjapisteet menivät ehdottomasti oikeaan osoitteeseen, kertoo valmentaja Jyrki Paajanen.