Naiset - Papas (2 - 1)

Aika: 27.11.2005 14.30
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: Superykkönen

SB Vantaan naiset jatkoivat voittokulkuaan Myyrmäen urheilutalolla! Kotisalista on muodostunut erittäin vaikea paikka vastustajille. SB Vantaa on voittanut kaikki viisi pelaamaansa kotiottelua yhteismaalierolla 29-9. Tällä kertaa yksi sarjan ehdottomista ennakkosuosikeista Papas sai taipua vantaalaisyleisön edessä.

Jokin paha kirous tuntui vainoavan Papasin joukkuetta läpi ottelun. Jo alkulämmittelyssä Papasin pelaaja väänsi polvensa ja SB Vantaan joukkueenjohto lähti avuliaasti kiikuttamaan potilasta terveyskeskukseen.

Ottelu alkoi molemmilta joukkueilta varsin tunnustellen ja puolustukseen keskittyen. Virheitä varottiin viimeiseen asti. Erä oli erittäin tasainen, kummallakin muutama hyvä maalipaikka, mutta maalivahdit Mari Kinnunen (Vantaa) ja Jaana Keränen (Papas) nollasivat maalintekoyritykset.

Ensimmäisessä erässä vierailijan epäonni jatkui loukkaantumisten puitteissa. Maalin takaa syöttö oli tavoittaa Papas-pelaajan maalin edestä, mutta pelaaja laukoi ohi pallosta, vääntäen samalla polvensa. Papas oli matkassa ilman huoltajaa, joten SB Vantaan Matti Taavitsaisella riitti puuhaa vierailijoita paikkaillessa.

Toinen erä käynnistyi SB Vantaan komennossa. Kun ensimmäisessä erässä peli aaltoili päästä päähän, toisen erän tahtipuikkoa heilutteli Vantaa pitkien hyökkäysten merkeissä. Papas oli suurissa vaikeuksissa Vantaan karvauksen kanssa, eivätkä päässeet moneenkaan kotrolloituun hyökkäykseen. SB Vantaan viimeistelyteho oli puolestaan surkea. Tilastot kertovat kotijoukkueen laukoneen toisessa erässä 39 kertaa, joista vain 5 suuntautui maalia kohti! Papas oli päästä tuikkaamaan johtomaalin toisen erän lopussa Anna Yli-Kojolan ja Annamari Raassinan koomaillessa puolustuspäässä. Onneksi tilannetta seurannut laukaus meni maalivahti Kinnusen ja maalin välistä ohi.

Valitettavasti Papas ei selvinnyt loukkaantumisitta toisessakaan erässä. Laitatilanteessa tiukasti jarrut lukkoon vetänyt pelaaja koki seuraavan polvivamman. Ja taas Taavitsaisella riitti hommia. Uskomatonta epäonnea.

Kolmanteen erään lähdettiin siis 0-0 tilanteessa. Kolmannessa erässä SB Vantaa jatkoi siitä mihin toisessa jäi, eli peli oli hyvin kontrollissa ja pallo pääasiallisesti Papasin päädyssä. Erätauolla painotettiin laukausten laatua ja heti erän alusta lähtien osoite olikin kohti sitä punaista metallihäkkyrää jota verkko ympäröi.

Sarjatulitus Papasin maalia kohti tuotti lopulta tulosta! Yleisö ja kotijoukkueen vaihtopenkki räjähtivät, sytyttäjänä Annamari Raassina, jonka tulinen rannelaukaus vasemmasta laidasta upposi ohi Jaana Keräsen. SB Vantaa 1-0 johtoon ajassa 46.42.

Tappioasemassa Papas joutui hieman avaamaan peliään ja nostamaan karvausta. Etenkin Heidi Fagerström sai osakseen kovaa Papas-karvausta, mutta kerta toisensa jälkeen nopea puolustaja jätti varjostajansa taakseen.

Pelin tempo nousi loppua kohti ja etenkin tuomareilla oli vaikeuksia pysyä ottelun vauhdissa mukana. SB Vantaa juhli 2-0 maalia viisi minuuttia ensimmäisen maalin jälkeen. Karvaus vastustajan päädyssä tuotti tulosta ja Laura Kullaa nappasi pallon Papasin puolustajalta. Syöttö maalin eteen tavoitti superykkösen pistekärjen Anna Yli-Kojolan, joka pääsi lempipaikaltaan maalin edestä rannaamaan Vantaan kahden maalin johtoon. Tapa jolla Vantaa pallon päädyssä riisti oli kyllä 100% varmuudella rikkeen seurausta, mutta kerrankos näin päin.

Uskomatonta mutta totta, Papas ei selvinnyt kolmannestakaan erästä ilman polvivammaa. Jo neljäs loukkaantunut samassa ottelussa sivuaa jo varmasti jonkinlaista ennätystä. Kuten edellisissäkään, ei tässäkään ollut kyse fyysisestä kontaktista vaan polven alta pettämisestä. Vantaan kylmäpussitkin ehtivät jo loppua, joten Masa kiikutti ulkoa lunta pussissa vierailijoita hoivaamaan.

Papas sai kuitenkin vielä aihetta juhlaan. Valmentaja Janne Heikkinen otti aikalisän ajassa 55.01 ja tämän jälkeen joukkueen parhaana palkittu Liisa Karppanen jäi pysyvästi roikkumaan Vantaan maalille. Vantaa pyöritti peliä neljällä neljää vastaan Papasin päädyssä ja yksi puolustaja laitettiin vartioimaan roikkuvaa Karppasta. Tämä kuitenkin näytti ettei keiku sarjan pistepörssin kärkisijoilla turhan vuoksi. Pitkä kaaripallo tavoitti tämän kaikista estelyistä huolimatta. Upea haltuunotto ilmasta ja hirveä pommi ohi täysin vailla torjuntamahdollisuuksia jääneen Mari Kinnusen. Upea suoritus, ei käy kenenkään kiistäminen.

SB Vantaa oli kuitenkin päättänyt pitää pisteet Myyrmäessä. Ottelun viimeiset viisi minuuttia pallo pyöri vain ja ainoastaan Papasin päädyssä. Vaaran paikkoja Vantaan maalille ei enään syntynyt ja näin kotisalin taika piti jälleen.

Papas oli ehdottomasti paras joukkue, jonka Vantaa on tällä kaudella Superykkösessä kohdannut. Ensimmäisen erän kyttäilyn jälkeen ottelun taso nousi mukavasti. Ottelun tuomarit Tuija Kosonen ja Tiina Nylund tekivät varmasti parhaansa, mutta taidot eivät yksinkertaisesti riittäneet ottelun linjakkaaseen läpivientiin. SB Vantaa pelasi fyysisesti kovaa ja istui ottelussa viisi kaksiminuuttista. Osa erittäin herkästi vihellettyjä, ottaen huomioon että näitä selvästi suuremmista rikkeistä pääsimme monesti kuin koira veräjästä. Alivoimapeli oli Vantaalla erinomaista, tosin Papas haki jokaisella ylivoimalla aina samaa kuviota, joka kävi loppua kohti varsin ennalta arvattavaksi.

SB Vantaan suurimmat onnistujat löytyvät puolustuksesta. Koko viisikko osallistui kiitettävästi laukausten peittoon ja maalin edustalla puolustajat pitivät vastustajat kiinni esimerkillisesti.