Naiset - TuuU (12 - 3)

Aika: 26.11.2005 14.30
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: Superykkönen

SB Vantaa pysyi voittamattomana kotisalissaan. Tällä kertaa kotijoukkueen voiman sai kokea Tuupovaaran Urheilijat, jotka joutuivatkin varsinaiseen pyöritykseen.

Kotijoukkue SB Vantaa pelasi ottelun poikkeuksellisesti valkoisissa vierasasuissa, sillä Tuupovaaran tummansini/mustat peliasut eivät eroittuneet tunnetusti mustissa pelaavan kotijoukkueen värityksestä tarpeeksi.

Ottelu sai räjähtävän alun. Peli ehti vanheta vain 7 sekuntia kun Vantaa juhli jo avausmaalia. Minna Uusipaavalniemi hävisi aloituksen (tarkoituksellako?) ja Anna Yli-Kojola pinkoi antamaan pallolliselle puolustajalle painetta. TuuU:n pakki pelästyi ja tarjosi pallon "Kyllille", joka kiitti ja pyöräytti pallon maita pitkin maalivahdin alta sisään.

Sama ketju onnistui maalinteossa myös toisessa vaihdossaan. Tällä kertaa Yli-Kojola kunnostautui syöttäjänä harhauttaen TuuU:n puolustajan vasemmassa laidassa. Tästä Kylli tarjosi Laura Kullaalle loistavan syötön ja Kullaa iski suoraan syötöstä Vantaan 2-0 johtoon.

Kahdella ketjulla ottelun ensimmäisessä erässä pelannut Vantaa loi jatkuvasti hyviä maalintekotilanteita TuuU:n maalille. Myös toinen ketju viritteli maalisointuja ottelun alkuminuuteilla. Ulla Karjala, Anu Palmgren, Mari Vartiainen iskivät kaksi maalia peräkkäisissä vaihdoissa ja ajassa 7.51 SB Vantaa johti jo 4-0.

TuuU pääsi kaventamaan vapaalyönnistä ajassa 14.35. Hienon suoran laukauksen esitteli Päivi Suo-Yrjö. Vantaa kuittasi maalin vielä erän loppuun. Anna Yli-Kojola syötti vasemmalta laidalta maalin eteen täysin yksin unohtuneelle Minna Uusipaavalniemelle ja tilanne erätauolla 5-1. Avauserässä Vantaan maalilla Mari Kinnusella 3 torjuntaa kun Tuupovaaran maalilla Piia Laakkonen urakoi 17 torjuntaa.

SB Vantaa otti toiseen erään kolmannen ketjun mukaan. Hely Heikkisen, Helena Weissmanin ja Anne Velinin tehtävä oli karvata voimalla ja väsyttää vastustajaa. Taktiikka ei tuottanut toivottua tulosta. Erän viiden ensimmäisen minuutin aikana TuuU runnoi kaksi maalia aivan SB Vantaan maalin edestä. Jälkimmäinen maaleista syntyi ylivoimalla Laura Kullaan istuessa kaksiminuuttista jatkuvasta väärästä pelitavasta.

Pienet muutokset peluutuksessa ja tarkentuneet laukaukset korjasivat kuitenkin kurssin erän loppuun mennessä. Kauden ensimmäisen sarjapelinsä pelannut puolustaja Riitta Lankinen rannasi komean vedon puolesta kenttää ja kasvatti Vantaan johdon 6-3:een. Minna Uusipaavalniemi kiitti vielä erän lopuksi Anna Yli-Kojolaa upeasta syötöstä pistämällä pallon täysin tyhjään maaliin.

Kolmas erä aloitettiin jälleen kolmella ketjulla, onhan sunnuntaina edessä sarjan kärkikamppailu Papasia vastaan. Tuorein jaloin otteluun tulleet Sarah Mitchell, Johanna Ahola ja Saara Malinen kiittivät vastuusta jo ensimmäisessä vaihdossaan. Kolmas erä ehti vanheta vain 21 sekuntia kun komea syöttökuvio tavoitti Sarah Mitchellin, joka pienestä kierrosta rannasi Vantaan kahdeksannen osuman.

SB Vantaa löysi toisessa erässä hetkeksi kadonneen pelihuumorinsa ja TuuU oli ottelun kolmannessa erässä täysin vailla mahdollisuuksia. Anna Yli-Kojola vei vierailijan puolustajan nakkikioskille ja tarjoili Laura Kullaalle mahdollisuuden ottelun toiseen maaliinsa. Laukaisukulma meni pieneksi, mutta Kullaa onnistui kuin onnistuikin kurottamaan mailansa syöttöön ja ohjasi Vantaan 9-3 johtoon.

Tasan minuutti Kullaan maalista rikkoutui kymppi TuuU:n päädyssä. Pirteästi sentterin paikalla pelannut Anu Palmgrén taisteli pallon kulmassa ja tarjoili pallon maalin edustalle Ulla Karjalalle. Hallitusti tai ei, pallo löysi tiensä maaliin saakka. Ei tainnut tietää Ulla itsekään miten maali syntyi.

Ottelun ehdottomasti komein soolo nähtiin puolustaja Heidi Fagerströmin toimesta. Pallo lapaan oman maalin takana. TuuU:n parhaana palkittu hyökkääjä Kati Rissasen estelyistä huolimatta Fagerström juoksi tämän ohi ja teki saman koko TuuU:n kentälliselle. Koko kentän läpijuoksu päättyi hienoon laukaukseen ja sataan salamaan. Tämä riitti TuuU:n maalivahti Piia Laakkoselle ja tilalle asteli aikalisän saattelemana Jonna Mäkihonko.

Anna Yli-Kojola viimeisteli loppulukemat 12-3 Riitta Lankisen syötöstä. Viimeisten 15 minuutin aikana Mäkihonko keräsi komeat 13 torjuntaa ja omissa soi vain kertaalleen. Mainittavaa on se, että SB Vantaan maalivahdilla Mari Kinnusella oli koko ottelussa vain 12 torjuntaa kun TuuU:n maalivahdeilla yhteensä 42.