Naiset - Trombi-98 (7 - 1)

Aika: 23.10.2005 19.00
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: Superykkönen

SB Vantaa nousi 7-1 voitolla Mikkelin Trombista Superykkösen itälohkon sarjakärkeen! Ottelun ylivoimaiset hallitsijat olivat Anna Yli-Kojola (5+0) ja sarjan pistepörssin kärkeen siirtynyt Minna Uusipaavalniemi (0+4).

SB Vantaa tuli otteluun hyvin latautuneena ja peli otettiin haltuun heti alkuvihellyksestä lähtien. Kolmella ketjulla pelanneen Vantaan liike oli heti alusta lähtien ylivertaista vastustajaan nähden. Pienellä ringillä mukana olevalle Trombille tapahtui vielä valitettavat loukkaantumiset ensin alkulämmittelyssä ja sitten pelin alkuminuuteilla.

Vantaan ensimmäistä maalia saatiin odotella kymmenisen minuuttia. Johanna Aholan hyvä karvaus tuotti tulosta, pallo Anne Velinille, joka tykitti kauden avausosumansa. Pari minuuttia tästä nähtiin esimakua tulevasta, Anna Yli-Kojola viimeisteli maalivahdin nenän edestä 2-0 johtomaalin. Tämä jäi erätaukotulokseksi vaikka maalipaikkoja olisi ollut 4-5 lisämaaliinkin. Vantaan maalissa Krista Laineella 2 torjuntaa koko erässä kun Trombin päädyssä Jenni Miettinen sai urakoida 10 torjuntaa.

Toisessa erässä vauhti hieman laski, mutta peli oli yhä täysin Vantaan hallussa. Erän ainoan maalin iski Anna Yli-Kojola. Minna Uusipaavalniemi laukoi, mutta Trombin maalivahti sylki eteensä ja Kylli pisti pomppivan pallon ilmasta sisään. Krista Laineella myös tässä erässä tärkeät 2 torjuntaa.

Vaikka peli oli täysin hallussa, ei kahdessa erässä onnistuttu maalinteossa kuin kolmesti. Maalinälkää heräteltiin erätauolla ja kolmannessa erässä Anna Yli-Kojola otti haasteen vastaan. Pari minuuttia ehdittiin kolmatta erää pelata kun Kylli pisti komean kierron päätteeksi pallon ohi hyvän maskin takana olleen Jenni Miettisen. Samalla lensivät hatut kentälle. Hetkeä myöhemmin Ulla Karjala pommitti Helena Weissmanin syötöstä lukemiksi 5-0.

Vantaan kuudes maali syntyi jälleen Yli-Kojolan lavasta. Vaparikuvio tuotti tulosta ja pienen kierron päätteeksi pallo löytyi taas Trombin maalista. Syöttöpiste kirjattiin jälleen Uusipaavalniemelle.

Vaikka Krista Laineelle koitettiin pelata nollapeliä, oli Trombin Petra Liukkonen asiasta eri mieltä. Ajassa 52.53 Trombi teki ainoansa, eikä kyseessä ollut mikään tsägämaali. Vantaa oli lähdössä nostamaan hyökkäystä, mutta syöttö karahti vastustajan lapaan. Tiina Bång pisti poikittaissyötön keskelle Liukkoselle joka pamautti huikean laukauksen suoraan syötöstä ohi Krista Laineen.

Loppulukemat 7-1 viimeisteli kukas muu kuin Anna Yli-Kojola, kenenkäs muun kuin Minna Uusipaavalniemen syötöstä. Pallo takatolpalle ja kääntörannarilla pallo verkkoon.

Ottelu oli täydellistä Vantaan näytöstä. Paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat olleet paljon rumemmat. Pallo kävi Trombin maalin tolpissa katsomolaskujen mukaan 5 kertaa. Vantaan maalissa Krista Laineelle kertyi koko ottelussa ainoastaan 7 torjuntaa. Hyvän yrityksen puutteesta Trombia ei voi syyttää. Tasoero oli vaan tänään liian suuri.