Naiset - Top Team (5 - 3)

Aika: 22.10.2005 13.30
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: Superykkönen

SB Vantaa kaatoi Top Teamin superykkösen kauden toisessa sarjaottelussa maalein 5-3. Varsin kolmijakoisessa ottelussa ratkaisu nähtiin aivan kolmannen erän alussa.

Ottelu käynnistyi täydellisessä SB Vantaan komennossa. Tilanteet vyöryivät vaihto toisensa jälkeen Susanna Kapasen vartioiman maalin edustalle. Hyvät torjunnat pitivät tilanteen nollanollassa hetken, mutta ajassa 6.23 ei Kapanen voinut mitään kun Ulla Karjala tykitti Helena Weissmanin syötöstä Vantaan 1-0 johtoon.

Vain pari vaihtoa edellisestä ja taas heilui verkko vierailijoiden päädyssä. Annamari Raassina pisti puolustajan paikalta oivan syötön Top Teamin puolustus muodon keskelle, mistä Minna Uusipaavalniemi laukoi ranteella Vantaan 2-0 johtoon ohi vahvasti maskin takana olleen Kapasen.

Vantaan maalijuhlat ehtivät juuri laantua kun taas tapahtui. Ulla Karjala nappasi illan toisen tehopisteensä ajassa 12.09. Syöttöpiste tuli todella arvokkaaseen maaliin, sillä Meaghan Macfarlane iski ensimmäisen maalinsa Suomessa ja SB Vantaan riveissä! Vantaan 3-0 johtoon vienyt osuma syntyi upealla rannelaukauksella vasemmalta puolelta kenttää.

Vaikka Vantaa olikin vastannut ottelun alun maaleista, oli Top Team päässyt muutamaan vaaralliseen vastaiskuun. Teknisesti äärimmäisen taitavat hyökkääjät pujottelivat yhden tai kahden Vantaalaisen ohi useampaankin kertaan. Yksin yrittäminen vain harvemmin toi tulosta joukkueena puolustanutta SB Vantaata vastaan.

Kerran tämä ensimmäisessä erässä kuitenkin onnistui. SB Vantaan hyökkääjät karvasivat itsensä tilanteesta ulos ja pallon menetys vasemmasta laidasta avasi kunniakujan Top Teamin Kati Leväselle. Röyhkeä ajo maalin edustalle, tarkka ja rauhallinen laukaus ohi Vantaan maalia vartioineen Mari Kinnusen. Lukemat ensimmäisen erän jälkeen 3-1.

Erätauolla todettiin pelin kulkevan mukavasti, mutta painotettiin ettei se hyvä pelaaminen ole siellä meitä odottelemassa vaan sen eteen pitää tehdä jatkuvasti töitä. Tästä huolimatta Top Team oli hallitseva osapuoli ottelun toisessa erässä. Ajassa 23.47 "punalamppu" syttyi toistamiseen Mari Kinnusen takana. Vantaa hieroi palloa omassa päädyssään liian kauan ja maajoukkue-starba Heidi Venäläinen nappasi pallon Anu Palmgrenin lavasta. Nousu maalille ja pujotus Kinnusen kainalosta sisään. Top Team oli taas mukana pelissä.

Kauaa ei ehtinyt kavennuksesta kulua kun Vantaa koki lähes identtisen pallon menetyksen, mutta tällä kertaa oikeassa laidassa. Helena Weissmanilta vietiin pallo, syöttö maalin eteen ja Top Teamin pistehai Suvi Lamberg tykitti tasoituksen.

Hyvällä sykkeellä erän alkuun tullut Top Team laski kuitenkin tempoa tasoituksen jälkeen ja SB Vantaa pääsi paremmin mukaan peliin. Ottelu tasoittui ja hyökkäykset aaltoilivat tasaisesti päästä päähän. Molemmilla oli paikkansa lisämaaleihin, mutta maalivahdit tekivät molempien joukkueiden maalintekoyritykset tyhjiksi.

Toisella erätauolla Vantaan kopissa mietittiin syntyjä syviä. Kolmen maalin johtoasema oli tuhlattu ja vastustaja päässyt hyvin mukaan peliin. Top Team pelasi varsin hyvää salibandyä ja pienikin löysäily kentällä näkyi maalisarakkeessa. Vantaa kuitenkin herätti taistelutahtonsa ja se tottavie näkyi kentällä!

Kolmas erä sai täydellisen alun. Hely Heikkinen - Johanna Ahola - Sarah Mitchell -ketju juoni kulmalyöntiä ja harjoiteltu kuvio toimi täydellisesti. Anu Palmgren nousi puolustajan paikalta maalin edustalle ja Hely Heikkisen syöttö maalin takaa napsahti suoraan lapaan. Komea johtomaali herätti joukkueen lopullisesti!

Sata salamaa oli vasta lakannut soimassa kun nauhaa kelattiin jo alkuun. Vain 12 sekuntia 4-3 johtomaalista ja taas oli kuunneltiin Virve Rostia! Top Team voitti aloituksen mutta hätäinen avaus katkesi Heidi Fagerströmin lapaan. Puolustajan paikalta nousu hieman yli puolen kentän ja komea rannari oikeaan takakulmaan! Vantaan 5-3 maali lopetti Top Teamin taistelun.

Erän loppua rikkoivat kaksi jäähyä, joista yksi kummallekin joukkueelle. Peli oli hyvin Vantaan hallussa eikä Top Teamia enään päästetty siihen mukaan. Lisämaaleihin oli paikkoja useampia, mutta Top Teamin hienosti pelannut maalivahti Susanna Kapanen piti lukemat siedettävinä.

Top Team pelasi varsin hyvää peliä, etenkin toisessa erässä. Tällä kertaa SB Vantaa oli kuitenkin lähes kaikilla osa-alueilla parempi ja ansaitsi voittonsa. Top Team kuitekin osoitti vaarallisuutensa. Taitavat hyökkääjät ja hyvä maalivahti vievät joukkuetta varmasti kohti hyvää sijoitusta. Kunniamaininnan saa myös Top Teamin valmennus jolta tuntui löytyvän keinoja jos toisia joukkueensa pelin parantamiseksi.

Vantaan parhaana palkittiin Annamari Raassina, jonka avaukset olivat myrkkyä Top Teamille. Kerran jos toisenkin Raassinan lavasta lähtenyt syöttö johti Vantaan ylivoimahyökkäykseen. Maalissa Mari Kinnunen pelasi hyvän ottelun, ainuttakaan Top Teamin maaleista ei voida laittaa veskarin piikkiin.