Naiset - Crackers (3 - 1)

Aika: 9.10.2005 13.00
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: Superykkönen


SB Vantaan naiset aloittivat kauden 3-1 voitolla kotkalaisesta Ballcrackersista. Peli alkoi hieman tunnustellen ja vastustajan aktiivisuus karvauspelissä tuli jopa pienenä yllätyksenä. Pallo pyöri ensimmäisen erän kuitenkin pääsääntöisesti Crackersin päädyssä.

Vantaa koki ikävän takaiskun jo pelin alkuminuuteilla kun Anna Yli-Kojola kompastui kentällä olleeseen käsipalloilijoiden käyttämään "klibban" klönttiin. Turvonnut nilkka päätti Kyllin ottelun heti alkuunsa ja matka terveyskeskukseen alkoi samantien.

Maalinsa edustaa hyvin puolustaneet kotkalaiset eivät tehneet maalintekoa helpoksi. Erän ainoan maalin iski SB Vantaa ylivoimalla. Crackersin maaliahne Riikka Willberg passitettiin istunnolle ja Vantaa pääsi pyörittelemään ylivoimaa. Tehotonta näennäistä pallonpyörittelyä kunnes Crackers-puolustaja teki tyhmän rikkeen maalinsa edustalla. Tästä Vantaalle vapaalyönti paraatipaikalta. Minna Uusipaavalniemi siirsi pallo puoli metriä vasemmalle ja Helena Weissman tykitti sydämensä kyllyydestä pallon verkkoon.

Toisessa erässä Crackers aktivoi entisestään karvaustaan ja SB Vantaan huolimattomuus syöttöpelissä avasi maalipaikkoja myös vastustajalle. Maalilla Mari Kinnunen torjui kuitenkin varmoin ottein. Koska syötöt eivät meinanneet pysyä parketissa sitten millään, otettiin käyttöön Heidi Fagerström ja kuuluisat "kukkupallot".

Fagerströmin tulo kentälle toikin otteluun tapahtumia. Niin hyvässä kuin pahassa. Ensimmäisissä vaihdoissa Heidi rikkoi laukomassa olevaa Crackers-pelaajaa rankkarin arvoisesti. Maalilla Mari Kinnunen nappasi kuitenkin varmasti Minna Tuomalan yrityksen ja näin Vantaa piti johtonsa. Rankkaria seuranneella ylivoimalla Crackers sai hyvän pyörityksen Vantaan maalille ja vain Mari Kinnusen hyvät torjunnat ja kotkalaisten epävarma viimeistely pitivät 1-0 lukemat taululla.

Toisen erän puolivälissä Heidi Fagerström iski sitten bravurinsa. Korkea hallin kattoa hipova kaaripallo omalta maalilta aivan vastustajan maalille saakka. Ulla Karjala oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Pallo haltuun ja kämmenpuolen pyörähdyksellä maita pitkin verkkoon. Peli Vantaalle 2-0.

Ballcrackers ei luovuttanut taistelua vaan peli aaltoili varsin järjettömästi hieman keskikentän molemmin puolin. Vantaa pääsi välillä pitkiin hyökkäyksiin, mutta Crackersin puolustus peitti uhrautuvasti laukaukset. Toisessa päädyssä Mari Kinnuselle tapahtui päivän ainoa virhe. Crackers pääsi vaarattoman näköiseen hyökkäykseen vasemmasta laidasta. Tanja Silvius roiskaisi pallon kohti Vantaan maalia. Kinnunen kauhoi tyhjää ja pallo lirui harmittavan hitaasti maaliviivan yli.

Kolmanteen erään Vantaa lähti siis niukassa maalin johdossa. Oma peli oli kaukana harjoitellusta. Maata pitkin syötöt tuntuivat mahdottomilta ja kun niitä sitten tuli, haltuunotossa pallo pomppasi metrin johonkin suuntaan. Väen väkisin Vantaa kuitenkin teki tarvittavat maalit ottelun voittoon. Kolmannen erän ainokainen syntyi Anu Palmgrenin pitkästä avauksesta. Laura Kullaa ohjasi pallon kovasta pystysyötöstä oikeaan alanurkkaan.

SB Vantaalle siis kauden avausvoitto, mutta ainoatakaan tyylipistettä ei tästä ottelusta ansaittu. Onneksi kaikki mikä merkitsee ovat ne kaksi sarjapistettä. Valmentaja Jyrki Paajanen oli yllättynyt kauden avauksen jännityksen luomasta epävarmuudesta:

- Onhan se yleisesti tiedossa että kauden avauksessa on aina ylimääräistä jännitystä. Viimeisen viikon aikana harjoituksissa pelaajat nöyryyttivät palloa oikein todenteolla ja pallo tuntui tottelevan pelaajien käskyjä hienosti. Tässä ottelussa kuitenkin pallo pomputteli pelaajia. Vastustaja pelasi hienon ja ennakkoluulottoman ottelun ja oli henkisesti valmiimpi tähän otteluun. Nyt kun sarja on saatu alkuun, uskon että kahden viikon päästä pelattaviin seuraaviin otteluihin olemme paljon valmiimpia, Paajanen kertoo.

SB Vantaan ottelun tähdet:

star.gifstar.gifstar.gif  Mari Vartiainen
star.gifstar.gif  Laura Kullaa
star.gif  Helena Weissman

Ballcrackers paras pelaaja: Kristiina Koskelo
 


Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 0 (yliv.)11:50Weissman HelenaEi syöttäjää
2 - 033:00Karjala UllaEi syöttäjää
2 - 137:15Silvius TanjaEi syöttäjää
3 - 146:45Kullaa LauraEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
10:23Vastustaja2 min
24:43Fagerström Heidi2 min
Torjunnat:
Kinnunen Mari: 22 torjuntaa
Partanen Kirsi: 28 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Still Laura
Maalivahti
2Malinen Saara (farmipelaaja)
Kenttäpelaaja
4Vartiainen Mari
Hyökkääjä
6Macfarlane Meaghan
Puolustaja
7Kullaa Laura
Hyökkääjä
10Karjala Ulla
Hyökkääjä
11Ahola Johanna
Hyökkääjä
13Yli-Kojola Anna
Hyökkääjä
17Uusipaavalniemi Minna
Hyökkääjä
18Fagerström Heidi
Puolustaja
21Raassina Annamari
Puolustaja
21Velin Anne
Hyökkääjä
25Mero Annina
Puolustaja
27Palmgrén Anu
Puolustaja
35Kinnunen Mari
Maalivahti
52Heikkinen Hely
Hyökkääjä
98Weissman Helena
Puolustaja
-Käck Mika
Valmentaja
-Koivisto Jussi
Joukkueenjohtaja
-Laine Krista
Joukkueenjohtaja
-Mazurek Warren
Valmentaja
-Miettinen Jonna
Huoltaja
-Mitchell Sarah
Valmentaja
-Paajanen Jyrki
Päävalmentaja