Aika: 11.10.2007 20.10
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: Suomen Cup

Naiset hävisivät viime kauden mestareille

Naisten joukkue kohtasi Tapanilan Erä III:n Suomen Cupin kolmannella kierroksella Myyrmäen Urheilutalolla torstai 11.10.07 iltana pelattavassa ottelussa.

Vantaan joukkue oli harjoitellut pienellä ringillä alkuviikosta ja läpikäynyt tulevan vastustajan mahdollista pelitapaa. Joukkuetta valmisteltiin myöskin suurempaan tempoon kuin mitä naisten 1-divisioonassa on.

Valmistautuminen
Itse otteluun valmistautuminen ei mennyt alun perin ihan suunnitelmien mukaisesti, sillä varastosta oli jostain syystä kadonnut naisten pelipallot, näin ollen meillä ei ollut heti palloja lämmittelyyn. Onneksi Krista Laineen reagoi nopeasti ja saimme pallot pikaisesti paikan päälle. Näin molemmat joukkueet pääsivät ottamaan pallollista lämpöä.

1. erä
Ottelu alkoi kotijoukkueen kohdalta erittäin surkeasti, kun itse ottelua oli pelattu vasta 0:42, kun Vantaan maalissa aloittanut Laura Vehviläinen sai kaivaa pallon ensimmäisen kerran selkänsä takaa. Ottelu ehdittiin kuitenkin tasoittaa ajassa 03:11, mutta tämän jälkeen Erä III (Keppana) alkoi pelata hieman tarkempaa ja huolellisempaa peliä, joka tuottikin tulosta ja taululla oli reilun 10 minuutin pelin jälkeen Keppanan johto 1-3. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Keppanan johtaessa 1-4.

Vantaa lähti otteluun rohkealla karvauksella, yrittäen ahdistaa vastustajaa heti heidän omasta puolustuspäästä alkaen. Vantaalla oli käytettavissä kuitenkin pieni pelaajarinki, joten karvausta tuli tiputtaa selkeästi vähän yli puoleen kenttään.

2. erä
Toisen erän alku oli kotijoukkueelle shokki, sillä ottelua ehdittiin hädintuskin pelata reilu minuutti (21:10), kun lukemat taululla lisääntyivät keppanan hyväksi jo 1-5. Toiselle erätauolle lähdettiin vieraiden johtaessa 1-7.

Erätauolla kotijoukkue sopi, että lähdemme tekemään vielä yhden hyvän erän ja hakemaan hyvää fiilistä tuleviin oman sarjan otteluihin viikonloppuna. Lukemia voidaan yrittää kaventaa, mutta periaatteena oli saada omaan pallolliseen peliin rohkeutta, sekä toteuttaa omaa pelisysteemiä aina ottelun loppuminuuteille asti.

3. erä
Kotijoukkue rakensi hienon hyökkäyksen heti kolmannen erän alussa ja saikin pallon iskettyä vastustajan verkkoon ajassa 53:16. Tämä antoi joukkueellemme uskoa siitä että jos ja kun teemme asioita niin kuin osaamme, tulemme varmasti pärjäämään omassa sarjassa hyvin ja voimme luottavaisin mielin lähteä tulevan viikonlopun otteluihin Kajaanin PaPasta ja Tuupovaaraa vastaan.

Ottelu oli selkeä, vastustaja oli kova joukkue, viime kauden suomen mestari, tämä näkyi lähes kaikissa kentällä tapahtuneissa tilanteissa. Vaikka Keppanan pelaajat aina välillä sortuivat huolimattomiin laukauksiin, syöttöihin ja lepsuun tilannekovuuteen. Toisaalta, selkeässä johtoasemassa ei itseään tarvitse 100% likoon laittaa. Ottelun loppulukemat olivat Keppanan hyväksi 9-2.

Loukkaantumisia
Harmillista kotijoukkueen kannalta oli Kati Kivimäen ensimäisessä erässä saatu musta silmä, joka haittasi Katin pelaamista. Myös kapteeni Tuula Rovamon nilkan pyörähdys kolmannessa erässä vaikeutti entiseltään pienellä ringillä pelaavaa SB Vantaata. Vantaa toivoo luonnollisesti ettei Tuulan nilkassa ole sen pahempaa vammaa, mutta siitä tulemme saamaan myöhemmin lisätietoa. Katin pelaaminen viikonloppuna näyttäisi olevan suhteellisen varmaa.

Jatko
Suomen Cup on Vantaan toimesta nyt pelattu ja joukkueen ensimmäinen yhteinen tavoite myöskin saavutettiin, joukkueen päästessä 3. kierrokselle asti.

Valmennuksen näkökannasta tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin. Omat sarjapelit jatkuvat jo viikonloppuna jolloin Vantaa lähtee ensimmäiselle ottelureissulle lauantaina Kajaaniin (Papas) ja sunnuntaina Joensuuhun (TuuU). Tavoitteena on lähteä ottamaan näistä täydet neljä pistettä.