Naiset - Koo-Vee (5 - 4)

Aika: 10.12.2005 18.00
Paikka: Mosahalli
Sarja: Suomen Cup

SB Vantaa kohtasi Suomen Cupin pikkufinaalissa superykkösen länsilohkossa pelaavan Tampereen Koo-Veen. Ottelun alku oli Vantaalaisilta surkea, mutta kukapa olisi osannut odottaa miten lopulta käy...

Ensimmäinen erä oli ensimmäisestä vaihdosta lähtien vantaalaisittain heikkoa. Pallollinen peli oli kelvollista, mutta palloton umpi surkeaa. Karvausmuoto ei pysynyt kasassa alkuunkaan ja Koo-Vee pääsi helposti rakentelemaan hyökkäyksiään. Ottelun avausmaalin teki kenttätapahtumiin nähden ansaitusti Koo-Vee. Tiina Björkholm syötti hyvän pystysyötön maalia kohti vauhdilla juosseelle Hanna Sipiläiselle. Vaikka Vantaan puolustajat huitoivat ja hakkasivat minkä ehtivät, veti Sipiläinen pitemmän korren ja laukoi pallon tarkalla laukauksella ohi Vantaan maalivahti Mari Kinnusen. Maali tehtiin siirretyn rangaistuksen aikana, mikäli maalia ei olisi syntynyt, olisi tilanteesta varmasti seurannut rangaistuslaukaus.

Vastustajan maalin toivottiin herättelevän joukkuetta pelaamaan mutta ei. Reilu pari minuuttia ja taas helisi omissa. Koo-Veen kapteeni Saija Sipola laukoi heppoisen laukauksen, mutta Mari Kinnusen sormissa pallo pomppi. Epäonneksi suoraan vastustajan lapaan. Susanna Sahla tökkäsi Koo-Veen 2-0 maalin aivan lähietäisyydeltä. SB Vantaan onneksi erätauko pelasti useammilta takaiskuilta.

Koska palloton peli oli ensimmäisessä erässä heikkoa, lähdettiin toiseen erään pienin ketju- ja taktiikkamuutoksin. Hely Heikkinen ja Anne Velin tulivat tuorein jaloin otteluun mukaan, tarkoituksena painostaa Koo-Veen puolustajia agressiivisesti.

Mitä vielä, toinen erä ehti vanheta reilun minuutin kun Koo-Vee meni jo 3-0 johtoon. Pirjo Pelto syötti ja Minna Kallio laukoi. Vantaan agressiivinen karvaus näytti kuitenkin tuottavan tulosta passiivisempaa paremmin ja erän loppua kohti myös Vantaa pääsi peliin mukaan.

SB Vantaan 3-1 kavennus nähtiin toisen erän puolivälissä. Kesällä juuri Koo-Veesta SB Vantaaseen siirtynyt Anniina Mero laukoi kaukaa, Anne Velin oli hyvin maskissa ja jotenkin pallo löysi maalinedusruuhkan läpi tiensä maaliin. Mero merkittiin maalintekijäksi. Maalista Vantaa sai todellisen piristysruiskeen ja pelin painopiste siirtyi Koo-Veen päätyyn.

Anniina Mero otti lopullisesti ohjat käsiinsä vanhaa seuraansa vastaan kun tämä pari vaihtoa myöhemmin riisti pallon keskialueella Koo-Veen hyökkääjältä. Röyhkeä ajo pallon kanssa kohti maalia, upea poikittaissyöttö Anna Yli-Kojolalle, joka suoraan syötöstä laukoi Vantaan 3-2 kavennuksen.

Toisen erän toinen puolikas oli Vantaalta sellaista peliä mitä olisi pitänyt pelata ensimmäisestä erästä lähtien. Kolmanteen erään lähdettiin vielä edellisiä eriä aktiivisemmalla karvauksella. Vantaan "ykkönen" Yli-Kojola, Uusipaavalniemi, Kullaa jäivät vaihtopenkille ja kahdella ketjulla lähdettiin pelaamaan.

Etenkin Hely Heikkinen, Helena Weissman ja Anne Velin saivat ketjuna paniikkia lietsottua Koo-Veen puolustuksessa. Ketjussa jokaiselle siunaantui hyviä maalintekotilanteita, mutta tasoitusta ei syntynyt sitten millään. Myös toisessa ketjussa Saara Malinen oli erittäin lähellä maalia, mutta laukaukset kohdistuivat poikkeuksetta ohi maalin.

Kolmannen erän puolivälissä Ulla Karjala sai rangaistuksen lyötyään tamperelaisia mailaan pariinkin otteeseen saman vaihdon aikana. Vantaan alivoima liikkui hyvin ja vaikka Koo-Vee pääsikin muutamaan hyvään maalipaikkaan, näistä Mari Kinnunen ja ylärima hoitelivat suurimman osan. Valitettavasti alivoimaa ei kestetty loppuun asti. Riitta Lankisen purkupallo katkesi maalin edustalla suoraan Koo-Veen Minna Kallion lapaan. Pallo pyöri hetken maalin edustalla pelaajien jaloissa kunnes Saija Sippola iski irtopallon verkkoon ja Koo-Veen 4-2 johtoon.

SB Vantaa otti aikalisän kun kolmatta erää oli pelaamatta viitisen minuuttia. Minna Uusipaavalniemen johtama ketju otettiin pienen hengähdystauon jälkeen mukaan. Maalilta Mari Kinnunen otettiin ensimmäisen kerran pois pian aikalisän jälkeen ja SB Vantaa yritti maalintekoa kuudella viittä vastaan. Pelin painopiste oli täysin Koo-Veen päädyssä ja ajassa 42.57 Riitta Lankinen laukoi puolustajan paikalta Vantaan 4-3 kavennuksen.

SB Vantaa voitti maalia seuranneen aloituksen ja pian otettiin taas Kinnunen pois maalilta ja Mari Vartiainen kuudenneksi pelaajaksi kentälle. Anna Yli-Kojola teki upean esityön oikealla laidalla, syötti poikittain Minna Uusipaavalniemelle, jonka rannelaukaus upposi vasempaan ylänurkkaan tasoittaen pelin! Riemu oli Vantaan riveissä ylimmillään! Varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla Saara Malisella oli vielä loistava paikka tehdä voittomaali, mutta kiertolaukaus kilpistyi Koo-Veen maalivahtiin.

Kolmannen erän lopulla Vantaa oli saanut sellaisen hurmoksen päälle ettei sitä pystynyt enään kukaan pysäyttämään. Koko jatkoajan pallo oli Vantaan hallussa ja pelikellot lopullisesti aikaan 45.40 pysäytti ottelun sankariksi noussut Anna Yli-Kojola laukoen Heidi Fagerströmin kaaripallon ilmasta maaliin!

- Uskomaton nousu! Pelaajat näyttivät että henkinen kantti pitää tiukoissa paikoissa. Tämä oli todellakin koko joukkueen voitto missä jokainen pelaaja oli isossa roolissa. Erittäin tyytyväinen täytyy olla siihen kuinka peli parani valovuosia kesken ottelun. Pelin alku oli meiltä hävettävän huonoa salibandyä!, kommentoi joukkueen valmentaja Jyrki Paajanen.

Kuvat: Jani Hanka

0 - 106:26Sipiläinen HannaEi syöttäjää
0 - 209:08Sahla SusannaEi syöttäjää
0 - 316:28Kallio MinnaEi syöttäjää
1 - 323:26Mero AnninaEi syöttäjää
2 - 327:06Yli-Kojola AnnaEi syöttäjää
2 - 4 (yliv.)36:12Sippola SaijaEi syöttäjää
3 - 442:57Lankinen RiittaEi syöttäjää