Tiikerit - Naiset (2 - 3)

Aika: 19.11.2008 18.30
Paikka: Tikkurilan Urheilutalo
Sarja: Salibandyliiga

SB Vantaa lähti keskiviikon otteluun Tikkurilan Tiikereitä vastaan erittäin luottavaisin mielin, koska alla oli hyvä ottelu Happeeta vastaan.

Ottelu oli tämän kauden ensimmäinen arki peli, jonka SB Vantaa pelasi. Yleisesti sanotaan, että arkipelit ovat niitä kaikista vaikeimpia, koska pelaajat tulevat osa töistä ja osa koulunpenkiltä suoraan hallille, mutta tänään meidän joukkue oli valmistautunut otteluun hyvin.

Ottelu lähti meidän toimesta hieman takkuisesti käyntiin, ja tuntui ettei jalat oikein liiku kentällä siten kuin pitäisi. Tiikerit ottivatkin ottelun haltuunsa, mutta meidän kurinalainen puolustuspelaaminen toimi ja saimme sitä kautta herätettyä porukan tekemään töitä myöskin karvauksessa. Jenni Rautasen veto upposi ensimmäisen erän lopulla ohi Maria Revon, joten pääsimme lähtemään 0-1 asetelmista toiseen erään.

Muutimme toisen erän aikana karvaustamme ja puolustuspelaamistamme hieman, ja tämä toimi tänään erittäin hyvin. Olihan siellä muutamia vaarallisia tilanteita meidän maalilla, mutta selvisimme suuremmilta takaiskuilta, ja ottelu säilyi hyvinkin tasaisena.

Tiikerit tekivät toisessa erässä avausmaalinsa, mutta siitä vaan muutama minuutti myöhemmin menimme jälleen johtoon Jenni Rautasen illan toisella kaukolaukauksella, joten saimme lähteä kolmanteen erään maalin johtoasemassa.

Tiesimme kolmanteen erään lähdettäessä, että ”tiikerilauma” tulee entistä kovempaa ja aggressiivisemmin. Tiivistimme meidän karvausta ja oman pään puolustusta; jätettiin siis vastustajalle laidat auki ja tukittiin keskusta.

Peittopeli toimi loistavasti ja maalin suulla Laura Vehviläinen hoiti loput - näin ollen Tiikerit olivat aika hampaattomia. Tänään voisin sanoa, että onnistuttiin etenkin maltillisessa pelissä, ei lähdetty karvauksessa yltiöpäiseen höntyilyyn vaan keskityttiin siihen, että pallon alla oli aina vähintään neljä omaa pelaajaa ja omassa päässä lukuisia vetoja peitettiin erittäin hyvällä asenteella.

Tästä on hyvä fiilis lähteä ensi viikon otteluihin; keskiviikkona Erä III:sta ja sunnuntaina Espoon Oilersia vastaan.