Aika: 18.10.2008 14.00
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: Salibandyliiga

Maalihanat aukesivat - TuuU taipui 9-1

SB Vantaa avasi pistetilinsä voittamalla selkein lukemin vaisut tuupovaaralaiset lauantaina Myyrmäen urheilutalolla pelatussa liigaottelussa. Kotijoukkue otti jo ensimmäisessä erässä selkeän 5-0 kaulan ja lisäsi toisen erän alussa johtoaan kahdella pikaisella maalilla. Loppulukemat olivat kotijoukkueen hyväksi lopulta 9-1 vieraiden onnistuttua kavennuksessa vain kertaalleen.

Ensimmäistä erää oli pelattu vasta 1.52, kun Jenni Rautanen ohjasi maalin edestä Riitta Lankisen lähettämän pallon ohi TuuU:n maalia vartioineen Riikka Vainion. Vajaa minuutti myöhemmin Katri Ojala laukoi vantaalaisten toisen maalin siirretyn rangaistuksen aikana.

Erä eteni kotijoukkueen hallinnassa eikä vieraille annettu juurikaan tilaa rakentaa peliään. Vantaan Annina Meron kaukolaukaus upposi verkon perukoille ajassa 9.02. Ottelua oli pelattu 10.36, kun tehokaksikko Riitta Lankinen ja Jenni Rautanen taituroivat neljännen osuman: Rautanen syötti maalille nousseelle Riitta Lankiselle, joka nosti maalin kulmalta pallon sisään.

Vantaalle tarjoiltiin ylivoimalla tilaisuutta kasvattaa johtoaan entisestään, kun Salla Ryynäselle tuomittiin vaarallisesta pelistä kahden minuutin rangaistus. TuuU pelasi kuitenkin hyvän alivoiman eikä palloa saatu maalivahdille saati maaliin asti tällä kertaa. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 5-0 lukemissa, kun Ulla Karjalan tarkka sijoitus yllätti Riikka Vainion vieraiden maalilla ajassa 14.37.

Toisessa erässä maaleja syntyi hillitymmin, mutta kotijoukkue aloitti erän vahvasti laukoen kahden ensimmäisen peliminuutin aikana kaksi täysosumaa Tuupovaaran Urheilijoiden häkkiin, jonka jälkeen vieraat vaihtoivat veräjänvartijaksi Suvi Hiltusen

Vantaa lähti viimeiseen erään alivoimalla Riitta Lankiselle toisen erän lopulla tuomitun rangaistuksen vuoksi. TuuU ei kuitenkaan onnistunut kaventamaan lukemia ylivoimalla, vaan lukemat säilyivät 7-0:ssa. Ottelua oli pelattu 48.46, kun Jenni Rautanen laukoi ylivoimalla vantaalaisten kahdeksannen maalin, ja "vapautti" viiden sekunnin istunnon jälkeen toistamiseen jäähypenkille passitetun Salla Ryynäsen takaisin peliin.

Tuupovaaran urheilijoiden ainoaksi jäänyt kavennusosuma syntyi ajassa 49.04 Isa Valkeisen lavasta. Lohtu oli kuitenkin pieni, kun Jenni Rautanen viimeisteli loppulukemiksi 9-1 toiseksi viimeisellä peliminuutilla tehden ottelussa neljännen maalinsa.

Teksti: Päivi Antikainen

1 - 001:52Rautanen JenniEi syöttäjää
2 - 002:35Ojala KatriEi syöttäjää
3 - 009:02Mero AnninaEi syöttäjää
4 - 010:36Lankinen RiittaEi syöttäjää
5 - 014:37Karjala UllaEi syöttäjää
6 - 020:43Haapasalmi HeliEi syöttäjää
7 - 021:45Rautanen JenniEi syöttäjää