Aika: 12.10.2008 14.00
Paikka: Lappeenrannan UT
Sarja: Salibandyliiga

NST ylivoimalla voittoon 35 sekuntia ennen loppua

NST sai sunnuntaina Lappeenrannassa vieraakseen voitontahtoa täynnä olevan SB Vantaan, eikä vantaalaisten pisteiden saanti kaukana ollutkaan. Ensimmäisessä erässä kumpikin joukkue onnistui maalinteossa kertaalleen ja toinen erä oli maaliton, mutta kolmannessa erässä maaleja alkoi syntyä. Ottelu päättyi kuitenkin harmittavasti viimeisellä peliminuutilla NST:n ylivoimaosuman johdosta 4-3.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt NST hallitsi ensimmäisen erän tapahtumia, mutta Vantaa sai luotua muutaman hyvän maalintekopaikan. Ottelu eteni maalittomana 7.23 saakka, kunnes kotijoukkueen Tiia Ukkonen laukoi tarkasti pallon yläkulmaan ohi Jonna Nyforsin.

Vantaalle tarjoutui tilaisuus tasoittaa ottelu ylivoimalla, kun Marika Kylliäiselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus mailan painamisesta. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kuitenkin tasatilanteessa 1-1. Jannica Hagström syötti kulmavaparista maalin eteen Laura Nurmialle, joka jatkoi pallon takakulmalta Anni-Maija Seppäsen vartioimaan maaliin, kun ottelua oli pelattu 19.08.

Toisessa erässä Vantaa keskittyi tarkkaan puolustamiseen ja iski vastahyökkäyksillä heti, kun tilaisuus tarjoutui. NST pyöritti peliä useaan otteeseen vastustajan kenttäpuoliskolla, mutta Jonna Nyforsin torjunnat, ja vantaalaisten uhrautuva puolustus nollasivat vastustajien maalintekoaikeet.

Kolmas erä alkoi vieraiden juhlinnalla, kun vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Jenni Rautanen vei Vantaan ensimmäistä kertaa johtoon. Miia Saaren jäähy kostautui kuitenkin ajassa 52.45, kun lappeenrantalaiset laukoivat ylivoimalla tasoituksen 2-2, ja heidän kolmas osuma syntyi vain minuutti tasoituksen jälkeen.

Vaikka vantaalaiset saivat pelin vielä tasoitettua 3-3 kuudella kenttäpelaajalla ajassa 58.13, ei jatkoajalle asti päästy voitosta taistelemaan. Katri Ojalalle maasta pelaamisesta tuomittua jäähyä ei ehtinyt kulumaan kuin neljä sekuntia, kun Juuli Hakkarainen viimeisteli NST:n voittolukemat 4-3 ylivoimalla vain 35 sekuntia ennen päätössummeria.

Ottelusta parhaana Vantaan pelaajana palkittiin ansaitusti maalivahti Jonna Nyfors, joka ahkeroi maalinsa suulla NST:n pommittaessa vimmatusti. Nyfors esitti useita hienoja torjuntoja, ja pelasti kertaalleen pallon maaliviivaltakin takaisin peliin.

Päävalmentaja Jaana Oikarinen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen tappiosta huolimatta.

- Joukkueemme pelasi tänään tähän mennessä pelatuista otteluista parhaimpansa. Pystyimme pelaamaan täydet 60 minuuttia, ja pelasimme todella kurinalaisesti sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Puolustimme maltillisesti ja peitimme vetoja hyvällä prosentilla.

- Vaikka NST pisti painetta puolustuspäässämme ns. miesvartioinnilla, uskalsimme purkaa paineen ja kääntää peliä. Koko porukalla oli hyvä taisteluasenne ja kentällä keskityttiin tekemiseen. Harmittavasti viimeisen minuutin jäähy kostautui, ja NST ratkaisi ottelun voitokseen.

Teksti: Päivi Antikainen