KOO-VEE - Naiset (5 - 4)

Aika: 10.10.2008 18.30
Paikka: Spiral Salit Kaukajärvi , Tampere
Sarja: Salibandyliiga


Vantaan kiri ei riittänyt pisteille

SB Vantaan pistetili ei vieläkään auennut, kun Koovee vei perjantaina kotonaan pisteet ottelun päätyttyä lukemin 5-4. Tamperelaiset onnistuivat ensimmäisessä erässä kahdesti maalinteossa ja kasvattivat toisessa erässä johtonsa jo 5-1.

Vantaan loppukiri alkoi toden teolla vasta kolmannessa erässä, jolloin paine siirtyi tamperelaisten kenttäpuoliskolle ja tulostakin alkoi syntyä. Tasapeliin esitys ei silti ihan riittänyt, vaikka kolmesti kavennusosuma saatiinkin verkon perukoille.

Ensimmäinen erä oli pallollisen hallinnan osalta Vantaan, mutta siitä huolimatta maalit viimeisteli nopeita vastahyökkäyksiä tehnyt Koovee, eikä tamperelaisten maalivahdille kirjattu kuin yksi torjunta. Ottelua oli pelattu 4.16, kun palloa kaivettiin ensimmäisen kerran Vantaan maalista. Koovee lisäsi johtoaan kahteen maaliin erän loppuminuuteilla Minna Simosen jatkettua maalin edestä pallon ohi Laura Vehviläisen.

- Nyt oltiin hereillä ja ottelussa mukana heti ensimmäisessä erässä, joka on ollut tähän asti meillä hieman vaikeaa. Siitä huolimatta emme saaneet luotua kunnolla tilanteita vastustajan maalille, päävalmentaja Jaana Oikarinen harmittelee.

Vantaa lähti toiseen erään ylivoimalla, mutta muutaman laukausyrityksen jälkeen tamperelaiset puuttuivat peliin ja käänsivät tapahtumat vieraiden puolustusalueelle. Koovee sitä vastoin hyödynsi paremmin ylivoimansa heidän lauottua kaksi toisen erän maaleistaan ylivoimalla. Satu Sainion viimeisteltyä Kooveen viidennen maalin ajassa 35.04, tilanne alkoi näyttää vantaalaisten kannalta melko synkältä.

Kolmanteen erään lähdettiin 5-1 lukemissa Emma Itäsen kavennettua Jenni Rautasen syötöstä toisen erän loppuminuuteilla. Neljän maalin takaa-ajoasemassa ollut Vantaa lisäsi painetta vastustajan päätyyn muutamien pelaajavaihtojen jälkeen ja erän puolivälissä uurastus viimein palkittiin. Ulla Karjala laukoi ylivoimalla vieraiden toisen maalin ajassa 49.29, ja puolitoista minuuttia myöhemmin Laura Nurmia jatkoi maalin edestä irtopallon ohi Satu Vuotin.

Ottelua oli jäljellä 3,5 minuuttia, kun Vantaa veti maalivahtinsa pois maalin suulta ja lähti yrittämään lisäosumien tekoa kuudella kenttäpelaajalla. Painostus tuotti toivottua tulosta Anna Nylundin jouduttua estämään vantaalaisten menoa rangaistuksen arvoisesti, jonka jälkeen Koovee kamppaili neljällä pelaajalla vieraiden kuutta vastaan.

Minuutti ennen ottelun päättymistä Marika Aho kavensi ylivoimaosumallaan lukemiksi 5-4. Vantaan pyöritys jatkui vielä viimeisen minuutin ajan, mutta Satu Vuotia ei enää pystytty ohittamaan hyvästä yrityksestä huolimatta. Pisteet kamppailusta jäivät siis Tampereelle.

- Toisen erän alussa pelatun ylivoiman jälkeiset vaihdot olivat erittäin vaikeita ja tuntui että emme saa omaa peliämme ollenkaan kulkemaan. Ketjumuutokset ja siirtyminen kahteen kentälliseen piristivät ottelua selkeästi, Oikarinen kuvailee. Kolmas erä oli meidän joukkueelta todella mahtavaa taistelua ja pelasimme kuudella pelaajalla rohkeasti ja fiksusti. Aika vain loppui kesken tällä kertaa.

Teksti: Päivi Antikainen

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 004:16VastustajaEi syöttäjää
2 - 018:06VastustajaEi syöttäjää
3 - 0 (yliv.)24:01VastustajaEi syöttäjää
4 - 0 (yliv.)31:00VastustajaEi syöttäjää
5 - 035:04VastustajaEi syöttäjää
5 - 136:50Itänen EmmaEi syöttäjää
5 - 2 (yliv.)49:29Karjala UllaEi syöttäjää
5 - 351:00Nurmia LauraEi syöttäjää
5 - 4 (yliv.)59:00Aho MarikaEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
19:59Vastustaja2 min
23:03Karjala Ulla2 min
30:41Ojala Katri2 min
48:36Vastustaja2 min
57:43Vastustaja2 min
Torjunnat:
Vehviläinen Laura: 20 torjuntaa
Vastustaja: 17 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
7Kullaa Laura
Hyökkääjä
10Karjala Ulla
Hyökkääjä
11Kivimaa Kati
Hyökkääjä
15Leppinen Essi
Puolustaja
16Aho Marika
Puolustaja
18Hagström Jannica
Hyökkääjä
20Vaarasuo Elina
Puolustaja
24Kärkkäinen Piritta
Puolustaja
25Mero Annina
Puolustaja
26Laidler Jessica
Hyökkääjä
27Saari Miia
Hyökkääjä
31Lankinen Riitta
Puolustaja
34Vehviläinen Laura
Maalivahti
36Itänen Emma
Hyökkääjä
42Rautanen Jenni
Hyökkääjä
77Haapasalmi Heli
Hyökkääjä
79Ojala Katri
Hyökkääjä
82Nurmia Laura
Hyökkääjä
-Antikainen Päivi
Joukkueenjohtaja
-Laine Krista
Joukkueenjohtaja
-Mitchell Sarah
Valmentaja
-Oikarinen Jaana
Päävalmentaja