Aika: 27.9.2008 14.00
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: Salibandyliiga

Naisille tappio kauden avauspelistä

Naisten edustusjoukkue koki kauden ensimmäisessä runkosarjan ottelussaan 3-5 tappion TPS:lle. Ottelu oli kovatempoinen, ja vantaalaisten taistelu jokaisesta pallosta kovaa, mutta tällä kertaa puristus ei riittänyt vieraiden peittoamiseen.

Ensimmäinen erä mentiin turkulaisten hallinnassa, eikä TPS:n maalia vartioituneelle Laura Stillille kertynyt kuin yksi torjunta. Vieraat iskivät avausmaalin ajassa 7.07, ja vain reilu puoli minuuttia myöhemmin Minna Korhonen vei TPS:n jo kahden maalin päähän. Molemmat maalit tehtiin lähietäisyydeltä.

Erän puolivälin jälkeen Vantaa hyödynsi tehokkaasti vapaalyöntinsä, kun Marika Aho laukoi Piritta Kärkkäisen syötöstä pallon verkkoon, ja kavensi tilanteeksi 1-2. Erätauolle lähdettiin tasalukemissa 2-2 Riitta Lankisen kaukovedon ohjauduttua Heli Haapasalmesta pömpeliin.

Toisessa erässä vauhti kasvoi entisestään ja rikkeiden määrä lisääntyi. Ottelua oli pelattu 29.03, kun vieraiden Eliisa Alangolle tuomittiin kahden minuutin rangaistus vaarallisesta pelitavasta. Lisäksi kotijoukkueen Heli Haapasalmi ja TPS:n Maija Pohjankoski kirjauttivat kakkoset mailaanlyönnin seurauksena.

TPS siirtyi ajassa 26.15 johtoon, mutta muutama minuutti myöhemmin peli oli kuitenkin jälleen tasan, kun Jessica Laidler ohjasi Jannica Hagströmin syöttämän pallon ylivoimalla maalin edestä ohi vieraiden maalivahdin. Myös turkulaiset onnistuivat ylivoimalla ja laukoivat taukotilanteeksi 3-4.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali, vaikka molemmilla joukkueilla oli lukuisia maalintekopaikkoja. Erän puolessa välissä turkulaisten Minna Korhonen viimeisteli ottelun toisella osumallaan loppulukemiksi 3-5.

Ottelun ikävin tilanne sattui toisen erän alussa, kun Vantaan Suvi Joutsen loukkaantui pallon tavoittelutilanteessa. Joutsenen oikea polvi vääntyi pahannäköisesti, mutta alustavien tietojen mukaan ristisiteet eivät kuitenkaan menneet poikki. Hän on kuitenkin syrjässä vähintään pari viikkoa.

- Olen erittäin tyytyväinen joukkueemme ensimmäiseen liigaotteluun, päävalmentaja Jaana Oikarinen kertoo. Alun heikon esityksen jälkeen saimme otetta peliin ja uskalsimme ruveta pelaamaan peliä jota osaamme. Välillä pallo pomppi molemmilla joukkueille aika paljon ja peli oli hiukan sekavaa, mutta kaiken kaikkiaan tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

- Meillä oli painostusta kolmannen erän lopussa, ja ehkä olisi pitänyt ottaa kuudes pelaaja kentälle ja hakea sillä tasoitusta, mutta tänään mentiin näin . TPS tuli kovaa ja antoi meidän pakeille painetta läpi koko ottelun ja se tuotti aika ajoittain ongelmia avauspelissä, mutta ei hätiä mitiä, tästä jatketaan hyvillä mielin eteenpäin.

SB Vantaa seuraava liigaottelu pelataan 4.10. jolloin vastaan asettuu SB-Pro.

Teksti: Päivi Antikainen