Aika: 18.10.2011 18.00
Paikka: Karhuvuoren Urheilutalo
Sarja: Naisten 1-divisiona

Voittomaali jälleen viime hetkillä

Ylimääräisiä sydämen tykytyksiä ja valmennukselle harmaita hiuksia aiheuttavat jännitysnäytelmät saivat jatkoa tiistai-illan ottelussa Crackersia vastaan, kun voittopisteet irtosivat SB Vantaalle vain 14 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

Crackers hallitsi pallollista peliä ottelun ensimmäisessä erässä, ja malttoi rauhallisesti syötellä omalla kenttäpuoliskollaan. Vantaalaiset pääsivät kuitenkin erän loppupuolella hieman paremmin peliin mukaan.

Kotkalaiset joutuivat rikkomaan täydessä vauhdissa kohti Kirsi Partasen maalia juossutta Laura Kullaata, ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Rankkarispesialisti Jenni Rautanen ujutti pallon ensimmäistä kertaa verkon perukoille, kun ottelua oli pelattu 15:05, ja tämä jäikin avauserän ainokaiseksi osumaksi.

Toisen erän puolessa välissä ottelun parhaana vieraista palkittu Heli Haapasalmi latasi ilmasta Rautasen maalille toimittaman pallon ohi kotkalaismaalivahdin lisäten Vantaan johtoa 2-0. Crackers nousi kuitenkin kahdella maalillaan rinnalle ennen kuin 40 minuuttia oli täynnä, joten kolmanteen erään lähdettiin tasalukemissa 2-2.

Ajassa 47:05 kotijoukkue meni ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, ja pari minuuttia myöhemmin heille tarjoutui ylivoimalla mahdollisuus lisätä maalisaldoaan vieraiden hölmöillessä vaihtovirheestä jäähyn. Vantaa pelasi kuitenkin vakuuttavaa alivoimaa, eikä Raisa Halosta onnistuttu yllättämään maalin suulla.

Vantaan tasoitusosuma nähtiin kuutisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua, kun Miina Järvelä pomputti pallon Haapasalmen esityöstä maaliin.

Lisämaaleja ei enää varsinaisella peliajalla nähty, joten ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Vantaa ei lähtenyt peruuttelemaan eikä varmistelemaan vaan iski voimalla päälle. Voittomaali syntyi maalin eteen vapaaksi unohtuneen Anna Vainion toimesta vain 14 sekuntia ennen pelin päättymistä. Tiukalle meni, mutta voitto tuli, ja pisteet matkasivat lopputuloksella 3-4 vieraiden mukana Vantaalle.

Kuvia ottelusta tulossa keskiviikkoiltana kuva-albumiin.