Aika: 1.3.2008 19.00
Paikka: Samppalinnan palloiluhalli
Sarja: Liigakarsinnat

Naisille selkeä voitto liigakarsintojen 1-vaiheen ensimmäisessä pelissä

Liigakarsintapelit käynnistyivät lauantaina Turun Samppalinnassa, jonne SB Vantaan naiset matkasivat AFC:n vieraaksi. Ottelun ensimmäiset yhdeksän minuuttia olivat kotijoukkueen hallintaa, mutta tämän jälkeen Vantaa otti pelin haltuun. Ensimmäiselle erätaolle lähdettiin 1-1 tilanteessa, toisessa erässä Vantaa siirtyi kolmella maalillaan 1-4 johtoon, ja AFC taipui lopulta 2-7 lukemin.

Turkulaiset aloittivat ottelun vahvasti ja loivat painetta Vantaan päätyyn. Ajassa 3.20 AFC pääsi yrittämään ylivoimalla ottelun avausmaalia Jonna Kettuselle työntämisestä tuomitun rangaistuksen vuoksi. Vantaan alivoima toimi kuitenkin hyvin tällä kertaa ja he pääsivät katkomaan muutamaan otteeseen AFC:n syötöt, joten ottelua jatkettiin 0-0 lukemissa jäähyn päätyttyä.

Ottelun avausmaali syntyi Annina Meron tarkalla alakulmasijoituksella, kun ottelua oli pelattu 9.09. Suvi Joutsen antoi oikeasta laidasta poikittaissyötön Merolle toiseen laitaan, joka laukoi suoraan syötöstä ja siirsi vieraat 0-1 johtoon. AFC onnistui erän viimeisellä peliminuutilla tasoittamaan taukotilanteeksi 1-1, kun vantaalaisten maalin edustan putsaus epäonnistui.

Toisessa erässä Vantaa lisäsi johtoaan kahden kaukovedon upottua verkon perukoille. Ensin Riitta Lankinen laukoi Marika Ahon vaparista antamasta syötöstä vieraiden toisen maalin, ja ajassa 26.08 Annina Meron kuti livahti salakavalasti ohi AFC:n maalia vartioineen Anna-Maria Koskisen

Ottelua oli pelattu 27.41, kun turkulaisten Katri Hotille tuomittiin kahden minuutin rangaistus kiinni pitämisestä ja Vantaa pääsi vuorostaan yrittämään ylivoimalla maalin tekoa. Ylivoiman paras 'läheltä piti' -tilanne nähtiin Jonna Kettusen tykitettyä pallon ylärimaan. Toisen erän loppupuoliskolla Suvi Joutsen laukoi tilanteeksi 1-4 Essi Leppisen syötöstä.

Kolmannessa erässä vieraiden johto kasvoi entisestään Jenni Rautasen lauottua maalin edestä pallon sisään. Vantaan kuudes maali tulkittiin tuomareiden toimesta omaksi maaliksi, mutta kuti lähti Kati Kivimaan lavasta tämän iskettyä Anna-Maria Koskisen torjuman paluupallon häkkiin.

AFC kavensi vapaalyönnistä lukemia 2-6, mutta loppulukemat 2-7 viimeisteli Jenni Rautanen yläkulmaosumallaan.