PSS - Naiset (11 - 0)

Aika: 13.9.2007 18.30
Paikka: Kokon Halli
Sarja: Harjoitusottelut


PSS pyöritti vakuuttavasti näytösottelussa...

PSS:n kutsuvieraaksi matkannut naisten edustusjoukkue lähti otteluun altavastaajana ja porvoolaiset pyörittivät peliä odotetun taidokkaasti Uusimaa-lehden juhlaviikon kunniaksi järjestetyssä näytösottelussa.

Kesätreenien vaikutus näkyi selvästi pelaajien suorituskyvyssä, koska vantaalaiset jaksoivat hyvin pysyä PSS:n vauhdissa mukana täydet 60 minuuttia, ja päävalmentaja Jasu Oikarinen oli murskatappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen peliin.

”On ilo huomata, että pelaajilta löytyi itseluottamusta kokeilla uusia treeneissä vasta viime viikolla harjoiteltuja asioita karvauksen ja oman pään pelaamisen osalta, vaikka vastassa oli yksi liigan parhaimmistoon kuuluvista joukkueista”, kehuu päävalmentaja Jasu Oikarinen. ”Pelin avauksessa haettiin niin sanottua pelin kääntämistä ja se saatiinkin toimimaan ajoittain, ja pallollisessa pelissä uskallettiin pari kertaa lähteä haastamaan selvästi taitavampaa joukkuetta vastaan.”

Oikarinen löysi pelistä myös kehityskohteita, joihin tullaan paneutumaan tulevissa treeneissä: ”Oman maalinedustan pelaamiseen pitää saada lisää fyysisyyttä, samoin pelaajien merkkaamiseen ja syöttöjen tarkkuuteen. Paineen purku ei aina onnistunut toivotunlaisesti - itseluottamusta tarvitaan vielä lisää pallolliselle pelaajalle, jotta voidaan rakentaa peliä rauhallisesti ja ”hätäsyötöt” vähenevät vielä entisestään.” ”Kokonaisuutena joukkue pelasi hyvän pelin ja olen tyytyväinen suoritukseen”, Oikarinen tiivistää. 

”PSS:n tapaista taitavaa ja nopeasti liikkuvaa joukkuetta vastaan ennakoiminen on erityisen tärkeää maalivahdin näkökulmasta ja mielestäni siinä onnistuttiinkin kohtuullisen hyvin - etenkin kaukovedot oli helppo nähdä ja torjua. Tosin on pakko tunnustaa, että pari maalia olisi ollut estettävissä, joten ne on pakko ottaa omiin nimiin. Maalin edustan siivous ei kuitenkaan toiminut tarpeeksi hyvin ja lähietäisyydeltä tällättiin useampikin osuma”, kertoo kaksi erää Vantaan maalia vartioinut Krista Laine. Laine esitti vakuuttavia torjuntoja ja teki useita viime hetken pelastuksia, mutta joutui lopulta kaivamaan palloa selkänsä takaa kahdeksan kertaa. Etenkin toisen erän sarjalaukaukset pitivät Laineen maalinsuulla täystyöllistettynä.

Peli keskittyi lähes yksinomaan SB Vantaan puolustuspäähän ja toisessa erässä PSS esti lähes kaikki vantaalaisten pelinavausyritykset eikä Jonna Mäkelän maalia kohti tullut koko erässä kuin kolme vetoa. ”Vaikka omissa soi lukuisia kertoja, joukkueen pelihuumori säilyi loppuun asti. Kukaan ei syytellyt ketään vaan yritimme joukkueena tehdä parhaamme. Pelaaminen oli kivaa siitäkin huolimatta, että tappio oli melkoisen suuri”, kertoivat Jenni Rautanen ja Essi Leppinen ottelun jälkeen. ”Ehkä vähän enemmän olisi pitänyt uskaltaa pelata omaa peliä ja liikuttaa palloa joutuisammin, mutta vastustajan karvaus korkealta ja kovaa ei antanut ylimääräistä liikkumatilaa.”

SB Vantaan puolustuksessa pakkiparina pelasivat aikaisemmin hyökkääjänä olleet Essi Leppinen ja Ilona Sutela, joille puolustajan rooli ei ole vielä niin tuttu. Leppinen totesi, että on ihan kiva pelata omaa tasoa ylempänä olevaa joukkuetta vastaan, mutta vähän vähemmän haasteellinenkin opettaisi paljon. Kokemusta karttuu koko ajan ja pakin tontti tuntuu sopivan haastavalta ja mielekkäältä. ”Otan mielelläni neuvoja vastaan joukkueen muilta puolustajilta ja opin koko ajan lisää. Yllätyin itsekin miten rauhallisesti otin pelaamisen paineesta huolimatta,” kertoo Leppinen.

Kuvia ottelusta nähtävillä kuva-albumissa.

Lue myös:
PSS myllytti Vantaata (Naissalibandy.net)

Seuraava SB Vantaan edustusnaisten treenipeli pelataan Myyrmäen urheilutalolla torstaina 20.9.2007 klo 19.30. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan naiset voittoon!

Teksti: Päivi Antikainen

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 0 (aliv.)05:26VastustajaEi syöttäjää
2 - 016:58VastustajaEi syöttäjää
3 - 019:43VastustajaEi syöttäjää
4 - 024:18VastustajaEi syöttäjää
5 - 027:00VastustajaEi syöttäjää
6 - 036:48VastustajaEi syöttäjää
7 - 038:01VastustajaEi syöttäjää
8 - 038:27VastustajaEi syöttäjää
9 - 0 (aliv.)51:34VastustajaEi syöttäjää
10 - 055:13VastustajaEi syöttäjää
11 - 057:43VastustajaEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
03:46Vastustaja2 min
43:50Vastustaja2 min
50:33Vastustaja2 min
58:50Kullaa Laura2 min
Torjunnat:
Tuntematon pelaaja: 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Joutsen Suvi
Hyökkääjä
7Kullaa Laura
Hyökkääjä
11Kivimaa Kati
Hyökkääjä
15Leppinen Essi
Puolustaja
16Aho Marika
Puolustaja
17Aulén Janica
Puolustaja
24Kärkkäinen Piritta
Hyökkääjä
31Lankinen Riitta
Puolustaja
34Vehviläinen Laura
Maalivahti
42Rautanen Jenni
Hyökkääjä
73Laine Krista
Maalivahti
77Haapasalmi Heli
Hyökkääjä
78Sutela Ilona
Hyökkääjä
-Antikainen Päivi
Joukkueenjohtaja
-Mitchell Sarah
Valmentaja
-Oikarinen Jaana
Päävalmentaja
-Roponen Tiina
Joukkueenjohtaja