Naiset - Top Team (12 - 1)

Aika: 26.1.2008 13.00
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: 1-divisioona


Vantaa tykitti tusinan maaleja

Harvalukuinen Top Team kaatui käytännössä ensimmäisessä erässä, kun Riikka Vainio oli joutunut kaivamaan palloa selkänsä takaa jo kuudesti. Top Team jaksoi kahdeksalla kenttäpelaajallaan taistella ensimmäiset kahdeksan minuuttia, mutta sen jälkeen alkoi maaleja syntyä kuin liukuhihnalta Jonna Kettusen, Laura Kullaan ja Marika Ahon toimesta.

Toisessa erässä Vantaa kasvatti johtoaan entisestään. Molemmat osumat syntyivät Jonna Kettusen viimeistelystä, joka teki ottelussa viidennen maalinsa. Riitta Lankinen pääsi yrittämään rangaistuslaukauksella Riikka Vainion ohittamista, mutta ei onnistunut, joten toiselle erätauolle lähdettiin Vantaan johtaessa 8-0.

Kolmannen erän maalintekijät olivat Jenni Rautanen, Suvi Joutsen, Kati Kivimaa sekä Tuula Rovamo. Top Team sai tehtyä ajassa 52.59 ainoan kavennusosumansa, kun Elmiina Toroi onnistui ohittamaan kolmannessa erässä vantaalaisten maalia vartioineen Laura Vehviläisen.

Vieraat saivat ottelussa kaksi kertaa ylivoimalla mahdollisuuden kavennuksiin, mutta kumpikaan ylivoima ei lähtenyt toimimaan hallitusti, vaan Vantaa onnistui katkomaan syötöt ja peittämään vähäiset vedot. Kaksi kertaa pallo kävi Krista Laineen vartioiman maalin rautaa kolistelemassa, mutta loppulukemat olivat selkeät 12-1.

Päävalmentaja Jasu Oikarinen kuvaili otteluun valmistautumista ja tunnelmia seuraavasti:

- Joukkueemme saapui hallille hymyssä suin ja huumori lensi kopissa välillä turhankin letkeästi. Ottelupalaverissa käytiin läpi peliin keskittymiseen, oman pelin pelaamiseen sekä mahdollisimman rentoon ja samalla luovaan pelaamiseen liittyviä asioita. Top Team tuli vastaan ainoastaan kahdeksalla kenttäpelaajalla ja yhdellä maalivahdilla, kun taas kotijoukkueella oli kasassa yhtä pelaajaa lukuunottamatta kaikki. Tämä mahdollisti sen, että pystyimme pelaamaan kolmella hyökkäyskolmikolla ja kahdella pakkiparilla lähes koko ottelun.
 
- Ensimmäisestä erästä lähtien hallitsimme kentän tapahtumia. Vastustajan pelaajamateriaalin vähäisyydestä johtuen, he eivät pystyneet ja/tai jaksaneet laittaa Vantaan ryhmälle kampoihin, kuin erien ensimmäiset kymmenen minuuttia. Jonna Kettusen taidonnäytöt puhuivat karkeaa kieltä hänen iskettyään ottelussa  viisi maalia, mikä on paljon tällä tasolla yksittäiselle pelaajalle. Jonnan tuoma maalijano sekä myöskin muiden pelaajien hyvä asenne takasivat sen, että pystyimme peluuttamaan kaikkia pelaajalistalla olevia pelaajia - myös molempia maalivahteja. 
 
- Erä III:sta otteluun vahvistukseksi saatu puolustaja Elina Turkka pelasi erittäin hyvän ottelun, ja näytti ihan siltä kuin hän olisi ollut joukkueemme mukana alusta lähtien. Annina Mero pelasi vahvasti puolustajan tontilla, eikä antanut yhtään tilaa vastustajille pelaten hyvillä syötöillään palloa eteenpäin.
 
- Tästä on hyvä jatkaa hyvillä mielin kohti sunnuntain kiihkeää ottelua NiceBandya vastaan. Emme tule antamaan saarijärveläisten tällä kertaa yllättää, ja uskon ettei joukkuettamme ole kovin vaikeaa sytyttää tähän otteluun. Kaikilla on varmasti muistissa Saarijärvellä pelattu ensimmäinen kohtaaminen, josta joukkueellemme jäi erittäin karvas maku suuhun. Nyt on hyvä näpäytyksen paikka!

Päivi Antikainen

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 008:10Kettunen JonnaEi syöttäjää
2 - 010:20Aho MarikaEi syöttäjää
3 - 013:23Kettunen JonnaEi syöttäjää
4 - 014:28Kettunen JonnaEi syöttäjää
5 - 015:22Kullaa LauraEi syöttäjää
6 - 017:10Kullaa LauraEi syöttäjää
7 - 030:21Kettunen JonnaEi syöttäjää
8 - 035:11Kettunen JonnaEi syöttäjää
9 - 042:37Rautanen JenniEi syöttäjää
10 - 044:48Joutsen SuviEi syöttäjää
11 - 049:39Kivimaa KatiEi syöttäjää
12 - 050:09Rovamo TuulaEi syöttäjää
12 - 152:59VastustajaEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
03:48Joutsen Suvi2 min
36:17Laine Krista2 min
59:36Vastustaja2 min
Torjunnat:
Laine Krista: 6 torjuntaa
Vainio Riikka: 27 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Joutsen Suvi
Hyökkääjä
7Kullaa Laura
Hyökkääjä
8Heltimoinen Hanna
Kenttäpelaaja
11Kivimaa Kati
Hyökkääjä
14Poikonen Heli
Hyökkääjä
15Leppinen Essi
Puolustaja
16Aho Marika
Puolustaja
17Aulén Janica
Puolustaja
23Rovamo Tuula
Hyökkääjä
25Mero Annina
Puolustaja
26Turkka Elina (Farmipelaaja)
Kenttäpelaaja
31Lankinen Riitta
Puolustaja
34Vehviläinen Laura
Maalivahti
42Rautanen Jenni
Hyökkääjä
66Kettunen Jonna
Hyökkääjä
73Laine Krista
Maalivahti
77Haapasalmi Heli
Hyökkääjä
78Sutela Ilona
Hyökkääjä
-Antikainen Päivi
Joukkueenjohtaja
-Mitchell Sarah
Valmentaja
-Oikarinen Jaana
Päävalmentaja
-Roponen Tiina
Joukkueenjohtaja