OLS - Naiset (4 - 3)

Aika: 20.1.2008 15.00
Paikka: Oulun Urheilutalo
Sarja: 1-divisioona


Naisille kirvelevä tappio

Jännitys itälohkon kärjessä säilyy ja kamppailu lohkon toisesta sijasta kovenee entisestään OLS:n peitottua sunnuntaina SB Vantaan lukemin 4-3. Kovaa juoksevat ja pelaavat oululaiset voittivat ottelun käytännössä hyvän ensimmäisen erän johdosta, kun vantaalaiset kompastuivat lukuisiin virhearviointeihin ja huolimattomiin syöttöihin.

Kaisa Kokkoniemi laukoi ottelun avausmaalin, kun ottelua oli pelattu 3.10. Vantaalle tarjottu ylivoima päättyi oulaisten riemuun, kun Kristiina Kauppila nappasi vantaalaisten harhasyötöstä pallon ja lähti nopeasti karkumatkalle kohti Laura Vehviläisen vartiomaa maalia. Laukaus upposi maaliin ja OLS siirtyi ottelussa jo 2-0 johtoon. Vantaa kavensi vielä ennen erätaukoa tilanteeksi 2-1, kun Heli Haapasalmen vetämä pallo kimposi maalin takaa toiselle kulmalla sijoittuneelle Kati Kivimaalle, joka jatkoi pallon verkon perukoille.

Toista erää ennätti kulua reilu puolet, kun OLS:n Taiju Jaatiselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus ilman mailaa pelaamisesta. Tällä kertaa Vantaan ylivoimaviisikko sai pelin pyörimään, ja ajassa 34.10 Riitta Lankinen tasoitti kaukovedollaan ottelun 2-2. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, kun heti seuraavassa vaihdossa oululaiset pääsivät hyökkäämään kolmella yhtä vastaan, ja Marjut Kinnunen vei OLS:n jälleen johtoon.

Kun OLS vielä kasvatti kolmannessa erässä maalieroa Hanna-Mari Uimosen yksilösuorituksella, oli vantaalaisilla aikalisän paikka ja hyvät neuvot tarpeen. Jenni Rautanen onnistui vielä kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun päättymistä kaventamaan kertaalleen, mutta loppuminuuttien hyvä takaa-ajo ja painostus eivät riittäneet tällä kertaa, joten pisteet jäivät harmittavasti Ouluun.

- Sunnuntain otteluun valmistautuminen sujui joukkueelta hyvien unien jälkeen hyvin ja joukkue näytti olevan valmiina tulevaan, mutta toisin kävi. Vantaan joukkue oli koko ensimmäisen erän sekä jalalla että kovuudessa jäljessä vastustajaansa. OLS oli saanut riveihinsä muutaman erittäin taitavan junioripelurin, jotka omalla panostuksellaan sekä periksiantamattomuudellaan tekivät meidän ottelun todella hankalaksi.

- Yhden tuskaisen erän jälkeen uskoimme vahvasti siihen, että kyllä tämä peli tästä lähtee kulkemaan. Näin ei kuitenkaan käynyt lähes tulkoon koko ottelun aikana. Tiedä sitten mistä kiikasti, mutta tästä ottelusta ei ole paljoa muille kerrottavaa.

- Mainitsemisen arvoista on maalivahtimme Laura Vehviläisen muutama erittäin tärkeä torjunta, joka piti meidät mukana pelissä. Myös ottelun lopulla kuudella pelaaminen sujui hyvin, vaikka tasoitusmaalia ei tällä kertaa meille suotu. Ottelua ei voida jäädä pitkäksi aikaa murehtimaan jos mielitään vielä sinne karsintapeleihin päästä - tie sinne on hieman hankalampi, mutta usko omaan tekemiseen on vahva, valmennuksesta vastaava Jasu Oikarinen kommentoi.

Naisten pelit jatkuvat ensi viikonloppuna, jolloin he kohtaavat Myyrmäessä Top Teamin Savonlinnasta sekä Saarijärveltä Nicebandyn. Nousukarsintapaikkaa havitteleva joukkue alkaa olla pakkovoiton edessä sunnuntain pistemenetyksen johdosta, koska NiceBandy on tällä hetkellä sarjataulukossa tasapisteissä ja OYUS hengittää niskaan vain pisteen päässä.

Päivi Antikainen

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 003:10VastustajaEi syöttäjää
2 - 0 (aliv.)16:21VastustajaEi syöttäjää
2 - 117:30Kivimaa KatiEi syöttäjää
2 - 2 (yliv.)34:10Lankinen RiittaEi syöttäjää
3 - 234:37VastustajaEi syöttäjää
4 - 246:25VastustajaEi syöttäjää
4 - 347:32Rautanen JenniEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
15:21Vastustaja2 min
33:09Vastustaja2 min
55:16Kivimaa Kati2 min
Torjunnat:
Vehviläinen Laura: 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Joutsen Suvi
Hyökkääjä
7Kullaa Laura
Hyökkääjä
8Heltimoinen Hanna
Kenttäpelaaja
11Kivimaa Kati
Hyökkääjä
14Poikonen Heli
Hyökkääjä
15Leppinen Essi
Puolustaja
16Aho Marika
Puolustaja
23Rovamo Tuula
Hyökkääjä
24Kärkkäinen Piritta
Hyökkääjä
25Mero Annina
Puolustaja
31Lankinen Riitta
Puolustaja
34Vehviläinen Laura
Maalivahti
42Rautanen Jenni
Hyökkääjä
73Laine Krista
Maalivahti
77Haapasalmi Heli
Hyökkääjä
-Antikainen Päivi
Joukkueenjohtaja
-Oikarinen Jaana
Päävalmentaja