OYUS - Naiset (3 - 5)

Aika: 19.1.2008 15.00
Paikka: Oulun Urheilutalo
Sarja: 1-divisioona


Naisille tärkeä taisteluvoitto OYUS:sta

Lauantain ottelusta oli ennakkoon tiedossa tiukka taistelu, kun edellisessä kohtaamisessa vantaalaiset veivät vaivoin voiton yhden maalin erolla. Sarjataulukossa eroa oli ennen lauantain peliä vain yksi piste SB Vantaan eduksi. Kova tahto ja tekemisen meininki - osittain onnikin - takasivat lopulta kiivaasta kamppailusta tärkeät voittopisteet Vantaalle lukemin 3-5.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 5.48, kun OYUS:n Susanna Mustonen laukoi riparista pallon vasempaan alakulmaan Krista Laineen tavoittamattomiin. Pari minuuttia myöhemmin Vantaalle tarjottiin tasoitusmahdollisuutta ylivoimalla, kun oululaisten Veera Kuusela tuomittiin kahdeksi minuutiksi jäähylle mailaan lyönnistä. Ylivoima pyöri hyvin, mutta maaliin asti palloa ei saatu, joten ottelua jatkettiin tasaviisikoin kotijoukkueen hienoisessa johdossa.

Kun ottelua oli pelattu 10.27 Heli Poikonen jatkoi pitkän yrityksen jälkeen pallon oululaismaaliin tasoittaen pelin 1-1. Vajaa minuutti myöhemmin OYUS:n Riikka Tapio kuittasi kuitenkin tasoituksen ja iski kaukovedolla pallon yläpesään vieden oululaiset jälleen johtoon. Ensimmäistä erää tahkottiin 2-1 lukemissa lähes viimeisille sekunneille asti. Erää oli jäljellä enää kuusi sekuntia, kun Heli Haapasalmen kulmavaparin syöttöyritys upposi nollakulmasta pömpeliin hieman onnenkantamoisella. Erätauolle lähdettiin näin ollen tasalukemissa 2-2.

Toinen erä alkoi ensimmäisen kertauksena. OYUS siirtyi johtoon erän alussa ja hetkeä myöhemmin oululainen istui rangaistusta kärsimässä rikkeestään. Vantaan ylivoima pyöri hyvin, mutta viimeistely ei onnistunut tälläkään kerralla. Erää oli jäljellä vajaa kolme minuuttia, kun Suvi Joutsen tasoitti kaukovedollaan tilanteeksi 3-3. OYUS:n Amira Bushnaiefille tarjoiltiin puolustuksen harhasyötön seuraksena avopaikkaa iskeä erän lopulla pallo Vantaan maaliin, mutta Krista Laine ennätti heittäytymään matalana lähteneen vedon eteen.

Kolmanteen erään lähdettiin jälleen tasalukemissa, ja taistelu yltyi entisestään kummankin joukkueen yrittäessä voittomaalin viimeistelyä. Ajassa 47.12 Heli Haapasalmen ja Jenni Rautasen yhteistyö vei Vantaan ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa, kun Rautanen laukoi oululaismaalivahdin torjuman paluupallon sisään.

OYUS sai kertaalleen pallon Krista Laineen vartioimaan maaliin, mutta maali hylättiin jalkamaalina oululaisyleisön protestoidessa äänekkäästi. Jenni Rautanen iski ottelun loppulukemiksi 3-5 ajassa 55.22, vaikka maali merkittiinkin vantaalaisista parhaana palkitulle Heli Haapasalmelle.

- Ottelun ensimmäisen kymmenen minuutin peliin heijastui selkeästi aikainen herätys ja pitkän bussimatkan puuduttavuus. OYUS tuli kovalla vauhdilla tilanteisiin ja joukkueemme ei ollut ihan hereillä. Erän puolessa välissä pelaajat kuitenkin ryhdistäytyivät ja ottivat pelin haltuunsa ja rupesivat pelaamaan rohkeasti pallollista peliä.

- Erätauolla painotettiin pallollisen pelaamisen teesejä sekä että meidän on pystyttävä  vastaamaan vastustajan kovaan vääntöön. Toinen erä käynnistyi hyvin ja hallitsimme ottelun tapahtumia. Toisessa erässä meille tuli muutamia ”hasardivaihtoja” mutta onneksemme vastustaja ei pystynyt niistä rokottamaan.

- Kolmannen erän vääntö, taistelu ja tahto takasivat meille voiton tänään. Pakka levisi välillä turhankin paljon, mutta vastustajan ottaman aikalisän jälkeen saimme jälleen rauhaa omaan pelaamiseen. Harmittavasti emme tänään hyödyntäneet kahta ylivoimapelaamistamme, toisaalta ylivoimaa ei olla vielä harjoiteltu täysin kuntoon.

- Olen tyytyväinen Vantaan taisteluilmeeseen joka ei lopahtanut missään vaiheessa, vaan joukkue jaksoi uskoa koko ajan siihen, että tänään me viemme tämän tiukan ja rankan taistelun. Krista Laine pelasi maalinsa suulla hyvin, ja Heli Haapasalmi uskalsi haastaa ja näyttää omaa osaamistaan, iloitsi SB Vantaan edustusnaisten päävalmentaja Jasu Oikarinen ottelun jälkeen.

Vantaan pelit jatkuvat sunnuntaina, jolloin vastaan asettuu toinen oululaisjoukkue OLS.

Päivi Antikainen

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 005:48VastustajaEi syöttäjää
1 - 110:27Poikonen HeliEi syöttäjää
2 - 111:15VastustajaEi syöttäjää
2 - 219:54Haapasalmi HeliEi syöttäjää
3 - 221:32VastustajaEi syöttäjää
3 - 337:09Joutsen SuviEi syöttäjää
3 - 447:12Rautanen JenniEi syöttäjää
3 - 555:22Haapasalmi HeliEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
07:37Vastustaja2 min
22:09Vastustaja2 min
Torjunnat:
Laine Krista: 21 torjuntaa
Vastustaja: 16 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Joutsen Suvi
Hyökkääjä
7Kullaa Laura
Hyökkääjä
8Heltimoinen Hanna
Kenttäpelaaja
11Kivimaa Kati
Hyökkääjä
14Poikonen Heli
Hyökkääjä
15Leppinen Essi
Puolustaja
16Aho Marika
Puolustaja
23Rovamo Tuula
Hyökkääjä
24Kärkkäinen Piritta
Hyökkääjä
25Mero Annina
Puolustaja
31Lankinen Riitta
Puolustaja
34Vehviläinen Laura
Maalivahti
42Rautanen Jenni
Hyökkääjä
73Laine Krista
Maalivahti
77Haapasalmi Heli
Hyökkääjä
-Antikainen Päivi
Joukkueenjohtaja
-Oikarinen Jaana
Päävalmentaja