Aika: 9.12.2007 17.00
Paikka: Sammonlahden palloiluhalli
Sarja: 1-divisioona

Vantaalle pisteet Lappeenrannan reissusta

SB Vantaan naiset matkasivat sunnuntaina Lappeenrantaan NST II:n vieraaksi. Vantaa hallitsi ottelua alusta asti, vaikka ensimmäisessä erässä NST II onnistui nousemaan kahdella maalillaan johtoon. Avausmaalin laukoi Jonna Luostarinen oikeaan yläkulmaan ajassa 2.50, ja toisen osuman tälläsi Terhi Tuuri Marjaana Mäntykiven esityöstä. Vantaallekin avautui useita hyviä maalintekopaikkoja, mutta viimeistely ei onnistunut toivotunlaisesti, joten erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 2-0.

Toisessa erässä kumpikin joukkue sai luotua painetta hyökkäyspäässä. NST II:n vedot suuntautuivat kuitenkin ohi, Vantaa puolusti hyvin, ja maalissa pelannut Laura Vehviläinen hoiti oman tonttinsa mallikkaasti, eikä kotijoukkue päässyt erän aikana kertaakaan viettämään maalijuhlia vantaalaisten kustannuksella.

Vantaa taistelutahto heräsi ja osumatarkkuus parani toisessa erässä. Erää ennätti kulua vajaa viisi minuuttia, kun kavennus viimein syntyi Suvi Joutsenen lauottua kohti Terhi Krutsinin vartioimaa maalia. Krutsin onnistui puolittain torjumaan vedon, mutta pallo lipui vantaalaisten riemuksi verkon perukoille.

Ajassa 27.19 Annika Kylliäinen sai pallosta kovan tällin nenäänsä, josta hänet tuomittiin verta vuotavana jäähylle päällä pelaamisesta. Vantaa pääsi tämän seurauksena pyörittämään ylivoimalla ja yrittämään tasoitusta, mutta ilman kunnollista pelaajamaskia maalin edessä, Terhi Krutsinilla oli helppo työ torjua hänelle asti menneet vedot.

Jenni Rautanen sai erän lopulla katkaistua lappeenrantalaisten syötön keskikentällä tehden esityön 2-2 tasoitusmaaliin. Rautanen syötti toisella laidalla täysin vapaana olleelle Suvi Joutsenelle, joka laukoi varmoin ottein ottelun toisen maalinsa. Kun peliä oli pelattu 38.26, Vantaa siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon Annina Meron tulisen kudin luiskahdettua maalivahdin ja tolpan välistä sisään.

Ajassa 43.15 vieraat kasvattivat johtoaan 2-4 Marika Ahon onnistuessa kaukovedossaan. NST II:n viimeiseksi maaliksi ottelussa jääneen osuman taituroi Terhi Tuuri riistettyään pallon keskikentällä ja lauottuaan sen vasemmasta laidasta tarkasti oikeaan alakulmaan ohi Vantaan maalivahti Laura Vehviläisen.

Eveliina Markovaaran vaarallisesta pelitavasta tuomittu jäähy ajassa 52.17 ratkaisi ottelun Vantaalle, heidän pyöritettyä lähes täydet kaksi minuuttia ylivoimalla. Seitsemän sekuntia ennen kuin joukkueet olisivat tulleet täysilukuiseksi, Marika Aho laukoi rystyllä ottelun näyttävimmän maalin ohittaen toistamiseen Terhi Krutsinin. NST II:n hyvästä loppupuristuksesta kuudella kenttäpelaajalla huolimatta Vantaa vei voiton ottelusta lukemin 3-5.