Naiset - OLS (6 - 2)

Aika: 21.10.2007 13.00
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: 1-divisioona


Kettusen hattutempulla voitto kotiin

Naiset kohtasivat sunnuntaina toisen oululaisvastuksensa OLS:n. Vauhdikas peli ei vieläkään sujunut kotijoukkueelta toivotunlaisesti, vaikka toki voitosta saadut pisteet lämmittävät mieltä.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 04.38, kun Jonna Kettunen katkaisi OLS:in puolustajan poikittaissyötön, nappasi pallon parempaan talteen ja tälläsi sen Janika Paunan selän taakse tarkalla yläkulmasijoituksellaan. Reilu minuutti myöhemmin Kettunen siirsi vantaalaiset kahden maalin johtoon Kati Kivimaan poikittaissyötöstä. Molempien joukkueiden onnistuessa maalinteossa ensimmäisessä erässä vielä kertaalleen, erätauolle siirryttiin tilanteessa 3-1.

Toisessa erässä riitti vauhtia ja "vaarallisia" tilanteita, mutta viimeistely jäi uupumaan. Sekä Vantaan maalia vartioinutta Krista Lainetta että OLS:n veräjänvartijaa koeteltiin useampaan otteeseen. Laine pelasi erittäin hyvän pelin ja teki useita paraatitorjuntoja, vaikka OLS pommitti sarjatulituksella pariinkiin kertaan. Vantaa pääsi kertaalleen pyörittämään ylivoimallakin, mutta Paunaa ei onnistuttu yllättämään tällä kertaa.

Kolmatta erää oli ennätetty pelaamaan kuutisen minuuttia, kun Oulun Kristiina Kauppila pinkoi vasemmasta laidasta karkuun, ja tykitti OLS:n kavennuksen 3-2. Tämän jälkeen oululaisia ei enää maalintekoon päästetty, ja Vantaan peli parani selvästi kahteen edelliseen erään verrattuna. Jonna Kettunen viimeisteli hattutemppunsa ajassa 48.05 Heli Haapasalmen syötöstä, ja reilut pari minuuttia myöhemmin Haapasalmi veti pienestä kulmasta pallon ylämummoon. Loppulukemat 6-2 syntyivät Heli Haapasalmen ja Kati Kivimaan upeiden poikittaissyöttöjen seurauksena.

Päävalmentaja Jasu Oikarinen oli viikonlopun pistesaldoon tyytyväinen, mutta jostain pitäisi kaivaa kateissa oleva peli-ilo takaisin kentälle. "Fysiikka riittää, mutta jalka ei silti liikkunut tarpeeksi. Vasta viimeisessä erässä joukkue heräsi kunnolla pelaamaan. Pelissä nähtiin lukuisia huolimattomuusvirheitä, jotka pitäisi saada kitkettyä pois ja oma peli kulkemaan ensimmäisistä sekunneista alkaen", Oikarinen kommentoi.

Kolme maalia viimeistellyt ja yhden syötön itselleen kirjauttanut Jonna Kettunen loukkaantui viimeisessä erässä kontaktittomassa tilanteessa. Nopean kääntöliikkeen seurauksena pohjelihas revähti, jonka vuoksi hän on toipilaana vähintään kaksi viikkoa. Kettunen palkittiin ansaitusti ottelusta kotijoukkueen parhaana pelaajana.

Naisten seuraavat ottelut pelataan kahden viikon päästä, kun joukkue matkaa Savonlinnaan Top Teamin vieraaksi ja Saarijärvelle Nicebandya haastamaan.

Kuvia ottelusta nähtävillä kuva-albumissa.

Päivi Antikainen

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 004:38Kettunen JonnaEi syöttäjää
2 - 005:54Kettunen JonnaEi syöttäjää
3 - 012:59Karjala UllaEi syöttäjää
3 - 113:42VastustajaEi syöttäjää
3 - 246:08VastustajaEi syöttäjää
4 - 248:05Kettunen JonnaEi syöttäjää
5 - 251:39Haapasalmi HeliEi syöttäjää
6 - 255:17Kivimaa KatiEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
27:50Vastustaja2 min
Torjunnat:
Laine Krista: 23 torjuntaa
Vastustaja: 16 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Joutsen Suvi
Hyökkääjä
7Kullaa Laura
Hyökkääjä
8Heltimoinen Hanna
Kenttäpelaaja
10Karjala Ulla
Hyökkääjä
11Kivimaa Kati
Hyökkääjä
14Poikonen Heli
Hyökkääjä
15Leppinen Essi
Puolustaja
16Aho Marika
Puolustaja
17Aulén Janica
Puolustaja
24Kärkkäinen Piritta
Hyökkääjä
31Lankinen Riitta
Puolustaja
34Vehviläinen Laura
Maalivahti
42Rautanen Jenni
Hyökkääjä
66Kettunen Jonna
Hyökkääjä
73Laine Krista
Maalivahti
77Haapasalmi Heli
Hyökkääjä
78Sutela Ilona
Hyökkääjä
-Antikainen Päivi
Joukkueenjohtaja
-Mitchell Sarah
Valmentaja
-Oikarinen Jaana
Päävalmentaja