Aika: 20.10.2007 17.00
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: 1-divisioona

Niukka voitto nihkeästä pelistä

Naiset kohtaavat viikonloppuna molemmat Oulun joukkueet. Lauantaina vastaan asettui OYUS, joka fyysisellä pelitavallaan onnistui yllättämään kotijoukkueen. Vantaalaisilla oli haasteita sekä alivoima- että ylivoimapelissä, ja hanakasti palloa tavoittelevat oululaiset onnistuivat sekoittamaan Vantaan peliä kohtuullisen tehokkaasti, eikä omalle tasolle ylletty kuin jokusia kertoja ottelun aikana.

Maaleja syntyi vuorotahtia. Ensimmäisenä palloa joutui selän takaa kaivamaan kotijoukkueen Laura Vehviläinen, kun oululaiset iskivät ylivoimaosuman ajassa 07.15. Tasoitusmaali syntyi Jonna Kettusen yksilösuorituksena, hänen riistettyä pallon keskikentällä. Erän loppuun OYUS juhli vielä kertaalleen osumaa, kun joukkueen pikakiituri Amira Bushnaief pääsi läpiajoon, joten tauolle lähdettiin vieraiden johtaessa 1-2.

Toisen erän alussa oli Vantaan vuoro maalata ja asialla oli toistamiseen hyvän pelin pelannut Jonna Kettunen. Ajo maalille ja tilanne oli jälleen tasan. Molempien joukkueiden yksilösuoritukset lisäsivät maalisaldoa 3-3, jonka jälkeen Vantaa vaihtoi joukkueen herättelemiseksi maaliin Krista Laineen. Vantaan parhaana pelaajana palkittu Riitta Lankinen vei kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon löysällä kaukovedollaan, joka pompulla varustettuna päätyi OYUS:n maalin perukoille.

Johtoaseman säilyttäminen ei onnistunut vielä tässä vaiheessa, vaan ajassa 45.40 vieraiden Amira Bushnaief onnistui kolmannen kerran ottelussa kiskaisemaan pallon Vantaan verkkoon tasoittaen tilanteeksi 4-4. 48 peliminuutin kohdalla Vantaa sai iskettyä kaksi pikamaalia, joiden turvin voitto onnistuttiin ottelusta saamaan, vaikka Oulu vielä yhden kavennusosuman saikin tehtyä ylivoimalla ottelun loppupuolella.

Nihkeästä pelistä niukka voitto kotijoukkue SB Vantaalle lukemin 6-5. Päävalmentaja Jasu Oikarinen kiitteli erityisesti puolustajia maltillisesta pelistä kolmannen erän lopulla. Myös hyvät yksilösuoritukset saavat kiitosta, vaikka peli ei ollutkaan sillä tasolla, johon joukkue pystyy.

"Alivoimapeliin pitää jatkossa kiinnittää enemmän huomiota - pelasimme kaksi kertaa vajaalla ja vastustaja onnistui rankaisemaan maaleilla molemmilla kerroilla. Pakka ei ollut tarpeeksi tiivis ja syöttösuunnat pitäisi pitää tarkemmin. Myös ylivoimapelaamista pitää hioa", Oikarinen kommentoi.

"OYUS oli tänään selkeästi enemmän pallon perään ja he voittivat useita yksi vastaan yksi tilanteita ja olivat kärkkäästi ensimmäisenä pallossa. Heillä tuntui olevan tahtoa enemmän kuin meillä ja se heijastui koko peliin", kuvaili Oikarinen ottelun yleisilmettä.

Kuvia ottelusta nähtävillä kuva-albumissa.