Aika: 29.9.2007 15.00
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: 1-divisioona

Kausi alkoi voitokkaasti

Runkosarjan ensimmäisessä pelissä näkyi peli-ilon lisäksi treenien ja harjoituspelien tuloksia, kun naiset jyräsivät sarjanousija NST II:sen lukemin 9-2. Omien pelaajien lisäksi otteluun oli saatu farmisopimuksessa nimettyjä Erä III:n pelaajia, joten Vantaan paidat pukivat päälleen myös sentterinä pelannut Paula Jouhten sekä puolustajat Maija Pohjankoski ja Iisa Rajasvuo.

Ensimmäinen erä oli lukemien valossa tasainen, vaikka kotijoukkue sitä hallitsikin. Ottelun avausmaalin iski 29 sekunnin pelin jälkeen vieraiden Laura Nokelainen temmottuaan vapaalyönnistä pompulla varustetun kaukovedon ohi maalissa pelanneen Krista Laineen. Takaa-ajo alkoi, mutta tasoitusta jouduttiin odottamaan pitkälle erän puolen välin yli, kunnes parhaana pelaajana palkittu Riitta Lankinen onnistui yläkulmasijoituksessaan ajassa 13.38.

Muutama minuutti tasoituksesta Jenni Rautanen vei kotijoukkueen johtoon Maija Pohjankosken syötöstä ja sama parivaljakko taituroi myös toisen erän alussa Vantaan kolmannen osuman (tilanne 3-2). Rautanen viimeisteli hattutemppunsa  saatuaan maalin eteen syötön Kati Kivimaalta.

Kotijoukkue pyöritti suvereenisti toisessa ja kolmannessa erässä, ja kahdella kentällisellä pelanneet lappeenrantalaiset olivat selkeästi alakynnessä. Vantaalla riitti juoksuvoimaa ja tänään saatiin todella hyvin onnistumaan harjoitellut avaukset ja syöttökuviot. Viimeistely toimi hyvällä prosentilla, kun Rautasen ja Lankisen osumien lisäksi Suvi Joutsen veti pallon kahdesti pömpeliin, Tuula Rovamo kertaalleen ja Kati Kivimaan rysty oli rautaa, kun hänellekin kirjattiin kaksi täysosumaa.

Kokonaisuutena joukkue pelasi erinomaisen pelin, vaikka ensimmäisessä erässä olikin pientä haparointia ja pari puolustuspään virhettä, josta vastustaja pääsi rokottamaan kahdesti. Peli parani selkeästi toisessa erässä ja 60 minuuttiin mahtui lukuisia onnistumisia sekä yksittäisiltä pelaajilta että koko kentällisiltä. Erinomainen alku kaudelle, tästä on hyvä jatkaa!

Kuvia ottelusta nähtävillä kuva-albumissa.

Teksti: Päivi Antikainen

0 - 100:29VastustajaEi syöttäjää
1 - 113:38Lankinen RiittaEi syöttäjää
2 - 116:57Rautanen JenniEi syöttäjää
2 - 217:15VastustajaEi syöttäjää
3 - 222:43Rautanen JenniEi syöttäjää
4 - 231:19Rautanen JenniEi syöttäjää
5 - 236:16Kivimaa KatiEi syöttäjää