Aika: 7.1.2007 18.00
Paikka: Myyrmäen Urheilutalo
Sarja: 1-divisioona

Tuupovaara vei - Vantaa vikisi

Naiset kohtasivat kotonaan Tuupovaaran sunnuntaina 7.1.07. Syksyllä joukkueet kohtasivat Joensuussa ja tiukka ottelu päättyi Tuupovaaran voittoon 5-4, joten ennakkoon odotettavissa oli tasainen kamppailu – toisin kuitenkin kävi. Rutinoituneet itä-suomalaiset voittivat ”Cup-voittajien” kohtaamisen.

Paluun pelikentälle tekivät Tuula Rovamo ja Jonna Kettunen, joten Vantaa lähti otteluun kolmella kentällä. Pelin sai huonoimman mahdollisen alun, Jonna Kettusen ottaessa jäähyn väärästä etäisyydestä ajassa 00.34. Tuupovaara rankaisikin heti ylivoimalla ajassa 01.10., kun kapteeni Minna Ratisen lämäri upposi vastustamattomasti verkkoon ja tuuletus oli sen mukainen.
Alusta asti näytti siltä, että vastustaja vie ja Vantaa ihmettelee. Ajassa 05.36 Tuupovaara iski toisen maalinsa, joka meni helpohkosti ohi Mari Kinnusen.

Vantaa kavensi ottelun 1-2 ajassa 09.43 ja samaan aikaan kotijoukkueen maalinsuulle asteli Krista Laine. Tuupovaara iski vielä kertaalleen ensimmäisessä erässä, kun Anne-Mari ”Hönö” Lyhykäinen latasi vetonsa kaukaa. Laine näki vedon, mutta jostain kumman syystä pallo kuitenkin pääsi lurahtamaan helposti kyljen alta maaliin.

Toiseen erään Vantaa lähti edelleen kolmella kentällä ja ottelu oli samanlaista. Vastustaja voitti kaksinkamppailut, pelasi hienoa syöttöpeliä ja juoksi ohi. Vantaan liike oli luokatonta, varsinkin palloton liike. Tuupovaara oli siis kaikilla osa-alueilla kotijoukkuetta parempi. Toisen erän puolen välin tienoilla Vantaa kavensi kahteen kenttään, mutta sekään ei vielä joukkuetta herättänyt. Vastustaja voitti toisen erän selkeästi 3-0.

Kolmanteen erään Tupikset jo selkeästi löysäsivät tahtia ja pyrkivät säilyttämään saavutetun etumatkan. SB Vantaa pääsi peliin paremmin mukaan, mutta kun vetoja maalia kohden saatiin vain 6, ei siinä paljon tehtävissä ollut.

Kevään yksi tärkeimmistä otteluista päättyi siis karmaisevaan 2-6 tappioon. Tuupovaara vei ansaitun voiton.
Vantaan parhaaksi valittiin Annina Mero ja Tuupovaaralta Marjut Lehikoinen.

Sarjataulukossa neljä ensimmäistä joukkuetta ovat vielä kaikki 3 pisteen sisällä – joten kaikki on vielä auki...TAISTELU JATKUU!