SB Vantaa Kingit P05 - Light Iron (6 - 5)

Aika: 4.3.2017 11.00
Paikka: Arena Center Hakaniemi
Sarja: E1 ylempi jatkosarja SB Vantaa RED

SB Vantaa Red oli pahimmillaan 0-5-tappiolla Light Ironia vastaan.

Light Ironin vahva avauserä ja toisen erän alku muuttui lopussa 5-6-tappioksi Hakaniemen Arena Centerissä käydyssä E1-poikien ylemmän jatkosarjan ottelussa. Eränumerot 0-3, 3-2, 3-0 kertovat miten SB Vantaa Red nousi rinnalle ja lopussa ohi.

Avauserässä hyvin liikkunut Light Iron karkasi 3-0 johtoon. Vastustajan neljäs ja viides maali toisen erän alkupuoliskolla näyttivät jo ratkaisseen ottelun.

- Oli nöyryyttävät lukemat lähteä takaa-ajoon, mutta alivoima muutti pelin kulun täysin. Energisen alivoiman jälkeen peli avautui, analysoi joukkueen valmentaja Roger Sandell. Tultiin alivoimalla takaa maali kerrallaan ja kolmanteen erään lähdettäessä joukkueesta pystyi aistimaan että ohi mennään, Sandell jatkoi.

Kolmas erä alkoi lupaavasti kun SB Vantaa Red pääsi viimeistelemään siirretyn rangaistuksen aikana 4-5 kavennuksen. Pitkä hyökkäys tuotti tulosta ehkä kauden hienoimmalla maalilla, hehkutti Sandell joukkueensa neljännen maalin tehnyttä kapteeni Eemeli Tirkkosta.

Aivan loistavan ottelun laitahyökkääjänä pelannut Jasper Svahn (2+0) viimeisteli ensimmäisellä ylivoimalla tasoituksen Zaripovin ja Makkosen esityöstä. Voittomaalin viimeisteli laitahyökkääjä Emil Makkonen (2+1) energisen ottelun pelanneen Damir Zaripovin (1+2) oivasta esityöstä kun otteluaikaa oli jäljellä alle kolme minuuttia.