SB Vantaa Kingit P05 - Indians Yellow (4 - 4)

Aika: 11.12.2016 12.00
Paikka: Arena Center Ruskeasuo
Sarja: E1 haastajasarja SB Vantaa RED

SB Vantaa Redin alkusarjan viimeinen ottelu pelattiin sunnuntaina klo 12 Indiansia vastaan. Ottelun voittaja jatkaisi keväällä ylempään jatkosarjaan, häviäjä taas alempaan. Ennakkoasetelmat olivat siis erittäin kutkuttavat.

Hieman hermostuneesti ottelun aloittanut SB Vantaa joutui kaivamaan reikäpallon jo viiden minuutin jälkeen omasta maalistaan. Ottelun toiseen erään lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta 1-1. Tasoitusmaali oli energisesti liikkuneen Anttoni Huopaniemin vahvan karvauksen tulos. Huopaniemi karvasi pallon vastustajalta ja lähetti täydellisen syötön yksin maalin edessä olevalle Ilpo Koivistolle jonka varma viimeistely tasoitti ottelun.

Elias Helin viimeisteli SB Vantaan toisen maalin hienon nousun päätteeksi. Veeti Savolainen vei SB Vantaan ensi kertaa johtoon ajassa 21:43. Robert Sandell löysi tutun ketjukaverinsa maalin edestä ja varma sijoitus takasi johtoaseman. Video johtomaalista:

Maaleja tehtiin kuitenkin tasatahtiin ja ottelun päätöserään siirryttiin tilanteen ollessa 3-3. Pirteästi pelanneen Koiviston toinen maali ajassa 40:57 tuntui jo olevan ratkaiseva, mutta joukkuerangaistus väärästä vaihdosta koitui kohtaloksi. Indians tasoitti ottelun ylivoimalla viimeisellä peliminuutilla. Lopputulos 4-4 tarkoitti että joukkueet päätyivät sarjassa tasapisteisiin. Mikäli kaksi tai useampi joukkue on sarjassa tasapisteissä määräytyy paremmuus seuraavassa järjestyksessä:

1) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
2) keskinäisten otteluiden maaliero

Tasapeli riitti nostamaan SB Vantaa Redin ylempään jatkosarjaan. Indiansin kohtalo oli tällä kertaa karu. Yhden maalin ero keskinäisissä otteluissa ratkaisi sijoituksen sarjassa. Ensimmäinen keskinäinen ottelu päättyi SB Vantaan voittoon 11-4, toinen taas Indiansin voittoon 10-4.

0 - 105:07VastustajaEi syöttäjää
1 - 108:07Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
1 - 216:02VastustajaEi syöttäjää
2 - 219:47Savolainen VeetiEi syöttäjää
3 - 221:43Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
3 - 327:21VastustajaEi syöttäjää
4 - 340:57Talvikangas EliasEi syöttäjää
4 - 444:07VastustajaEi syöttäjää