Kovan kamppailun jälkeen pisteet kotiin

19.02.2017

Jälleen oli aika palata väliviikon jälkeen pelin pariin. Vantaalle vieraaksi saapui Pirkat.

Peli alkoi vauhdikkaasti. Ensimmäinen erä oli Vantaan maalijuhlaa. Vantaa sai oivallisesti pelin käyntiin hyödyntäen sovittuja kuvioita. Vastustajan pelityyliin mukautumista, pitkiä avauksia ja ovelia syöttökuvioita. Jo ennen kahta pelattua minuuttia Vantaa oli upottanut pallon vastustajan verkkoon. Ensimmäisestä maalista vastasi Jenni Rautanen, jolle syötön tarjoili ansiokkaasti Heli Haapasalmi. Toinen maali syntyi Ella Virran lavasta pomppujen kautta. Muutama minuutti myöhemmin Judith Hyvärinen jatkaa maalien tehtailua. Syöttäjänä Anniina Sirviö. Vastustaja koki tarpeelliseksi ottaa aikalisän suhteellisen aikaisessa vaiheessa peliä. Pian vastustaja latasikin maalin Milla Räsäsen selän taakse. Tilanne oli 3-1.

Ennen erän loppua ehti vielä tapahtua paljon. Suvi Joutsen taiteili pallon vielä kertaalleen Pirkkojen maaliin Hyvärisen syötöstä, vastustaja teki toisen maalinsa, sekä Pirkkojen maalilla nähtiin tilanne, joka eskaloitui Vantaan rangaistuslaukaukseen. Rautanen lähti koittamaan rankkaria, mutta vastustajan maalivahti sai pallon otteisiinsa. Vastustaja lähti kärsimään rangaistusta, joka jatkui myös seuraavaan erään. Ensimmäisen erän tulos oli 4-2.

Toisessa erässä Pirkat saivat paremmin pelin juonesta kiinni. Vantaata haastettiin. Oli taitavia syöttöjä ja vaarallisia tilanteita. Molemmat joukkueet näyttivät esimerkillistä hyökkäyspeliään. Loistavia paikkoja tarjoutui Vantaalle useita kappaleita, mutta erä oli täysin maaliton. Myöskään vastustaja ei päässyt kaventamaan välimatkaa Vantaan kovan puolustuksen läpi. Kolmas erä päättyi siis lukemiin 4-2.

Kolmannen erän alussa yleisö sai ihastella Vantaan pelin kääntöä. Ykköskenttä sai siirrettyä pallon omasta päädystä nopeasti hyökkäyspäätyyn, jossa Rautanen tarjoili näpäkän passin Haapasalmelle, joka ohjasi pallon verkkoon. Vastustaja ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan tykitti pallon vain sekunteja myöhemmin Vantaan verkkoon. Tilanne äityi lukemiin 5-3. Muutamia minuutteja myöhemmin Vantaan Emmi Tuhkalainen tuomittiin kärsimään rangaistusta mailaan lyönnistä. Vastustaja esitteli ylivoimapelaamistaan ja sai pallon Vantaan maaliin kovan vedon avulla. Tilanne alkoi olla kutkuttava, mutta Vantaan johtoasemaa vahvisti vielä Bea Karlingin tekemä maali, johon syöttöpisteen saajaksi merkittiin Rautanen. Pirkat yrittivät viimeisen minuutin aikana pelata ilman maalivahtia, mutta kuusi kenttäpelaajaakaan eivät saaneet horjutettua Vantaan peliä. Peli päättyi Vantaan voittoon, lukemiin 6-4.

Tärkeät sarjapisteet jäivät Vantaalle ja seuraavia havitellaan jo heti seuraavana päivänä, kun vastaan tulee PHSB Lahdesta.