Piste Vantaalle, piste salolaisille

15.01.2017

Vantaalaiset matkustivat pirteän tammikuisen päivän kunniaksi Saloon kohtaamaan kotijoukkue HuKun, joka syksymmällä voitettiin kotona kovan taistelun jälkeen. Vantaa tiedosti, että pelistä ei tule helppo. Peli vaati jokaisen pelaajan uhrautumista ja äärimmäistä keskittymistä. Peli itsessään loi jännitystä sekä pelaaville joukkueille että katsojille.

HuKu aloitti ottelun mallikkaasti maalilla. Ensimmäisessä erässä, jo ajassa 01:35 vastustaja saa häirittyä Vantaan maalivahtia Milla Räsästä ja saa törkättyä maalin edessä pyörineen pallon verkkoon. Vantaa yritti siirtää pelin painopistettä hyökkäyspäähän useasti, mutta HuKulta oli odotettavissa taitavia vastahyökkäyksiä. Ajassa 03:48 Vantaa saa jäähyn. Riitta Lankinen lähtee jäähypenkille syynä kädellä pelaaminen. Vantaan vahva alivoimapelaaminen poissulki maalinteon onnistumisen.

Muutamia minuutteja myöhemmin vastustaja ottaa myös jäähyn samaisesta rikkeestä. Vantaa pääsee yrittämään ylivoimapelaamista, mutta kovasta puurtamisesta ja useista maalipaikoista huolimatta se ei tuottanut tulosta. Erän puolivälissä Vantaa alkoi menettää hieman otettaan. HuKu iski kahdesti. Ajassa 12:42 sekä yhdeksän sekuntia myöhemmin pallo ohjataan maalin edestä pomppujen kautta Vantaan maaliin. Tilanne oli kotijoukkueen riemuksi 3-0 ja samoissa lukemissa siirryttiin erätauolle.

Kokonaisuudessaan toinen erä oli merkintöjen puolesta hyvin hiljainen. Maalia ei syntynyt kumpaakaan päähän kenttää. Maaliton erä ei kuitenkaan paljasta esimerkiksi Vantaan hurjaa parannusta pelillisesti toisessa erässä. Vantaan naiset saivat otteen takaisin peliin. Tarkempaa puolustusta, harkitumpaa tekemistä ja uhkaavia tilanteita. Vantaa pääsi kokeilemaan avauskuvioitaan ja erä sisälsi useita nerokkaita syöttökuvioita, jotka useat päätyivät maalintekotilanteeseen. Muutama sekunti ennen erän loppua vastustaja otti jäähyn mailan painamisesta. Vantaa lähti erätauolle miettimään ylivoimakuvioitaan sekä strategiaansa. Peli oli edelleen 3-0 lukemissa.

HuKu selvisi Vantaan vahvalta ylivoimapyöritykseltä, joka saatiin käyntiin heti kolmannen erän alussa. Peliä Vantaa tehosti myös tiivistämällä kokoonpanoa kahteen kenttään. Vantaa oli vaikeassa takaa-ajoasemassa. Tavoitteena oli jatkaa samaa harkittua pelaamista, mutta sen lisäksi kaivattiin onnistumisia maalinteossa. Ajassa 50:34 Vantaan pyrkimykset maalin saamiseksi palkittiin ensimmäisen kerran, kun Jenni Rautanen laukaisi pallon vastustajan maaliin Riitta Lankisen syötöstä.

Mahdollisuuden Vantaan nousuun antoi maali, joka noin kolmea minuuttia myöhemmin uppoutui vastustajan maaliin. Tällä kertaa saattajana toimi Heli Haapasalmi ja syöttäjänä toimi vuorostaan Rautanen. Vantaa oli saanut siirrettyä pelin lähes kokonaan vastustajan päätyyn ja jatkoi maalipaikkojen luomista. Maalia kohti tykitettiin useita kertoja, ja Vantaa iski lukemat 3-3 tilanteeseen vain parikymmentä sekuntia myöhemmin edellisen maalin synnystä. Pallon takoi vasemmasta kulmasta sisään Anniina Sirviö ja pallon syöttäjänä toimi Suvi Joutsen. Maalinjano kasvoi molemmilla joukkueilla suureksi, mutta kovasta yrityksestä huolimatta maaleja ei syntynyt ja vuorossa oli jatkoaika.

Molempien joukkueiden hermoja koeteltiin viiden minuutin jatkoajalla. Haettiin sitä suurta ratkaisijaa. Mahdollisuuksia oli useita. Taistelu oli todellista ja jokainen sekunti pyrittiin käyttämään järkevästi. Jatkoaika päättyi maalittomana, ja ottelun lupputulos näin ollen tasalukemat 3-3. Peli oli hieno näyttö takaa-ajoasemasta nousemisesta ja pelituloksen ennalta arvaamattomuudesta. Vantaa lähti kotiin positiivisin mielin, katse kohti ensi viikon Suomen Cupin pikkufinaalia, joka käydään Tampereella, sekä Turussa käytävää sarjapeliä Sheriffsejä vastaan.