Timanteille välisarjan avauksesta täydet pisteet

15.01.2017

Timantit aloittivat kevätkauden välisarjan ensimmäisillä peleillä Porvoossa.

Tiiviissä välisarjassa pelataan kaikkia vastustajia vastaan kolme ottelua. Sunnuntaina olivat vastassa PSS Keltainen sekä SB-Pron joukkue. Timantit hävisivät HFC turnauksessa molemmille joukkueille eli nyt Timanteilla oli mahdollisuus revanssiin.

PSS peli osoittautui juuri niin tasaiseksi, kuin välisarjan otteluiden oletettiinkin olevan.
Timanteilla oli pelissä kova syke ja vastustajalta vietiin tila pois jo ylhäältä.
Tilastomerkintöjä ei pelissä juuri tullut.

Ensimmäisessä erässä Wilma antoi Susalle hienon läpisyötön, mutta maalivahti sai torjuttua Susan vedon. Toisessa erässä Elsa kolautteli tolppia kahdesti saman vaihdon aikana. Toisessa erässä Timantit kärsivät myös rangaistuksen. Saga passitettiin jäähylle mailaan lyömisestä ajassa 22.42, mutta Timantit tappoivat jäähyn mallikaasti. Toisessa erässä Timantit olivat hieman niskan päällä, mutta maalille luoduista hässäköistä huolimatta maalia ei saatu aikaiseksi.

Kolmannen erän ainoa ja merkittävin merkintä pöytäkirjaan tuli ajassa 32.46 kun Susa veti Nellin vedosta maalivahdista kimmonneen pallon verkon perille. Timanteille 1-0 maali joka oli myös pelin voittomaali. Vastustaja yritti vielä lopussa maalia kuudella pelaajalla, mutta Timantit kestivät tämänkin rynnistyksen ja maalissa pelannut Helena sai nolla-pelin tililleen.

Peli SB-Pro:ta vastaa alkoi tunnin huilaamisen jälkeen.

Timantit olivat tässä pelissä kyllä agressiivisiä, mutta jotenkin tempo oli edellistä peliä hieman verkkaisempi. Elsa murtautui yksin laidasta läpi ja veti pallon vastustajan maalin taka-alanurkkaan ajassa 2.15 vieden Timantit 1-0 johtoon. Timantit päästivät vastustajan turhan helposti tasoihin ajassa 12.18 kun vastustaja sai jokseenkin harmittomalta näyttäneestä tilanteesta pallon maalin nurkalle, josta pallo nostettiin etunurkalta ylös ja ohi maalissa hienosti pelanneen Martsan. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen 1-1.
Toisen erän ainoa merkintä oli vastustajan ajassa 26.52 saama jäähy (liikaa pelaajia). Valitettavasti Timanttien ylivoima oli jokseenkin sekavaa ja tehotonta eikä maalia saatu aikaiseksi.

Kolmannesta erästä tulikin sitten jännittävä. Isla syötti Elsalle maalille ja Elsä pääsi tekemään läheltä pelin toisen maalinsa kun erää oli pelattu melkein kuusi minuuttia. Muutama minuutti maalin jälkeen  Timanteille tuli käsittämätön jakso jolloin peli tuntui pyörivän liikaa omassa päässämme kenttää. Ultra-kannattajaryhmässä osattiin jo odottaa takaiskua joka tulikin sitten ajassa 40.52. Heikon sijoittumisen ja vähän laiskahkon puolustamisen seurauksena päästi joukkueemme vastustajan keskeltä läpi. Martsan olkapään yli suuntautunut veto tasoitti tilanteeksi 2-2.

Jotta peli olisi ollut varmasti loppuun asti jännittävä otti Emmi (Nappari) vielä hieman turhan jäähyn ajassa 42.57 eli Timantit joutuivat pelaamaan pelin loppuun asti vajaalla.
Täysin vastoin käsikirjoitusta väsäsivät Timantit kumminkin voittomaalin pelatessaan vajaalla. Islan kova maalin edustalle lähettämä pallo päätyi Elsalle,  joka teki 3-2 voittomaalin kun peliä oli jäljella vain 10 sekuntia.

Kokonaisuudessaan Timanttien taistelutahto molemmissa peleissä oli kohdallaan, mutta SB-Pro peli oli hieman väkinäisempää vääntämistä. Ongelmana on edelleen hyökkäyksiin lähteminen sekä omat vaparit. Omissa vapareissa pienet syötöt ovat usein huolimattomia eikä sivuun tullut siirto vie palloa ohi muurin. Myös omassa päädyssä olleista vapareista koitui ja koituu liian usein Timanteille vaaratilanteita.

Erityiskiitos kuuluu tänä viikonloppuna koko joukkueelle jonka jokainen jäsen oli paikalla. Hienoa!
Myös kovan kolhun poskeensa/leukaansa PSS pelissä saanut Sini jäi paikalle seuraamaan joukkueensa toista ottelua. Nyt sitten jännätäänkin uutisia sairaalasta, toivottavasti kyseessä ei ole murtuma..

Timantit pystyvät kyllä asenteellaan paikkaamaan syöttelyssä olevia puutteita ja pitämään otteluita tasaisena. Välisarja tulee olemaan erittäin tiukka sarja ja vain oikealla taistelevalla asenteella otteluja voidaan kääntää eduksemme.