Tehottomuus naisten vaivana

04.12.2016

Naisilla oli alkulämmössä hyvä draivi päällä, ja otteluun lähdettiin hyvällä itseluottamuksella. Ensimmäiset vaihdot olivatkin oikein hyviä, kun jokainen kenttä sai luotua maalipaikan, viimeistelyssä kuitenkaan onnistumatta. Ensimmäinen erä jatkui Vantaan hallitessa pallollista peliä, mutta uusikaupunkilaiset puolustivat tiiviisti, eikä huippuvaarallisia paikkoja saatu luotua. Erätauolle lähdettiin 0-0 lukemissa.

Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä jäätiin. Kun erää oli pelattu kahdeksan minuuttia Inka Koskela loukkasi nilkkansa, ja Vantaa oli pakotettu muokkaamaan kenttiä. Heti tämän jälkeen KaPa rankaisi kaksi kertaa 12 sekunnin välein. Tästä positiivista energiaa saaneena KaPa hallitsi loppuerää Vantaan joutuessa puolustusasetelmiin.

Kolmanteen erään Vantaa kavensi rivejään pelaten lähinnä kahdella kentällä. Paikkoja saatiin luotua lähes jokaisessa vaihdossa, mutta KaPan puolustus peitti vetoja uhrautuvasti sekä maalivahti poimi loput pallot. Kun Vantaa ei saanut palloa maaliin mistään, niin KaPa käytti tilanteensa todella tehokkaasti hyödykseen. Peli oli 0-4 ajassa 45:36. Vantaa uskoi kuitenkin taktiikkaansa ja sai kuparisen rikottua, kun Bea Karling laittoi pallon maaliin Heli Haapasalmen syötöstä, kun peliä oli kymmenen minuuttia jäljellä. KaPa käytti vielä yhden tilanteensa hyödyksi viisi minuuttia ennen loppua, jolloin Vantaa päätti yrittää maaleja ilman maalivahtia. Palloa ei kuitenkaan saatu maaliviivaa lähemmäksi, joten kaksi pistettä lähtivät Uuteenkaupunkiin lukemin 1-5.

Tätä peliä ei auta jäädä suremaan pitkäksi aikaa, koska heti huomenna on uusi mahdollisuus kun kohtaamme AFC Campuksen Turussa.