Maalin tappio Lahdessa lukuisista maalipaikoista huolimatta

21.11.2016

Keskiviikon niukasta tappiosta Pirkkalassa palautuneet naiset lähtivät voitonjanoisina hakemaan pisteitä Lahdesta. Vastassa odotti sarjataulukossa viidessä pisteessä oleva PHSB. Vantaan naiset lähtivät taistoon määrätietoisina ja pukuhuoneessa pystyi aistimaan keskittyneisyyden.

Ottelu sai alkunsa kellon lyödessä 18:00. Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Vantaa otti pallon haltuunsa nopeasti, mutta vastustaja onnistui myös saamaan pallon omalle joukkueelleen. Vastustaja osoitti maltillisuutta ja osasi iskeä liikkuvaan palloon oikealla hetkellä. Tämä mahdollisti vastustajan ensimmäisen maalin, joka syntyi ajassa 05:46. Vantaa jatkoi hyökkäyksien muodostamista ja hetkeä myöhemmin se tuotti tulosta. Ajassa 08:48 Jenni Rautanen sai oivan syötön Heli Haapasalmelta, leipoi palloa hetken lavassaan ja sijoitti tarkalla laukauksella pallon vastustajan maalivahdin oikean käden läheisyydestä sisään. Maalinjano molemmilla joukkueilla pysyi kovana koko erän ajan, mutta 1-1 tilanne pysyi ensimmäiselle erätauolle siirryttäessä.

Toinen erä komppasi hyvin edeltävää. Vantaa pyöritti palloa hyökkäyspäässä taiturimaisesti luoden useita maalipaikkoja. Vastustaja pelasi sumpussa, poissulkien useita mahdollisuuksia pallon menemisestä maaliin. Vastustaja malttoi, mutta iski Vantaan päätyyn heti kun paikka irtosi. Ajassa 23:59 vastustaja lainehti vasemmasta laidasta ja ampui lopulta pallon Milla Räsäsen selän taakse.

Ensimmäinen jäähy koettiin ajassa 25:11, kun pelin kovuus koitui Vantaan Kaisa Nykäsen kohtaloksi hänen estäessään vastustajan liikettä laidassa vaarallisin näköisin elkein. Tilanteesta tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Vastustaja käytti alivoimansa hyväksi ja hyödynsi maalipaikan, joka syntyi Vantaan korkealle lähteneestä alivoimahyökkäyksestä. Pallo upposi verkkoon ja tilanne siirtyi lukemiin 3-1. Noin neljä minuuttia myöhemmin vastustaja päätti karistaa Vantaata kannoiltaan entisestään, kun pallo ohjattiin Vantaan maaliin pitkästä laukauksesta.

Erän lopussa Vantaa sai aikaan useita jännitysmomentteja. Ensin ajassa 32:56 Rautanen iski jälleen pallon maaliin, löytäen sopivan kolon sille. Maalin syöttäjänä toimi Riitta Lankinen. Erän viime sekunneilla pallo seikkaili vastustajan maalinedustalla hyökkäävästi. Palloa oli runnomassa sisään useampi pelaaja, mutta viimeisen silauksen antoi sekunti ennen erän loppumista Heli Haapasalmi Bea Karlingin syötöstä. Toinen erätauko alkoi lukemissa 4-3 vastustajan ollessa yhden maalin johtoasemassa.

Kolmas erä piti sisällään taitavaa pelaamista molemmilta joukkueilta. Vantaa jatkoi nokkelien tilanteiden luomista, ja vastustaja piti puolustuksen tiiviinä ja kylmäpäisenä. Vastustaja osoitti tilannetajua ja onnistui ohjaamaan pallon Vantaan verkkoon harkitusta hyökkäyksestä ajassa 50:58. Vantaa pyöritti, vastustaja malttoi edelleen. Erän loppupuolella Räsänen juoksi maalilta pois tasaisin väliajoin, jolloin Vantaa pääsi koettamaan kuudella pelaamista. Tämä tuotti tulosta, kun ajassa 57:52 Bea Karling napautti pallon varmasti vastustajan selän taakse suoraan maalin edestä.

Vantaan maalinsaantiyritys katkesi, kun pelikello pärähti täyteen. Peli päättyi vastustajan voittoon lukemiin 5-4. Vantaan naiset pakkasivat kimpsunsa kampsunsa ja lähtivät kotimatkalle mietteliäin mielin.

#5

Päivi Antikaisen ottamia kuvia ottelusta löytyy kuva-albumista. Kuvia saa jakaa, kunhan mainitsee kuvaajan nimen kuvan yhteydessä. Vinkki: paras laatu kuvasta saatavissa Alkuperäinen kuva -linkistä.