Otteluraportti - Rangers vei kärkitaiston

15.11.2016

RANGERS - SB VANTAA 9-5  (3-2, 4-3, 2-0)
Tilastot

Sunnuntai-iltana Kirkkonummella kohtasivat sarjakautensa vahvasti avanneet Rangers ja SB Vantaa, melkoisen sekavaksi muodostuneen kärkitaiston vei lopulta nimiinsä kotijoukkue Rangers, joka nousi kahden sarjapisteen myötä lohkon ykkössijalle. Edari tippui kauden ensimmäisen tappionsa myötä lohkossa sijalle 4.

Illan maalikarkelot käynnisti komealla tavalla Tero Koski, joka tulitti vieraat johtoon pelikellojen näyttäessä aikaa 5:49. Kotijoukkueen tasoitus nähtiin erän puolivälissä, mutta SB Vantaa siirtyi toistamiseen johtoon ajassa 16:00, kun Juuso Pohjonen ampui ensimmäisen maalinsa Edaripaidassa. Avauserä kirjattiin kuitenkin lopulta isäntien nimiin, kun Mikko Ollikainen ja Atte Silvennoinen osuivat kumpainenkin kertaalleen erän loppuminuuteilla.

Silvennoinen jatkoi toisessa erässä siitä mihin ensimmäisessä jäi ja iski illan toisensa vain 18 sekunnin pelin jälkeen. Jonne Koskinen kavensi vain 23 sekuntia myöhemmin lukemiksi 4-3, mutta taas seuraavassa vaihdossa osui Rangers ja siirtyi jälleen kahden maalin karkumatkalle. Toisen erän alun sirkusminuutit kruunasi ajassa 22:02 Kevin Starck, joka osui entistä seuraansa vastaan ja toi vieraat jälleen maalin päähän. Edari hoiti tämän jälkeen kunnialla oman alivoimansa, mutta pelin seuraavista maaleista vastasi jälleen kotijoukkue, joka osui kahdesti reilun puolen minuutin sisään erän ensimmäisen puoliskon lähestyessä loppuaan. Erätaukolukemiksi 7-5 ampui lopulta Tero Koski illan toisellaan, maali syntyi alivoimalla ajassa 37:18.

Päätöserässä SB Vantaa painoi päälle ja onnistui luomaan paikkoja, mutta nuhainen ylivoima ja heikko viimeistely eivät tuoneet toivottua tulosta. Kotijoukkue iski erässä kahdesti ja ansaitsi lopulta itselleen sarjapisteet lukemin 9-5.

Peli-ilme oli Edarilla kärkikamppailun edellyttämällä tasolla, mutta muuten vantaalaisjoukkue jäi illan isäntien jalkoihin. Helpot merkkausvirheet omassa päässä ja tuhritut maalipaikat kotijoukkueen puolustusalueella eivät olleet lähellekään voittoisa yhdistelmä isänpäiväillan taistossa. Yhdeksän päästettyä maalia on aivan liian paljon tämän tason otteluissa, mikäli niistä meinataan sarjapisteitä mukaan kahmia.

Erikoista

160 katsojaa seurasi tunnelmallisessa Kirkkonummen väestönsuojassa illan taistoa. Ruusuja hienosta fiiliksestä ja komeasta katsojamäärästä, risuja siitä, että pukukopit ovat edelleen mitä ovat ja vieläkään niitä ei saada annettua ajoissa hallille saapuville joukkueille.

Muuta

Juuso Pohjonen avasi maalitilinsä Edaripaidassa, vierasjoukkueen tehokkain illan pelissä oli Tero Koski (2+1). Edarin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Kevin Starck.