Otteluraportti - Puhdas kotisaldo pitää

31.10.2016

SB VANTAA - FBC RASEBORG  8-4  (2-1, 3-2, 3-1)
Tilastot

Miesten edustusjoukkue kohtasi lauantai-iltana Myyrmäen Urheilutalolla lohkossa viimeiseksi valahtaneen FBC Raseborgin. Edari onnistui lopulta venyttämään voittoputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi ja jätti vieraat edelleen lohkon pohjalle metsästämään kauden ensimmäisiä sarjapisteitään.

Viime kausina lohkon kärkikahinoissa nähty FBC Raseborg uudistui kuluvalle kaudelle isosti ja muutokset ovat vaatineet veronsa, pelinhenki illan ottelussa olikin nähtävillä jo ensiminuuteista lähtien. Vierasjoukkue kyykki omissa ja kyttäsi mahdollisuuksia vastaiskuihin, Edari hallitsi palloa ja pyrki luomaan maalipaikkoja tiivistä puolustusta vastaan. Ottelun avausosumasta vastasi kauden ensimmäisellään ajassa 4:42 Jukka Kaunisto, hienon esityön maaliin teki ensimmäisellä SB Vantaa tehopisteellään Juuso Pohjonen. FBC Raseborgin tasoitus nähtiin vajaa neljä minuuttia myöhemmin, erätaukolukemiksi 2-1 ampui Chris Starck vajaa kaksi minuuttia ennen taukoa.

Edarin viime kauden pörssihirmu jatkoi toisessa erässä siitä mihin ensimmäisessä jäi ja naulasi kotijoukkueen 3-1 johtoon illan toisellaan vain 28 sekunnin pelin jälkeen. Illan vierasjoukkue nousi tämän jälkeen paremmin peliin mukaan ja kavensi ensiksi ajassa 22:56 ja nousi lopulta tasoihin reilu minuutti myöhemmin Edarin epäonnisen oman maalin myötä. Ottelu eteni tasalukemissa erän loppupuolelle, kunnes ajassa 38:26 Isto Ohvanainen tälläsi ylivoimalla isännät jälleen johtoon komean syöttöketjun päätteeksi. Ja vain puoli minuuttia tästä iski taas SB Vantaa, tällä kertaa maalintekijänä uransa ensimmäisellä Edariosumallaan Hannes Kettunen, jonka juhlamaalin myötä toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 5-3.

FBC Raseborg pääsi aloittamaan päätöserän ylivoimalla, mutta Edarin alivoima hoiti rangaistuksen pois taululta varsin vaivattomasti, vieraiden kavennus nähtiin kuitenkin ajassa 43:09, kun Matias Loskin tälläsi pallon komeasti yläpeltiin. Edari venytti johtonsa jälleen kahteen, kun Jonne Koskinen osui Valtteri Uusitalon syötöstä ja kun Teemu Sorvari napautti ylivoimalla isännät 7-4 johtoon ajassa 55:03, alkoi peli Temppelillä olla taputeltu voittajan osalta. Samuli Raumanni tyylitteli vielä lopussa loppulukemiksi 8-4 tyhjään maaliin, illan sarjapisteet kotijoukkueen nimiin varsin ansaitusti ja FBC Raseborgille pelkkä luu käteen vierailusta Vantaalle.

Lauantai-illan ottelu oli Edarilta lievä notkahdus taaksepäin vahvan SBS Kings pelin jälkeen, mutta joukkue onnistui jälleen kaivamaan tarvittavat kierrokset koneeseen sarjapisteiden saamiseksi.

Erikoista

Iltaan mahtui monia erikoisuuksia aina omasta maalista lähtien, mutta silti illan erikoisimmat tarjoili ottelun erotuomaripari. Sami Verkkoperälle tuomittu rangaistus toisen erän päätteeksi hakee jo vertaistaan, mutta myös vierailta miehiä passitettiin boksiin vähintäänkin kyseenalaisesti. Lisäksi lukuisat hypyt, huudot, tilanteiden jälkeen tapahtuneet sohimiset sun muut menivät järjestäen ohi tuomarikaksikolta.

Muuta

Hannes Kettusen ensimmäinen Edarimaali jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Edarin maalinsuulle paluun teki Aleksi Paakkari, joka valittiin myös ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi.